Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bajka indián a vlk

23. 11. 2005
0
0
1040
Autor
Lilian

Po dlouhá staletí, mezi indiány a vlky, existovala přísaha, že indiáni neublíží vlkům a naopak vlci indiánům. Přísaha se dodržovala až do jednoho dne, kdy se chamtivému indiánovy, dostalo chuti na vlka. A tak se potají vydal do lesa na lov. Po nějaké době narazil na opuštěné vlčí mládě. Řekl si, že pro jednou se nic nestane a nikdo nic nepozná. A tak malého vlka zabil. Hned rozdělal oheň, vlka upekl a snědl. Ale to už malého vlka hledala jeho maminka. Když došla k onomu osudnému místu, ucítila pach krve a záhlédla opodál jěště doutnající ohniště. Poznala, co se stalo. Indiáni porušili slib. Večer byly svolány všechny vlčí smečky z okolí, a v té nejhlubší noci zaútočili na spící indiány. Všechny do jednoho zabili.

 

Z toho plyne ponaučení, že sliby se mají plnit a vždy se máš k ostatním chovat tak, jak chceš, aby se chovali k Tobě.


Lakrov
24. 11. 2005
Dát tip
Takhle samostatně stojící působí tenhle textík trochu opuštěně, taková pozdní lítost. Použít ho ale pro navození nálady v nějakém větším díle... přiměl by mě dát tip. (a nejen kvůli poručiku Johnu Dunbarovi)

MeTB
24. 11. 2005
Dát tip
"...chamtivému indiánovy, dostalo chuti..." Žjóva...aneb jak šla česká gramatika na vandr.

Friducha
23. 11. 2005
Dát tip
Je to roztomilý...fakt!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru