Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rytmus mých veršů je někdy pochybný

02. 02. 2001
0
0
902

Část první HVĚZDNÁ CESTA

Beran jsem, Mars je mým vládcem - jsem posedlá touhou poznat možné zázraky nového východu slunce zítřka slibujícího veselejší jaro proto nedůvěřuji utišujícím prostředkům v jakékoli formě od pilulek k náboženským frázím.. předepsaným lékaři či mnichy protože žádný z nich nedokáze utišit bolest osamění dokud nedosáhne posledního, sebevražedného stadia touhy po věčném zapomnění což by pouze oddálilo vyřešení.. tajemství blížícího se dubna a tak.. jsem se dnes pokusila bojovat s nespavostí rozhodným způsobem a sledovala jsem jednu z těch skupinových televizních terapií a teď už možná nikdy neusnu několik známých osobností se dohadovalo u kulatého stolu navzájem si říkali co rozumí pod pojmem poetické vyjádření pak ze sebe jedna z nich vychrlila tuto perlu modrousti "vždycky jsem cítila," culila se a vrkala "že poezie je tvůrčí umění duše chce to talent, samozřejmě, pro rým a metrum ve své podstatě je poezie jemnou alchymií citlivé duše" je jako peklo poezie je to, co se z vás vymáčkne když jste drceni Životem, jako brouk a kdybych je tušila, co zahrnuje rozvíjení talentu pro poetické vyjádření "ve své podstatě" - tehdy před lety zvolila bych si snadnější kariéru jako soustružení nebo řízení náklaďáku možná boj s cynickou vědou, kladivo a hřebíky, testování vadných padáků nebo snad i policii či protidrogové komando ale myslím, že na takové uvažování je už teď trochu pozdě moje "citlivá duše" už nasála příliš mnoho té... jak že tomu říkala? ... té "jemné alchymie"
vulpecula
02. 02. 2001
Dát tip
No musím říci, že tohle je docela hezké, ale jak to souvisí s tím Beranem:-))) No uvidím:-) Zatím buud nakukovat dál:-) (překládáš moc hezky:-)

AZALIN
02. 02. 2001
Dát tip
vulpecula: Díííííííky.. potěšilo.. :-)))) Jo a myslím, že další kapitolka bude zajímavější, tohle je zatím pořád jenom takovej úvod.. ;-)

Silvinka
02. 02. 2001
Dát tip
Azi, som nadšená. Vieš čo? Ja si to prečítam aj v angličtine. Máš môj obdiv za preklad a Linda za obsah a myšlienky a vôbec, je úžasnááááááá :o)))

AZALIN
02. 02. 2001
Dát tip
SILVINKA: To víš, že je úžasná, jinak bych se s tím nepatlal.. ;-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru