Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hádanka u cesty

09. 11. 2005
1
0
1042
Autor
moebius

tohle je bajka, kterou si vyprávějí andělé

Na svých toulkách potkal Moebius Svědky Jehovovy, muže a ženu. Měl vždycky radost, když si mohl popovídat s někým, koho zajímá Bůh. „Ale, přátelé, škoda, že o něm víte tak málo.“ „Jak to můžeš tvrdit, my studujeme Slovo Boží,“ rozčílila se žena a vytáhla Bibli. „Třeba v té knize není to podstatné, je rozdíl přečíst si něco o Bohu a něco o něm vědět,“ Moebiovy oči jiskřily, rád si takhle povídal. „V Bibli je každé slovo pravdivé,“ řekl Svědek. „To klidně může být, ale pravda je to, co prožíváme, ne to, co čteme,“ hledal Moebius jejich víru. „My Bibli dobře známe, a to, co tvrdíš, je lež,“ svědkové rádi mluví, ale velmi neradi naslouchají, a obzvlášť Moebiovi. „Dobrá, položím Vám tedy jednu otázku a uvidíme, co víte.“ Souhlasili a Moebius začal: „Já jsem ta pravda, cesta i život. Kdo to řekl?“ Zasmáli se: „to je přeci tak jednoduché. To řekl náš pán Ježíš Kristus. My máme bibli dobře nastudovanou.“ „Ano, bibli máte dobře nastudovanou, ale o bohu nevíte vůbec nic. Vždyť jsem to přece řekl já.“


Cobra
11. 11. 2005
Dát tip
Moc pěkné. Já bych ale jinak členil věty. Takhle to podle mě vypadá trochu divně - každá věta je prakticky souvětí a místo většiny by bylo efektnější použít víc jednoduchých vět.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru