Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rád chodím do školy

09. 02. 2001
0
0
1018
Autor
Grandar

No, tak jsme ve škole dostaly domácí úkol (to vy dospělí už si asi nevzpomínáte co to je, že?-tak já vám to teda povím-je to pěkná otrava) napsat fejeton (nevím jestli se to povedlo???) na téma rád chodím do školy a ze mně vypadlo toto:

Rád chodím do školy Michal Vrtílek Já tak rád chodím do školy, že to snad ani víc nejde. Vždyť je tak krásné brzo ráno vstávat, rychlá snídaně a šupky hupky na MHD a frčím si to do školy. Jen je mi trochu líto, že do školy nemůžu chodit i v sobotu a v neděli, jelikož ztrácím řád. Když po napínavém ježdění po městě vystoupím a mašíruji si to do školy, jsem celý napjatý, co mě dnes ve škole asi čeká. Určitě něco móc moc vzrušujícího. Když dojdu do školy a mířím k šatně, všimnu si tabulky chybějících profesorů. Nikdo nám nechybí: to se zase hodně naučíme! Jsem tak vzrušený, že se málem ani netrefím klíčem do skříňky, a to už je co říct. Vybíhám po schodech do třetího patra, úplně na druhou stranu školy, ach, jak je to pohodlné a napínavé, hlavně mě baví hádat, koho potkám za rohem! No není to zábava??? Ve třídě jsem mezi prvními, a tak mám ještě spoustu času na učení, čehož, bohužel, málo využívám. Častěji si na naléhání spolužáků zahraji karty-nuda,velká nuda. Když konečně uslyším ten sladký zvuk, to, čemu někteří barbaři říkají zvonění, jsem už vzorně na svém místě a čekám vyučujícího-toho boha, který vše ví a vše mi poví- jako pes svého pána. Jaký je to pak okamžik, když onen Vyvolený vstoupí do třídy mezi tu chamrať a podívá se na mne. Jsem celý roztřesený, co zajímavého nás dnes On naučí. Pak už si nic nepamatuji, protože můj mozek je přecpáván vědomostmi, které s neutuchající pozorností vzorně vstřebávám. Když se konečně proberu, jsem většinou již v MHD. Znovu začíná napínavá a vzrušující cesta ze školy, po které padnu vyčerpán na postel, jen abych se mohl znovu učit. Učím se dlouho do noci, až mě z toho bolí hlava. Pak jdu spát a zdá se mi o tom, jaké to bylo ve škole krásné, vzrušující,napínavé a kolik jsem se toho naučil…..
viz StvN

IVANOL
10. 02. 2001
Dát tip
Vzhledem k věku myslím normální postoj, každý byl takový, někomu to zůstalo. K fejetonu: je cítit, že je psán "rychle". Zřejmě si to zvládnul mezi večeří a čištěním zubů :-)). Příliš často frekventuješ slova, která se určitě dají nahradit jinak, nebo je jinak popsat. Námět byl zadán, tak ho nebudu komentovat. A obecně platí, že fejetonem reaguje na něco autor vtipnou formou a hlavně svýma očima, a to si učinil. Takže jako školní práce to ujde. Piš hodně, hodně a o věcech , o kterých chceš psát. Držim palce:-)

Petulka
10. 02. 2001
Dát tip
Perfektní

inventor
09. 02. 2001
Dát tip
člověk by se měl učit, až když začne mít něco rád, to potom něco chce a je srozuměn s tím něco udělat... :-)

StvN
09. 02. 2001
Dát tip
Moc z toho kouká ta ironie. Myslim, že žádnej zázrak to neni.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru