Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PocityIX

24. 11. 2005
0
0
1240
Autor
kvetanov

Jaro 1997 bylo poznamenáno silnými zákroky. S odcházejícím sněhem přibývalo děr ve střeše,až vytvářely mohutné prázdné celky.Střecha držela jen proto,že díry byly rozhozeny po jejích obou stranách a silné větry se tudy jen prohnaly.Chátrající a v mnohém horším stavu střechy sousedních kůlen,stodol,zůstávaly neporušeny.Z té doby mám několik fotografických záběrů v postupném sledu a potvrzující moje slova.Než byly odbourány přístavby domu ,vylézala jsem na půdu a tlumila prosakování vody různými deskami,igelity.Nábytek,na přímluvu jednoho z radních,byl uložen v podkroví obecního úřadu a s ním i další věci,které jsem nechtěla nechat na pospas ničení.Zůstaly postradatelné a nebo neumístitelné kusy.V červenci 1997 mohla druhá strana přistoupit k zásadním krokům proti nepohodlné nájemnici.Stav baráku tomu odpovídal.Ještě proběhlo jednání na Okrese,kde mne hájil stavební úřad.Byl tam i můj právník.Druhou stranu zastupoval starosta.Kone čně se mohl opřít o demoliční výměr a havarijní stav domu,který prý mne, prý ,ohrožuje na  životě.'U řední rozhodnutí Obecního úřadu s podpisem  pana starosty ze dne 6.8.1997 mi dává na vědomí,že mám přidělený náhradní byt.Nejedná sám za sebe ,ale odvolává se na rozhodnutí stavebního úřadu.Zaštiťuje se.Rodinný domek se odstraní a musí být vyklizen.Nebyl opomenut  dodatek pana starosty,že pokud se  do tří dnů nevystěhuji,budu přestěhována z moci úřední a na vlastní náklady. 'Uřední moc měla stvrdit policie.V poslední den pobytu proběhlo televizní natáčení,které se stalo mou silnou vnitřní potřebou a výkřikem.                  Pokračování příště,za týden.
kvetanov
02. 12. 2005
Dát tip
Vesuvanko,jsi bezvadná.

vesuvanka
01. 12. 2005
Dát tip
smutné..... asi žiji v jiném světě, ale vůbec nechápu tvrdost jednání - dodatek pana starosty ke konci.... vystěhování z moci úřední a na vlastní náklady - to je nelidské.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru