Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strážce smrti

01. 01. 2006
4
0
1336
Autor
sharkan

Uposlechla jsem moudré rady kritik a přidala jsem něco kratšího, abych ušetřila vaše očka...:-)

 

Strážce smrti

      Ležela v trávě, tělo zbrocené krví. Chladný noční vánek jí hladil pomalu zasychající krvavé rány. Měla za úkol čekat. Čekat na smrt.

       Konečně uslyšela kroky a praskání suchých větví. Je to tady. Ucítili její pach, pach čerstvého masa. Snad se to povede. Už je také cítila. Žaludek se jí znovu zvedal z toho ohyzdného zápachu tlejících mrtvých těl. Byl stále blíž a blíž, každou chvíli už budou přímo u ní. Třásla se strachem, ale věděla, že se nesmí pohnout. Ne dokud nenastane ta pravá chvíle. Pramínky potu jí stékaly dolů po tváři a pak v podobě malých kapek padaly do vlahé trávy.

      A už se objevovaly první stíny. Obklopovali ji jako smečka hladových hyen. Pohybovaly se pomalu. Šoupaly kostnatýma nohama v lesním podrostu a při každém kroku se kymácely jako koruny podivně pokroucených stromů ve vichřici. Bylo jich deset, možná dvacet, to nemohla přesně určit. Oči měla pevně zavřené a ostatními smysli bez dechu vnímala každý pohyb. Cítila, jak se nad ní sklání nějaká postava. Cizí odporně zvrásněná ledová ruka jí přejížděla po pravé noze a posouvala se stále výš a výš. Pod těmi dotyky jí tuhla krev v žilách. Další a další ruce se přidávaly k ohmatávání jejího těla. Pomalu ztrácela kontrolu, ale věděla, že musí vytrvat. Představa, že na ni sahají desítky dávno pohřbených párů rukou jí přiváděla k šílenství. Cítila, jak se z lesa vynořují stále další a další záhrobní monstra, která touží po jejím těle a syté krvi. Už nemohla déle čekat. Bylo jich příliš mnoho, teď nastala její chvíle.

      „Teď!!!“ vykřikla tak silně, až se zdálo, že se samy příšery, obklopující ji ze všech stran, polekaly.

      V tu chvíli se odkudsi ze stínu vynořila vysoká tmavá postava, která v ruce svírala planoucí pochodeň. „Uteč!“ zakřičel a ukázal bledou rukou směrem do lesa.

      Jen taktak se prosmýkla kolem rozzuřených monster a utíkala k lesu.

      Tajemná postava zatím hodila pochodeň do trávy a kolem nashromážděných mrtvol vzplál ohnivý kruh. Sápaly se po sobě ve snaze uniknout. Ale jedna po druhé byly pohlcovány mocnými plameny a jejich hrdelní skřeky se rozléhaly nocí.

 

      Pryč, pryč, pryč! To bylo to jediné, co jí v tu chvíli zaslepovalo mysl. Utíkala jako smyslů zbavená a nevnímala ani kůži palčivě rozedřenou trním ani oheň, který jí spaloval plíce. Už bylo po všem. Všechna ta hrůza, kterou této noci prožila, shoří tam na té louce daleko za ní. A jeho už nikdy neuvidí. Donutil ji, aby nasadila vlastní krk za jeho hloupou chybu. Ale už je konec, už ho nikdy neuvidí, ačkoli věděla, že její život bude navždy proklet pohledem jeho krvavě pableskujících očí střežícími zlo, které představuje svět mrtvých.

 

     


Wasekk
11. 02. 2006
Dát tip
tak toto byla velmi krátká povídka. nic proti vám všem, ale vaše vnímání délky je tak trochu...omezené. přečtěte si knižní sbírky povídek, např. Mlok, Drakobijci, Písně temných věků atd.- Přečtěte si pevnost a pochopíte, co je "normální". Jinak zpět k té tvé povídce - miniatuře. Kdybych měl hodnotit příběh, nestál za nic. mohla třeba klopýtnout a umřít nebo cokoliv jiného, ale tohle? bez zápletky fantaskní příběh nejde. Zdar a hodně štěstí

Jeala
06. 01. 2006
Dát tip
to nevadí, i tak je to v poho : )

sharkan
03. 01. 2006
Dát tip
Děkuju. On je to vlastně jen trochu upravený úryvek z jedný povídky, kterou jsem napsala asi pře třema rokama, ale nemá cenu ji sem dávat celou, protože není jinak moc povedená...

Jinny
02. 01. 2006
Dát tip
Jako pisatelka pravděpodobně starší než ty a píšící už asi sedm let si dovolím pár poznámek - což obvykle nedělám. Máš ráda Jenny Nowak a tahle dáma s rajcovním stylem mi taky něco říká. Naštěstí pro tebe je poznat, že tohle napsal někdo jinej - páč nic není tak smutnýho jako opisovatel místo autora. Jasně že se mi to líbilo. Jenom bys příště měla zkusit něco jinýho než upíry - ono je totiž až moc jednoduchý o nich psát...

sharkan
02. 01. 2006
Dát tip
Díky, ale já si nemůžu pomoct...(mimochodem tohle bylo psaný dřív, než jsem začala Jenny číst).Ale jsem ráda, že se to líbilo, příště zkusím něco jinýho:-)

Marin
02. 01. 2006
Dát tip
Jde z toho tak trochu hrůza. Bereš si temný námět.

sharkan
02. 01. 2006
Dát tip
To je právě záměr:-) Děkuju.

Mno... mám z toho takový rozporuplný pocit. Na jednu stranu mi to přijde jako dobře nakročené fantasko, kterému zřejmě nebude chybět nápad a pěkné zpracování... Ale na druhou stranu zřejmě chceš aby to bylo něco úplně jiného... Možná beru fantasy až moc uzavřeně, ale takhle mi to přijde jako nedotažená fantasy miniatura.

Jeala
02. 01. 2006
Dát tip
líbilo se. po delší době mě to celkem zaujalo.co třeba z toho skusit vytvořit něco delšího? Tip

fungus2
01. 01. 2006
Dát tip
To se mi líbilo**

StvN
01. 01. 2006
Dát tip
Docela dobře napsaný, ale námět nezaujal.

Eidam
01. 01. 2006
Dát tip
dobře si udělala *

pekylau
01. 01. 2006
Dát tip
Píšeš skvěle. Skvělý scénický popis. [viz tvoje minulá povídka]. Délka je ´´písmacky´´ ok, ale chybí tomu děj, zapletka, vzrušení Samotná krev dnes nikoho nevyděsí. [žijeme v roce 2006]. [to je pozitivní kritika] T.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru