Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Motýl a sen

01. 11. 2005
6
1
2535
Autor
Kaczenka

Zdál se mi sen.

 

   V tom snu jsem spatřila krásného motýla, jehož křídla se při dotyku podzimních slunečních paprsků zlatavě třpytila a celému světu tak sdělovala, že i babí léto má mnohá kouzla. Motýl jen tak poletoval v zahradě jednoho domu, když tu spatřil otevřené okno a zamířil k němu. To okno patřilo Jemu. Motýl se přiblížil a zlehka dosedl na okenní parapet. On seděl u stolu a četl si. Něco Ho však přinutilo zvednout hlavu. Spatřil motýla a vztáhl k němu ruku.

 

 

Motýl byl však rychlejší a napoprvé Mu uletěl. Napoprvé, ale také naposledy.

 

   

Znovu sklonil hlavu ke knize, pokradmu však motýla stále pozoroval. Ten to dobře věděl, stejně mu ale něco nedalo a přilétl blíž a blíž a ještě blíž...Náhle seděl na okraji Jeho knihy. Stejným směrem, jako motýl se v tu chvíli vydaly i sluneční paprsky a motýl tak byl ještě mnohem krásnější. On to postřehl, jemně chytil motýla do dlaně a bříškem ukazováčku ho zlehka hladil po křídlech.

 

   Už tě nikdy neopustím, můj krásný, malý motýlku, začal k němu promlouvat. Už navždycky zůstaneš se mnou, protože tě mám moc rád.

 

V tu chvíli jsem se probudila, ale hřejivý pocit z Jeho slov mě neopustil. Něco mi totiž říkalo, že tím motýlem jsem byla já.

 


1 názor

dobré, plně pozitivní, představoval jsem si "hollywood light "takové to úžasně plastické oranžové sluneční světlo a do toho motýl...moc dobré.

Peeta
28. 09. 2006
Dát tip
námět je to krasny, libi se mi ten nápad.. ale myslim, ze by bylo lepsi tu a tam pouzit jina slova a jine vety

Necromonger
22. 08. 2006
Dát tip
libi *

Nickyx
06. 06. 2006
Dát tip
* líbilo :)

Čumák
07. 04. 2006
Dát tip
ze začátku to bylo slibný...

Kaczenka
06. 11. 2005
Dát tip
Jo...Rían:-)to by to musel být ten On, kterého jsem asi myslela původně já, ale pak přesublimoval do někoho jiného:-)takže nezaklap´:-)

Kaczenka
06. 11. 2005
Dát tip
A pro ostatní, kdo by snad protestoval proti šahání na motýly->je to přece jenom sen...a aspoň v mých snech je možný fakt všechno...ve vašich ne?:-)))

Rían
05. 11. 2005
Dát tip
vyvolává to ve mně hřejivý pocity ,přesně jako ta třpytivá bublina -další Anyzkova úžasná metafora,,,,,ikdyž celou dobu se mi dralo na mozek , že jenco si motýl sedne na knihu,tak ji musí On rychle zaklapnout

Anyz
03. 11. 2005
Dát tip
libi libi cely je to jako v takove trpytive bubline na kterou se nemuzes vynadivat, no je to proste takovy mily, i kdyz teda prvni dojem pusobil spis jako kruta vrazda :o)

Od malinka mi vtloukali do hlavy, že když pohladím motýla po křídlech, tak ho tím zabiju. Takže mi to s tím hřejivým pocitem nejde moc dohromady... Jinak je to hezky pocitové, jak už sny bývají... :-)

pepička15
02. 11. 2005
Dát tip
jó, je fakt, že na motýly se nesmí šahat... Keczenko, doufám že to nebyl jenom sen... :) ... jinak je to moc pěkný... jenom jsem měla už od počátku pocit, jako že znám pointu povídky... ale to asi nebude tím, jak je to napsaný, ale spíš tím, že Tě znám :)

Kaczenka
02. 11. 2005
Dát tip
Já jsem samozřejmě taky zauvažovala natím, že se za těmi hřejivými slůvky vlastně skrývá vrah, ale tu myšlenku jsem zaplašila a tak jsem dodala "jemně" hladil:)

Kaczenka
02. 11. 2005
Dát tip
Evi, jasně že je to tim, že mě znáš...!Nekaž mým čtenářům dojem z povídky, či co to je:-))

StvN
02. 11. 2005
Dát tip
Mně to taky nesedí. Hladit nebo jemně hladit, na motýly se prostě nešahá. I tak je krásnej, když sedí na květu nebo poletuje, ale doma je na prd, všechna krása vyprchá. Ale nenech si vzít ideály.

K_Anče
01. 11. 2005
Dát tip
hm, sběratel..bacha, takový připichujou motýly špendlíkem do vitríny a pak na ně lákaj mladý slečny:)

fungus2
01. 11. 2005
Dát tip
Hezký sen.**

Eidam
01. 11. 2005
Dát tip
mám doma sbírku motýlů. přijď se podívat :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru