Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kosmická stanice

Výběr: jenyk
09. 12. 2005
9
0
506
Autor
mmmmm

 

                                   International Space Station (ISS) 2055

 

 

Stručná charakteristika období: ropná, televizní a bramborová krize. Coca-colu nahradila voda od okurek, chipsy jsou z PVC a pašují se z Albánie, na odbyt jdou  pyžama pro psy a byznysmeni se zdraví slovy „Čau vole!“. Každý obyvatel Země má buď AIDS nebo skoliózu nebo je po smrti. Hrubý domácí produkt Švýcarska činil loni tři rubly.

ww 

ISS právě obývá astronaut Sergej (42). Nastěhoval se před sedmi lety, dva měsíce před tím, než bylo řídící středisko pilotovaných letů NASA v Houstonu definitivně prodáno i s pozemky malajsijské společnosti na výrobu hnědého lenu.

ww

Astronaut: na tváři strniště, na loktech a kolenech záplaty, na zadku díra. Na hlavě rádionka, na nohou gumáky z titanu. Z každé kapsy čouhá lahváč. Nebo i dva. Na prsou jsou přišity čtyři otvíráky na pivo a jeden na konzervy (šestý, univerzální otvírák, má Sergej přišitý nad pupkem). Párátko na zuby (z titanu).

ww

Vybavení kosmické stanice: zásoba lahváčů a záplat. Nouzové instrukce ve 4 vydáních a 115 jazycích. Sazenice brambor. Staré rádio na kliku, kterým se lze spojit jen s mzdovou účtarnou První Malajsijské Lněné Korporace. Odlehčené polštáře s titanovými knoflíky, přišitými titanovou nití. Sláma do polštářů a na slamník. Rezervní zásoba lahváčů. Instantní vidle na převracení slámy. Tucet kyslíkových lahví naplněných tekutým pivem. Police fazolových konzerv (fazole z titanu). Balíček hracích karet, dvouhlavých (taky z titanu). Bedna svíček a loučí. Obrázkový kalendář z roku 2049. Vzduchotěsný skafandr z půjčovny se speciálním přívodem piva z nádrže na zádech. Patnáct kusů pastí na myši. Nepoužívaný rotoped k výrobě elektrické energie. Petrolejová lampa. Police konzervovaného bůčku (bůček z PVC).  Přilba na rotoped. Pletené rukavice (z dutých vláken). Párek slepic. Odpadkový koš na láhve od piva a slupky z buráků. Tuna buráků ve sklepě. Včelí hnízdo. Sklenice na včelí med. Schody do sklepa. Poštovní schránka. Tři okna a čtvero okenic. Nouzová palivová nádrž plná piva (zátky z titanu). Zavařené paprikové chipsy. Vysavač v prášku. Poštovní holub v holubím skafandru (skafandr z bazaru). Sedm set razítek NASA. Vlajka Ruska a USA (z titanu a hedvábí). Těžké železné plechy na střechu. Včelí kukla. Šifrovací stroj s klávesami x a ě. Kartón okeny. Krabice první pomoci a v ní pivo v prášku. Pinzeta. Hologram prezidenta. Poslední role toaletního papíru. Náhradní součástky na rotoped. Rezervní vidle z titanu. Vakuový vařič piva. Radiátor. Opalovací krém s faktorem –3. Netopýr (1 ks). Zkumavka s teplou vodou. Náplast proti včelímu bodnutí. Špína do uší (z titanu). Pivo ve spreji. Krb. Parohy. Čalouněná dubová skříň, prázdná. Operační systém Veselá Nálada 5.0. s deblokátorem zlosti. Arch poštovních známek (z titanu).

ww

Nouzové instrukce: 1.) Rychle otevři nejbližší lahváč!

                                  2.) V klidu ho dopij.

                                  3.) Dej si ještě jeden.

                                  4.) Pohodlně si lehni a rozvažuj, co musíš udělat.

                                  5.) Načni další lahváč.

                                  6.) Jestli se do teď nic nestalo, můžeš být klidný.

     se pravděpodobně ani nic nestane. Můžeš si zdřímnout.

                                  7.) Ani ve spánku nepouštěj otvírák z ruky!

 


zana_zana
11. 12. 2005
Dát tip
t

Honza_Princ
10. 12. 2005
Dát tip
tip za instantni vidle. po ránu dobrá rána tip + avi (tip z pvc avi z titanu). velmi poutavý výčet věcí

Eidam
10. 12. 2005
Dát tip
velice mne zaujali zavařené paprikové chipsy a hologram prezidenta :)) * tip

papouch
09. 12. 2005
Dát tip
to mi zvedlo náladu :-)

solomon
09. 12. 2005
Dát tip
hmmmmm *

Whitesnake
09. 12. 2005
Dát tip
KOMICKÁ stanice T

morgy
09. 12. 2005
Dát tip
:o)

Vaud
09. 12. 2005
Dát tip
Nerad to uznávám, ale je to dobrý ;-)) *

Včelka
09. 12. 2005
Dát tip
Promiň nemám moc času a tak jsem četla jen Nouzové instrukce....;)) Je to fajnový...:o)

hai_mal
09. 12. 2005
Dát tip
:-))))))) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru