Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

3 minuty

10. 11. 2005
11
1
1563
Autor
Ferg

Kdo nezažil, nikdy nepochopí, jak hrozný a mučivý je pocit čekat 3 nekonečné minuty..

6:40 ráno. Pavlína běžela v očekávání na záchod. A zase nic. Byly to už 4 dny..

Pět minut nato seděla v koupelně nad hustě potištěným papírkem a nervózně sledovala jeho obsah.

1. Vyjměte test z ochranné fólie opatrným odtržením v horní části v místě s perforací. Uchopte test za část, která je určena k manipulaci.

Okamžitě vyndala test z obalu a v rychlosti přeletěla očima další řádky.

2. Opatrně ponořte test do vzorku moči (max hladina ponoření testu je vyznačena šipkami) asi na 6 sekund tak, aby byl proužek ve vertikální poloze.

Letmo pohlédla na malý kelímek od Jogobelly s trochou tekutiny, která měla k původnímu obsahu daleko.

3. Ponechte test ve vertikální poloze (vzorek bude postupně vzlínat skrze jednotlivé zóny testu) a po 3 minutách zjistěte výsledek.

Tak jo, jdu na to.

Ponořila proužek.

3:00..

a) Negativní ? Přítomnost pouze jednoho růžového proužku v kontrolní zóně indikuje skutečnost, že vzorek neobsahuje zjistitelnou hladinu hCG (<20mlU/ml) a výsledek je tedy negativní.

b) Pozitivní ? Přítomnost dvou růžových proužků v kontrolní zóně indikuje přítomnost  hCG ve vzorku (>20mlU/ml) a výsledek je pozitivní.

Poslední týden byla pro ni muka. Nebyla si jistá, jestli se něco nepokazilo. Chránili se, ale co když něco proklouzlo vedle..

2:30..

Sledovala, jak tekutina pomalu šplhá vzhůru.

Nekonečné tři minuty..

2:00..

Proužek. Zářivě růžový.. až příliš blízko na to, aby se tam nevešel ještě jeden..

Ať jsem jen paranoidní, prosím..

1:00..

Prosím, zůstaň tak.. Dlaší už ne!

Modlila se a prosila jako nikdy. Ruka se jí třásla - poslední minuta plná bolestného očekávání..

 

0:30..

Ve chvíli, kdy už doufala, že se stav nezmění, začal vystupovat růžový pruh znovu.. Pruh, který znamenal život.. Pruh, který pro ni znamenal smrt.

Nemohla dělat nic.. Odhodila leták pryč.. Stěží udržela rovnováhu, sesunula se k zemi a zůstala opřená o studenou zeď. Už 10 dní je těhotná.. Těhotná v 16 letech..  Proklínala den, kdy do toho šla. Chtěla zkusit, jaké to je, udělat Lukášovi radost ? třeba jen jednou.. Ale za jakou cenu?!

V hlavě se jí honily miliony myšlenek. Mohla mít všechno, na co si vpomněla.. Celá rodina žila jen pro ni. Až teď si uvědomovala, co všechno promarnila.. Litovala každé sekundy, kterou strávila nicneděláním a zbytečným tlacháním s kámoškama.. Představovala si, co všechno by teď udělala, nebýt dvou blbých pruhů, které jí v momentě převrátily život vzhůru nohama.

Několik hodin jen plakala.. hystericky řvala.. A neviděla jiné východisko. Netrvalo jí moc dlouho najít otcovy žiletky a podle návodu, který jim z legrace ve škole dával profesor biologie -aby se jim to ?povedlo?- řízla.

Dvakrát.

 

Byla vysílená pláčem a téměř okamžitě upadla do hlubokého bezvědomí.

Viděla Lukáše, usmívajícího se klučinu s ledabyle rozházenými černými vlasy a neustálým úsměvem, který se nad ní skláněl. Nikdy na ni netlačil, neudělal by nic, co by nechtěla.

Všude kolem bylo krásně, sluníčko zářilo přes podzimní listí, které jí šumělo nad hlavou, a vzduch byl náramně teplý a voňavý. Dostávalo se jí uvolnění, bolest, kterou ještě před několika okamžiky cítila, pomalu polevovala.

Tak takhle chutná smrt?

Našli ji až k večeru. Rodiče. Zrovna se vraceli z práce. Krev už se zastavila a ostře kontrastovala s čistě bílým obkladem na podlaze. V jednom místě ústily do spáry mezi kachličkami tři pramínky.

Levá ruka..

Pravá ruka..

.. a třetí putoval z jejího klína.

První ranní moč obvykle obsahuje nejvyšší hladinu hCG, z tohoto důvodu ji lze považovat za nejlepší vzorek pro provedení testu. Za některých podmínekvšak  může být hCG detektovatelné i mimo normální těhotenství. Nízké zvednutí titru hCG se běžně může vyskytnout u normálních netěhotných žen. Ektopické těhotenství nemůže být odlišeno od normálního samotným měřením hCG.

Pozorně čtěte příbalový leták...


1 názor

dee-dead
28. 03. 2007
Dát tip
Právě dnes jsem si dělala test a mohla jsem dopadnout taky tak:) Výbornej závěr, typ;)

Čumák
24. 03. 2006
Dát tip
...

Riannon
08. 12. 2005
Dát tip
A já děkuju bohu,že jsem tu poslední část četla. Parádně napsaný,tipnu si :)

Lakrov
11. 11. 2005
Dát tip
Začátek i konec je povedený. Zbytek působí, jako by byl přiliš rychle vpuštěn do světa. A jde z toho strach. TiP.

Vážně je celá ta situace děsivá. Ale napsáno dobře. tip

StvN
11. 11. 2005
Dát tip
Když si vezmu, že část povídky jsi opsala z příbalového letáku, tak :) Jinak mi nesedí těhotenství jako důvod k sebevraždě. Možná to nějaká holka už někdy udělala, ale prostě mi to nesedí.

Vihar
11. 11. 2005
Dát tip
(I) ženská nejdřív jedná a pak přemýšlí řekla mi kdysi jedna z nich Dobrý nápad, takový ze současnosti, i zpracování vcelku hezké T připomíná mi to tématem dílo "Protože mi na tobě záleží Aleno!" nicku Daša StvN - pokud jsi ještě nebyl u školního psychologa, po probrání tvého případu se ho zeptej na příčiny sebevražd nedospělých dívek.

Jezus.. ten konec!!! Naprosto super... ty jo! Akorát si oprav překlepy...+ jsem zaznamenala "histericky" ×

Havranka5
11. 11. 2005
Dát tip
Sic je to spíš (pojato) jako vtip, ale co, šup s tím do klubu, snad právě pro to, že se i takové stávají.*

Kytiii
11. 11. 2005
Dát tip
ty jo, tu poslední část příbalového jsem nikdy nečetla :o) ... bohužel můj byl pozitivní i u lékaře :o) ale nevadí... sice jsem se nesebevraždila... ale sháněla dva a půl tisíce :o( tobě ale rozhodně tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru