Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Babička

03. 01. 2006
1
0
1237
Autor
Dante

V létě stávala babička ve čtyry a v zimě v pět hodin. Nepotřebovala si ani nařídit budíka, neboť kohúti i slípky kropenaté už časně zrána doráželi na mříže kurníku a zkoušeli se prolisovat ven. Babička si zívla a zívnouc tak málem vosu zbaštila. Oba psi už byli také na nohou a vítali babičku, div ji nepovalili. Už měla přece jen svůj věk, jakožto vetchá a plesnivá stařenka, jak se na venkovskou hospodyni sluší.

Vtom si ale všimla něčeho, co jí patřičně rozzlobilo. Deset kačátek, žlutých jako hořčice leželo v krvi! Babička se tuze rozzlobila a nakopla oba psy pantoflem dřevěným a ošoupaným, až chudáci kňukli a kňuknuvší se k babičce lísati počali. "Co vám ta kačátka udělala vy holoto!" řekla babička. "Ťeď si zasloužíte tak akorát trest vy bando nekřesťanská!"  

A jak si babička usmyslila, tak také učinila. Vzala brokovnici a oba psi zastřelila. Na jejich mrtvoly pak položila klokočový růženec a naposledy se pokřižovala. Šťastná to žena!


Dante
13. 01. 2006
Dát tip
plnotučná

JeanJoche
10. 01. 2006
Dát tip
Hmmm...a byla to horčice kremžská či plnotučná???;)

sharkan
03. 01. 2006
Dát tip
Takhle znevažovat chudáčka babičku, že se nestydíš:-) Ale je to docela úsměvný...

Muhehe... je to tak blbý, až pěkný "...až chudáci kňukli a kňuknuvší se k babičce lísati počali" je hitová věta...

Detrewi
03. 01. 2006
Dát tip
zařadila bych to do jiné kategorie, ale jako parodie OK

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru