Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední rosa

10. 11. 2005
0
0
807

Ležela v trávě obalené ranní rosou a naposledy pozorovala nebe. Tak jako si na něm vítr pohrával s mlžnou vatou, tak se jí v hlavě míchaly poslední myšlenky. Cítila však, že i ty v ní pomalu umírají. Mizí v propadlině času a jejího vlastního utrpení. Nedokonala svou úlohu na tomto světě. Zklamala sebe i všechny ostatní. A proto věděla, že teď a tady za to musí zaplatit. Zákon přirody je krutý. Ti slabší uvolňují místa silnějším.

Zhluboka nasála okolní vzduch a v hlavě měla prázdno. Pocítila uspokojení. Čeká ji nesmrtelnost. Jen opustí své dosavadní poslání, které jí nevyhovovalo. Je to jako u knih, pomyslela si. Vezmete jednu, ale ta se vám nelíbí pro svou drastičnost. Tak sáhnete po druhé, třeba to bude poezie...

Černá kabela ležela mokrá vedle ní jako jakási přezvěst. Pomalu po ní vztáhla ruku a věděla, že celý život prožívala jen zbytečný zmatek. Světem projel ostrý záblesk ocele, v němž se mísilo utrpení a spása zároveň.

Nač vlastně žít, pomyslela si. Vždyť přehršle vlastních myšlenek a pocitů pouze matou přirozenost duše. Cítila, že pokud tomu co nejrychleji neuleví, vše exploduje a rozprskne se v nicotě. Dobrovolně přijala svou smrt a konečně pocítila rozdíl mezi bytím a přežíváním...  


Snažila jsem se vyjádřit samu sebe, svůj pohled na svět a smrt s ním spojenou... Pointu to podle mě má, ale určití lidé ji asi jen těžko pochopí...

StvN
20. 12. 2005
Dát tip
Ta první věta je fakt děsná:) se vší úctou. Obalit můžeš řízek. A jinak je to prázdný až na poslední myšlenku, která se snaží něco říct, ale ve skutečnosti je němá. Upozornila jsi na sebe.

Saidhi
21. 11. 2005
Dát tip
Celkem hezké, má to jistou hloubku a dobře, plynule se to čte. Jen mi to trošku přijde jako část něčeho většího... Každopádně se těším, jestli zde budeš publikovat svou knihu, až ji dopíšeš. Určitě si ji moc ráda přečtu;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru