Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O.P.N.V.

08. 10. 2005
1
0
605
Autor
Black_Equud

O.P.N.V.

 

  Je večer, obloha je temná. Stojím osaměle na kopci nedaleko města a v ruce držím květinu. Je celá černá jako nebe, neznám její název, ale vždycky mě poutala její krása a jemnost. Mnu ji mezi prsty a přemýšlím o tom, co se chystám udělat. Nakonec ji strčím do kapsy, pro štěstí, a pomalu vyrazím zpátky do města.

  Zamířím k nedaleké hospodě a cestou uvažuju jestli jsem se rozhodl správně. Každopádně už nemůžu couvnout a to mě nenechává klidným.

  Ponořen v myšlenkách vejdu do hospody, sednu si na své oblíbené místo a pozoruji okolí. Není to moc oblíbený lokál a tak zde téměř nikdo není. To my vyhovuje. Vytáhnu revolver s tlumičem a pomalu ho nabíjím. Hryžou mě pochybnosti, celé se my to nezdá. Je to poprvé co jsem souhlasil s vraždou. Do teď to byly „jen“ vykrádačky, pár drobných přepadení a tak. Ale ne vražda! Neznámý hlas v telefonu řekl: „ Musí to být rychlé a nenápadné. Pak se na nějaký čas ukryjte než se to uklidní….“

  Prachy. Za všechno můžou prachy! V poslední době se my moc nedařilo. Málo práce a za ni ještě míň peněz, neměl jsem na vybranou… Jednou my zazvonil telefon: „ Je tam pan Rick? Měl bych pro vás práci. Slyšel jsem, že jste teď ve finanční krizi a já mám myslím to, co vám pomůže vylepšit si stav… Tak jsem to vzal. Přemýšlel jsem nad tím spoustu dní, sám sebe přesvědčoval, že to nic není. Jen zamířit a zmáčknout… Bylo to na nic. Někde uvnitř jsem jasně cítil, že to nedokážu…

  Už je skoro půlnoc, odcházím z hospody a nabírám kurz nádraží, kde se má objevit „můj“ člověk. Instrukce zněly: „Vlak přijede ve čtvrt na jednu. V žádném případě se do něj nesmí dostat….

  Jsem tady, sedám si na své, už předem vytypované místo a opatrně se rozhlížím. „Vysoký tak metr devadesát, černé na ježka ostříhané vlasy, asi třicet let a s sebou bude mít černý kufřík. Tak zněl jeho popis.

  Přijíždí vlak, moc lidí tu není, protože v tuhle dobu je už většinou každý doma. Jeho však nikde nevidím. Moje pochybnosti rostou, vlak bude brzy odjíždět a on nikde… Mám divný pocit, žaludek se my kroutí jak zraněný had… Tenhle pocit okamžitě vystřídá jiný, něco tu nesedí, vlak odjíždí a „cíl“ nikde. Pomalu se zvedám a odcházím pryč. Po několika krocích jasně cítím že mě někdo sleduje. Jeho, nebo její pohled cítím v zátylku jako horkou kudlu. Přidám do kroku a zahnu za nejbližší roh do další ulice. Pokusím se tomu pronásledovateli ztratit. Za dalším rohem se dám do běhu, asi po pěti minutách zpomalím. Srdce my buší jak splašené a každý jeho úder v hrudi vnímám jako výbuch. Asi jsem měl pro tentokrát štěstí, ztratil jsem se mu. Změním směr a vydám se konečně domů, jsem unavený, vystresovaný a taky mrzutý nad dnešním fiaskem, jestli se to tak dá vůbec nazvat…

  Ostrý a hlasitý zvuk prořízl noční ticho jako štěknutí rozzuřeného psa. Silný náraz, drtíc moje žebra mě odhodil na zeď. Odstřelovačka o tom není pochyb. Pomalu se svezu na zem a na zdi po mě zůstane červená šmouha. Chvíli je ticho, pak se všude kolem začnou míhat postavy v černém se žlutými nápisy O.P.N.V. Cítím jak mě přestává bušit srdce, ale i přesto přemýšlím kde jsem je už viděl…. myslím že to bylo tam v kavárně… četl jsem si nějákej článek v novinách…. stálo tam: „O.P.N.V. – Organizace proti nájemným vrahům, oddíl složený ze speciálně vycvičených policistů, který má zajistit pokles „objednaných vražd“ , který tento měsíc dosáhl na rekordní čísla. Ovšem způsob jak toho chtějí docílit nám zůstává neznámý…..

  Já ho právě poznal… Vylákají člověka pod příslibem tučné odměny ven a pak je konec… Bastardi!!!... Do krku se my valí krev a téměř přestávám vidět. Třesoucí se ruku vsunu do kapsy a nahmatám květinu jež nevím jak se jmenuje. A asi se to už nedozvím… Znovu ji mnu mezi prsty, štěstí my nepřinesla, ale víc než kdy před tím, cítím jak je zvláštně jemná…….      

   


Markous
15. 10. 2005
Dát tip
nic moc, nicméně snaha se taky cení... a zkus psát v "i" v slově mi (pokud jde o tebe)

Smetiprach
08. 10. 2005
Dát tip
no, žádný zázrak to sice není, ale že si z Letohradu, tak dostaneš tip... :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru