Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kult vyvolených3/3

01. 11. 2005
0
0
1121
Autor
Saidhi

Omlouvám se za velké, ba přímo katastrofální prodlení. Doufám, že mi bude prominuto. Pro připomenutí předchozího děje: mladík jménem Efram, patřící k Prvnímu a jeho věrným, je vyslán na nebezpečnou misi ke kněžkám Těch Bezejmenných. Ty jej však lapí a uvězní ve své jeskyni. Hecate, kruté a podlé ženě jedna z kněžek odnese adoptovanou holčičku jménem Selena, kterou mladík považuje za další oběť kněžek. Následuje vysvětlení rozpolcení obou národů a trocha z jejich historie. Po té se děj stáčí do hlavního města, kde sídlí První a jeho věrní, kteří již léta vedou boje proti Těm Bezejmenným, obviňují je z krvavých obřadů, nelidských běsnění a ďábelských čar. Jeden z mnichů, jménem Lugh je Eframovým otcem, což však mladík netuší. Kodexy jasně zakazují jakýkoliv styk se ženou, což Lugh jednoho času porušil. Trpěl tak, když mu vzali syna a ještě více když se mu opět navrátil, ale ve skutečnosti byl od něj vzdálen ještě více než před tím. Do toho přichází Hecate se stížností a ohlášením únosu Seleny. Lugh, vyburcován událostmi a posláním svého syna téměř na jistou smrt, v rozčilení zabíjí Prvního přímo před zraky Hecate.

 Efram se misky s jídlem ani nedotkl. Ani vody se nenapil, i když všechno v něm volalo aspoň po kapce nějaké tekutiny. Byl přesvědčen, že do stravy i pití byly přidány nějaké omamné byliny, kterého uspí aby nic necítil, a... Prudce zatřásl hlavou při představě, že by se probudil na oltáři přímo ve chvíli, kdy by ta démonická kněžka zvedala ostrou dýku mířící přímo na jeho srdce. Tichý šramot ho donutil k tomu, aby pozvedl hlavu. Mladá dívka s nakrátko ostříhanými vlasy jen krátce pohlédla na něj, misky vzala a odnesla. Pak vyšla ven, do nastávajícího dne. Mladík se posunul na lůžku, aby spatřil, že dívka s někým hovoří. Určitě s tou hlavní kněžkou! Domyslel si okamžitě. Zvedala se v něm mohutná vlna odporu. Kdyby ho tak nebolela noha....

 Vchod do jeskyně zalil stín.

 Velekněžka pokývala hlavou.

 ,,Vůbec nic jsi nesnědl,"

 hlas měla pevný a hluboký.

 ,,Neděláš dobře. Měl bys načerpat síly a ne je nechat plynout společně s časem, který se nám všem krátí."

 Naklonila se k mladší dívce, něco jí sdělila řečí, které Efram nerozumněl a zmizela.

 Jistě provádět nějaké ďábelské ohavnosti...

 Pomyslel si mladík a vzpomněl na tu malou dívku, kterou viděl včera v noci. Jak té asi je? 


No, tak to asi nebude celý... Chybička se vloudila do systémku:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru