Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koniec

20. 10. 2005
2
0
882
Autor
dudulka

Už nemám náladu,už nemám síl,

stráviť s tebou viac spoločných chvíl.

Tvoje slová sa mi hnusia

a moje úsmevy silené byť musia.

Keby tak nie povedať by som ti smela,

ako to,že niekedy som ti rozumela? 

 


Mirae
20. 10. 2005
Dát tip
to se tak stává, no. A proč mu nemůžeš říct ne?

dudulka
20. 10. 2005
Dát tip
no to je dost complecated...jednoducho to nedokazem

Zbora
20. 10. 2005
Dát tip
Tak dobře...někteří reagující už Ti lecos naznačili, marně. Pokusím se ve stručnosti napsat, co se mi na tomto textu zdá špatně. V první řadě se mi nelíbí rytmus...jedna rytmická přesmyčka za druhou. Nesedí Ti počet souhlásek, což by nemusel být problém, pokud by text plynul samozřejmě. To se však neděje a čtenáře to vyvádí z již výše zmiňovaného rytmu. Máš to v kategorii volné verše, takže předpokládám, že nechceš slyšet nic o říkankovém rýmování. Slova jsou za sebou poskládaná bez ladu a skladu, působí víceméně nahodile, než uspořádaně. Keby a by v jednom verši nezní ani trošku foneticky dobře. Je patrná maximální snaha o verš, která je na úkor celého textu. Téma, jímž ses rozhodla zabývat se i přes to, že není zrovna nevšední, stále dá zpracovat tak, aby takto nepůsobilo. To se ovšem nad něj musíš trochu povznést...slzavé údolí už není zrovna v módě. Na poezii se cení hlavně to, když se někdo dokáže vyjádřit jinak než ostatní, nově. Podobný text, jako si zde uveřejnila by, dle mého názoru zvládl napsat průměrný osmák. Sečteno, podtrženo: myšlenka chybí, rytmus kulhá a forma nedrží pohromadě. Všiml jsem si, že se Ti líbila díla některých zdejších autorů. Doporučuju hodně číst (tady i na papíře) a přemýšlet nad tím, co se Ti zdá dobré a proč (nemyslím tím někoho napodobovat). Dostane se Ti tak do podvědomí, jak chceš, aby vypadala Tvá tvorba...a po čase to možná půjde samo.

Mirae
20. 10. 2005
Dát tip
Zboro, dyť ona je možno osmák :-) max deváťák(čka), vyroste ještě, těšme se :-)

Zbora
20. 10. 2005
Dát tip
Já vím...kdyby jí bylo čtyřicet, těžko bych se lopotil s takovou reakcí :o)) ...říkám tím pouze, že tohle by byla schopa vytvořit většina jejích vrstevníků. Nicméně neznám moc lidí, kteří se v jejím věku zajímali o poezii, tak jsem se snažil poradit (netvrdím, že jednoznačně dobře)

Thea
20. 10. 2005
Dát tip
Tak při přečetení téhle básničky jsem si chtě - nechtě musela vzpomenout na svýho bývalýho... Takže jsi mě docela dostala:-)*

Mirae
20. 10. 2005
Dát tip
Jo ták, proto mě už nikdo ani nenadává (nemyslím tady, ale v reálu) Ale právě že většina jejích vrstevníků by to nebyla schopna vytvořit, páč uměj jenom esemesky. Dudulko, čti, čti, a.... no a viz Zbora, myslí to s tebou dobře :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru