Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční...

13. 02. 2001
7
0
2420
Autor
affirmation

...můra

Koukáš do zrcadla, a jakoby z dáli, slyšíš je všechny, jak se ti smáli Slyšíš a vidíš tu lidskou lůzu proradné bytosti, to nahání hrůzu Stojíš na jevišti v kaluži krve stejná je přetvářka tak jako prve Pomalu upadáš do sladké mdloby z rubínů cákance šaty ti zdobí Všechny je zajímá co se ti stalo asi jsou hladoví a nejspíš ne málo Potem jsi zbrocená a v posteli sama ale ten hrozný smích slyšíš až do rána
Reistlin
12. 03. 2002
Dát tip
*!!!

Krel
18. 07. 2001
Dát tip
není to špatné...

Kovi
16. 04. 2001
Dát tip
velmi melodické... ale na mě až příliš rýmné... přesto... cením...

Menahen
08. 03. 2001
Dát tip
Já žasnu optimo, kde se bere v bytosti tolik nápadů?No, jen tak dál, ale vážně co takhle něco úplně krásného laděného kásně potimistického?

affirmation
08. 03. 2001
Dát tip
Menahen: optimo??copak to má být?

Vio
19. 02. 2001
Dát tip
Žollí, jdi!!! Dík ;-) Mimochodem nečtu jenom Písmáka, aby bylo jasno. Co třeba Halas, Orten... jak Ti zní ta jména? ;-) Jenom malá poznámečka, tohle nebyl výběr, jenom TIPík a to je rozdíl ;-) S úctou Violator, druhá půlka vola ;-))

Carodej
19. 02. 2001
Dát tip
Nezbývá, než souhlasit jak s Viem, tak se Zolli. Osobně mne nejvíc zatáhlo za oči (uši) to "až" v posledním verši. Je tam navíc, ale to se dá lehce odmazat:-) Narozdíl od vás nevím, kolik Afince je a zjistím to, až se kouknu po napsání této kritiky, takže mne to neovlivňuje - přesto je to dobrá báseň, mající nosnou myšlenku od začátku do konce, vycházející z klasickým rýmů, nicméně - proč ne. Jinak drobné upozornění - "zbrocená" potem, ne "zborcená". Když půjdeš přes VÝMAZ DĚL, tak je tam uvnitř i možnost opravy. Tip.

affirmation
19. 02. 2001
Dát tip
Carodeji, ď za upozornění, "zbrocená" jsem opravila, ale "až" mi nijak nevadí :))

Carodej
19. 02. 2001
Dát tip
Máš pravdu, počet slabik tam sedí...... asi mi to přijde nějak kostrbatý slovosledově....:o)

zolli
18. 02. 2001
Dát tip
Uááááá mám tam hrubku hamba!!!! Jak se to dá vopravit? Omlouvám se! Viušku, já Ti říkám, že číst jen písmáka je málo! A na to, abys mohl dát víc než jen kvokální kritiku je třeba mít aspoň minimální přehled. Na mne si advokáty ani potický slovníky netahej. Máš právo na svúj názor, ale jako výběrčí by Tvůj názor měl být, jak píše Printík *!!! Čímž Ti veřejně s úctou a láskou oznamuji, že jdu Tvým /pardon nejen Tvým/ výběrům po krku. Nemám zase takovou haldu času, ale počítej s tím, že začne z mých úst čím dál častěji zaznívat: A proč je toto dílo ve výběru? A proč tam NENÍ jiné? A to vše pod heslem: Za písmáka krásnějšího. S pokorou Tvůj kus vola!

zolli
17. 02. 2001
Dát tip
Vio: Skvělé rýmy? Všimla li jsem si, tak v tato báseň je zřejmě rýmovaná a b c b. Budiž. Proti tomu nemám nejmenší výhradu, ale dovolím si nesouhlasit s Tebou ohledně PERFEKTNÍCH rýmů. Dovolím li si je vytáhnout z básně a přeříkat Ti je samotné: z dáli – smáli lůzu – hrůzu krve – prve mdloby – zdobí // to to bych viděla jako nejzdařilejší invenci sama – rána Jsou to jednoduchoučké rými, které jsou hnedky na snadě, když začneš psát něco co se má rýmovat. Nejsou „špatné“, ale Tvoje nadšení je zde myslím NEADEKVÁTNÍ. autorce: :o)) s poděkováním a úsměvem jsem si přečetla Tvoje básničky. Rýmy jsou myslím adekvátní Tvému věku. Určitě se nedej naší polemikou odradit od psaní. Možná je škoda, že většina Tvých dílek /aspoň jak jsem si všimla/ je nějakých náhrobních, pošmourně tématických, anglickou báseň nemohu ocenit, neboť moje angličtina: „HAF du kam du“ si nedovolí… Pokračuj prosím dál ve psaní a až přejde Tvůj školní nápor, ráda se na nějakou z Tvých věcí podívám. K rýmům bych si jen dovolila poradit /klidně to neber/ chceš li DOBŘE psát rýmovanou poezii, je dobré také rýmovanou poezii ČÍST, aby sis udělala představu o „kvalitě rýmu“ Tohle je myslím i hodnotná poznámka pro VIA!

affirmation
17. 02. 2001
Dát tip
Díky zolli.Konečně pořádná kritika,až do teď nebyl skoro nikdo schopen posoudit to, co píšu.

Vio
17. 02. 2001
Dát tip
Zolli, klidně si nesouhlas, ale já tady poslední dobou četl tolik gramatických slovesných rýmů za sebou, že mi tohle přišlo jako krásné vybočení z průměru. Všichni máme právo na sůj názor a každý názor někomu přijde neadvokátní, či tak nějak ;-) S úctou Violator

Vio
14. 02. 2001
Dát tip
Zaslouží TIPík! Skvělé rýmy! Ale neodpustím si: co se ti stalo nejspíš ne málo - to "a" je tam zbytečné a kazí rytmus a v posteli sama slyšíš až do rána - taky nesedí rytmus a asonance sama-rána mi nesedí mezi těmi krásnými rýmy

affirmation
14. 02. 2001
Dát tip
Vio, dík za * A k těm poznámkám: nikdo není dokonalý, časem se vypiluju a to uvidis co bude:)))

Vio
14. 02. 2001
Dát tip
Affi, proto jsem Ti to taky napsal. Tak piluj, ale neber si příliš hrubý pilník ;-)))

Désirée
13. 02. 2001
Dát tip
Tak tohle se mi líbí a moc! Tip

affirmation
13. 02. 2001
Dát tip
Děkujuuu :o))

ruby
13. 02. 2001
Dát tip
jestli to zas enni ironie:-)) pak ti gratuluju...je to krasne napsane, myslenka naservirovana a dalsi nabalene...ok! tipik

LILINKA
13. 02. 2001
Dát tip
Mám hrůzu z hrůzných nočních můr. Ale tvá báseň je dobrá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru