Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

smrt samotě

10. 11. 2005
1
0
1664
Autor
see_jay

Málo něhy v okolíku,
příliš zlata na gombíku.
Rozjetý zip a snaha vniveč,
toď zmatek ve mě.

Ochablý sval,
bezprizorní sémě
naznačuje jemně,
že čas lovu za dveřmi.
Světlo tvářící se temně.
Snad jen stud sálá ze mě,
důvěře se nechce ke mě,
modré nebe, vlhká země,
suchá voda, ledový žár,
nad hlavou a v srdci žal.

Dvě hlavy jeden krk nese.
V jedné hrudi tři srdce,
ani jedno nepohne se.
Andre_ika
15. 03. 2006
Dát tip
já bych dala tip džemovi a whitesnakovi za to jak si tady krásně poVYkali :D btw. souhlasím s Heulwenem

Heulwen
12. 11. 2005
Dát tip
já tedy volné verše zrovna nemiluji. Skloubit myšlenku s rýmem je mnohem těžší (a tím pádem pro mě i umělecky hodnotnější) než se vyjadřovat ve volném verši a nebýt svázán žádnou prozodií. Když to napoprvé nepůsobí nejlépe, co se dá dělat, ale tahle básnička se mi zdá celkem povedená ;)

see_jay
12. 11. 2005
Dát tip
heulwen: kuju. Kritiky vajtsnejka si vazim a s necim urcite souhlasim, vsak na srdci me hreje, ze to ma nejaky smysl ...

see_jay
11. 11. 2005
Dát tip
dekuju hai, urcite budu zkouset dal ;)

Whitesnake
10. 11. 2005
Dát tip
?????????????????????????????????????

see_jay
10. 11. 2005
Dát tip
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Whitesnake
10. 11. 2005
Dát tip
Mé otazníky značily zbytečnost tvého dílka, které je říkankově nedomrlé, hloupoučké, snaživé, nezralé, podprůměrné. Tedy, až na poslední tříverš, ten má v sobě potenciál nápadu, ale hoří na neschopnosti autora dobrat se určitého tvaru, na jeho zahleděnosti v infantilní slabikářové formě.

see_jay
10. 11. 2005
Dát tip
dekuji za kritiku, ktere si VAZIM nejsem hold ostrilen, pouze se snazim. ale rikankova nedomrlost se mi libi a nehodlam to nejak meni, protoze mi kuprikladu volne verse nic nerikaji ... (vylepsit by to ale chtelo, muhehe) hloupoucke to trochu melo byt, snazive .. chichi, jeste aby ne, nezrale ... YO, podprumerne ... snazil sem se ..

Whitesnake
10. 11. 2005
Dát tip
Je rozdíl mezi ironickou říkankou, která má v sobě nápad a jiskru a čtenář zjistí, že si z něho autor dělá milou srandu. V evaše případě ovšem snaha přebíjí nápad, proto o nějakém druhoplánovém filgránství nemůže být ani řeči. Máte rád rýmově a rytmicky vázanou formu - tak se podívejte na mé verše a zjistíte rozdíl. Tohle vám avizuji proto, abyste věděl, že kritizuji to, o čem něco málo vím. Pokud vám to připadá neskromné, je to jen váš problém. w

see_jay
10. 11. 2005
Dát tip
chichi. neskromne mi to urcite nepripada. na Vase verse se podivam - ale psal jsem " snazil sem se .." a z toho doufam plyne, ze si o tom nemyslim, ze je to dobre. ....

see_jay
10. 11. 2005
Dát tip
Veda se snaží vysvetlovat veci, které dosud nikdo nezná, takovým zpusobem, aby to bylo všem srozumitelné. U poezie je tomu presne naopak. Paul Dirac studuju informatiku (jsem tim trochu ovlivnen) - a nechapu, proc je "hezci ci lepci" napsat to co nejsloziteji (mnou zpozorovana obecna pravda). Snazim se do toho vnest kus sebe - kus meho "jednoducheho" sebe a nekteri to jiz ocenili, nekteri to oceni, nekteri NE. (tim nerikam, ze by to chtelo jeste hodne vylepsit)

ceder_john
10. 11. 2005
Dát tip
jo, na tohle by i mohla umřít..nebo minimálně usnout..

hai_mal
10. 11. 2005
Dát tip
já bych to neviděla tak přísně jako Whitesnake možná bys měl zvážit (zkusit) volné verše protože myšlenka (a ne jedna) v té básni je, ale řekla bych že právě ta snaha o rým to kazí i přesto v tom je kousek poezie a to je moc dobře piš dál, zkoušej... :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru