Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co oko nevidělo

22. 11. 2005
4
0
1441
Autor
Jinny

Bylo-nebylo, rozhodněte sami.

 

    Hodiny ukazují osm večer a do místnosti vniká jenom měsíční světlo. Anemarie netrpělivě mumlá, hraje si s motýlí broží u krku a opírá se o dalekohled. Na stůl se vyšplhá Kay.

    „Kayi, tys byl ve spíži, tys zase pil.“

    Kay zalže: „Nepil.“ A podává jí na usmířenou ukradenou skleněnou lilii. Anemarie vzdychne a přepočítá mince v malém pouzdru na pudřenku. „Zítra se tam vrátíš a zaplatíš.“

    Vytrhne mu tužku, o kterou se opírá. Kay ztratí rovnováhu a klopýtne, převrhne většinu věcí na stole. Když se za dveřmi ozvou kroky, Anemarie mu rychle strhne ze zad známku, která se tam přilepila při pádu. Když ten, komu patřily kroky, rozsvítí lampu, nic na stole není jako dřív. Kromě dvou zdánlivě nehybných sošek.

 


Carodej
28. 11. 2005
Dát tip
hihi, milé:)

Armand
25. 11. 2005
Dát tip
tajuplně dětské :) *

kminnek
24. 11. 2005
Dát tip
moc milé * tip

Kandelabr
23. 11. 2005
Dát tip
jo jo, je to milounké, akorát možná trošku krátké. i když možná by ztratilo to kouzlo momentu. pěkná chvilka. tip a ríd tě tady opět vidím. co takhle nějakou fantasy opět? :)

Jinny
23. 11. 2005
Dát tip
Kandelabr: Fajn, že si mě ještě pamatuješ :), pracovala jsem na něčem delším a holt škola... Proč je to krátké, to jsi vystihnul docela přesně. Fantasy? Mám pro fantasy slabost, ale když k tomu se člověk nemůže nutit. Asi budeš rozumět tomu, že ráda vyprávím, že to nakonec nevydržím a něco ze mě vypadne... pravděpodobně něco temně romantickýho...

Placidus
22. 11. 2005
Dát tip
Ano líbilo, moc málo tu na písmáku ctu prózu, nemám tolika casu na PC, nicméne toto bylo akorát pro mne. Jen nevím zda by to chápaly deti.

Jinny
22. 11. 2005
Dát tip
Díky za pochvaly, taky se snažím nebejt béčko ;)

aldebaran
22. 11. 2005
Dát tip
Něco na způsob pohádky O pastýřce a kominíčkovi. Sympatická věcička.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru