Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VÁNOCE

03. 02. 2001
1
0
785
Autor
Erogonth

Je to možná trochu smutné, a není to (opět) žádné umělecké dílo, ale trochu to snad vystihuje situaci některých lidí o Vánocích, a právě o to jde...

Padají vločky, sněží na ostré věže věží a světla padla do ulic. A zvoní hrany zvonů, ty tóny žití, skonů. Vánoce mají rub i líc. Procházíš sídlištěmi a kolem slepí, němí a ty se na ně radši nekoukáš. Všichni jsou plni spěchu, rychle a bez oddechu, smutný se bílou cestou potloukáš. Pár mincí chudým hodíš a tím je osvobodíš od každodenního bolu. Sám trávíš hodiny bez přátel, rodiny, závidíš těm, co jsou spolu. Padají vločky, sněží a mrtvé duše běží vždy v jeden večer po roce. Pod stromkem dárků hordy a upatlané mordy.... Rub i líc mají Vánoce.
Wolfling
08. 02. 2001
Dát tip
Cítíš se taky o vánocích sám nebo jen teoretizuješ? Myslím, že umělecké dílo na úrovni písmáka to je a kromě těch věží věží tomu není co vytknout, naopak - má to náboj, což se o mnoha jiných tady říct nedá.

Anonym
07. 02. 2001
Dát tip
NEVADILO BY MI VÍC KRITIKY !! DÍK ! -EROGONTH-

Skleboun
07. 02. 2001
Dát tip
tak mre jrn napada: neni to trochu pozde? Vanoce uz byly...ale jinak fajn :)

nádhera...tak se mi to líbí :)))))) TIP

rs232
03. 02. 2001
Dát tip
Taky nemam rad vanoce i kdyz nikdy nejsem sam.

Astalavista
03. 02. 2001
Dát tip
Aj jo, Gogol. Dalo by se polemizovat o tom, zda tím, když dáš žebrákovi drobné, ho zbavíš bolu. Líbí se mi první sloka, až na věže věží, protože tato dvě slova nechápu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru