Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Felipe, Felipe

30. 11. 2005
0
0
760
Autor
Wizard

Především všem hlupáků, pitomcům, tupcům a podobné havěti, která ze sebe dělá samozvané umělce.

Filip sklenář, autor knihy Červené dlaždice a desítek článků. Působil v Britských listech, publikoval na nejrůznějších literárních serverech. Člověk s pohnutým osudem. Člověk inteligentní, až to bolí a co je hodno neuvěřitelné poklony, kromě těch několika tříd základní školy samouk. Samouk, který Vám začne za pomoci krabičky od sirek vysvětlovat způsob, jakým vzniká DNA.

 

Bože jsem buzna, nebudou mě mít rádi

 

            Myslím, že málokdo tak neskrývá sexuální orientaci (tedy krom Heterosexuální majority), jako Filip. Neskrývá to v básních ani v životě. Pokud jste viděli obal jeho knihy, muselo Vám to být jasné. Což je myslím první důvod, proč lidé Filipa nemají rádi. Je gay, teplouš, teplák, řiťopich, kuřbuřt, buzna a žádný z těchto výrazů rozhodně nevypustil ze svého slovníku. Dokonce se jimi sám tituluje. A proč taky ne? Teď si vzpomínám, jak babička mého kamaráda prohlásila, že homosexuálové jsou homosexuály jen z frajeřiny. Věřte mi, že jsem se takhle dlouho nenasmál. Znám jich celkem dost a myslím, že jenom z frajeřiny to nedělají. A už vůbec ne Filip, kterého neznám nijak skvěle, ale nepřipadá mi jako člověk, který by něco dělal z frajeřiny.

 

In nomine patri.

 

            Ano, ano ano. První věc, která mě potěšila, když jsem Filipa potkal. Jeho anti-křesťanský postoj. Zcela otevřený a vyzývavý. Je to člověk, který každému knězi nastavuje holý zadek, aby věděl, kam má jít se svými žvásty. Sdílím s ním většinu názorů o křesťanství. Především to, že člověk, který je inteligentní a soudný nemůže skutečně věřit. Může být v církvi ale prostě nemůže věřit. Další důvod, proč jej lidé nemají rádi. Zkuste si přečíst některou z jeho křesťanských satir. Je to opravdu paráda. Skvělé práce, které nahlodávají vždy to pravé místo.

 

In vino veritas

 

            Pokud je ve víně pravda, tak Filipa s ním museli snad i kojit, protože tenhle člověk je přesně onen „krutě upřímnej.“ Prostě je to po dlouhé době autor, který se nebojí půlce národa vpálit do ksichtu, že jsou pitomci atd... Vzpomínám si na jeho dílko „Největší Čech.“ Krásně zde vyjádřil fakt, že velká část nominovaných jsou Němci. Dalším faktem bylo, že celá soutěž byla zcela absurdním, typickým sajrajtem první třídy, která postrádala jakýkoli smysl. Stejný smysl by snad měla soutěž „Nejlepší chleba.“ Vítězství stejně neznamená nic jiného, než že onen dotyčný (nějak si tak uvědomuji, že ani nevím, kdo vyhrál) má nejvíce fanoušků a fanynek (vzhledem ke katolickému moru hádám, že to vyhrál člověk zbožný a svatý). Ale smysl? Uniká a směje se nám do obličeje. Stejně jako Filip. Další důvod, proč jej lidé nemají rádi.

           

            Tak si to tedy shrňme. Proč na Filipa Sklenáře, skvělého spisovatele, inteligentního člověka, který neškodí světu, chce někdo štvát BIS? Právě proto, že je to skvělý spisovatel a ... Jak již bylo řečeno, Je to Gay a nestydí se za to, právě naopak. Tudíž ho nesnáší velká část mužů, kteří jsou tak vyděšení možností, že by sami mohli být na chlapy, že tuhle část mužské populace prostě zavrhují, nenávidí a urážejí. (Ale lesbičky se Vám líbí, co pánové). Za druhé, zcela otevřeně Brojí proti křesťanským pověrám a bludům. Proti křesťany upravené historii a každému knězi se směje do tváře. Za třetí. Je krutě surový. Je jedno, kdo mu co napíše. Prostě řekne, kdo je pitomec a reakce prostě příjde.

 

            Takže, pane Musile, vážený přispěvateli fóra Občanského institutu, mistře Bobře, padre Remeši, madame „Řehačská slepice“, tedy sorry Šmlnková, Kláriso, a vy ostatní šašci. Říkám vám zde zcela na rovinu a upřímně. Z plna hrdla a celého srdce: „Ježiši Maria, teplý Josef, děte kurva fix do prdele.“

 

Co více k tomu říct? Snad jen zdar těm, kteří ještě ví, co je to umění.


Wizard
02. 12. 2005
Dát tip
Tak to netuším, protože k nám už vždycky dorazí studenej

Honza_Princ
02. 12. 2005
Dát tip
já si dneska v 10 pro půlečku dojdu...máš čeho litovat, protože to je fakt chleba že by šel za tepla namazat na jinej chleba jak je dobrej...ačkoli rači jinym nekazit

Honza_Princ
01. 12. 2005
Dát tip
nejlepší chleba je z přerova!

Honza_Princ
01. 12. 2005
Dát tip
teplej ještě!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru