Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věř mi

03. 01. 2006
2
0
1058
Autor
sharkan

 

Věř mi

      „Proč bych ti měl věřit?“ zachroptěl vyděšeně prošedivělý muž.

     „Nejspíš proto, že jsem jediný přítel, kterého máš.“, odpověděl nevzrušeně jeho společník. Nervózní muž, s kterým se tu už hodnou chvíli dohadoval, ho začínal nudit. A nedá si říct a nedá…

      „Ale to přece nemůže být pravda! Něčemu takovému prostě nemůžu věřit!“ Bezradnýma očima zoufale těkal ze strany na stranu, jako by každou chvíli mělo přijít něco, co ho probudí z téhle příšerné noční můry. „Něco takového by mi nemohla udělat!“

      „Ale udělala!“, vyštěkl druhý muž a černé, dosud pečlivě sčesané vlasy, se mu zatřepaly kolem bledého obličeje. „Tady přímo před senou máš důkaz, tak co ještě chceš?“ Vrazil mu do ruky fotografii, na níž se odráželo matné světlo pouličních lamp.

      Muž na ní pohlédl se slzami v očích. Viděl rozmazaně, ale přesto rozeznal krásnou zcela nahou ženu, která pro něj znamenala celý svět. Ve vášnivém obětí ji tu svíral cizí mladík.

      Do břicha se mu svalil těžký kámen, který nemilosrdně utlačoval jeho ubohé vnitřnosti. Dech se mu zarážel v hrdle a na vráskami zbrázděném čele se mu vyrojily kapičky potu.

      Jeho společník ho se zájmem pozoroval.  

      „Tak už mi věříš?“

      Místo odpovědi se mu dostalo jen napůl šíleného pohledu, kterým onen muž vzhlédl od fotografie.

      „Za to mi zaplatí.“ Zasípěl přeškrceně, zatímco fotografii křečovitě trhal na několik kousků.

      Tmavovlasý muž pak jen sledoval, jak od něj jeho postava vrávoravě vzdaluje, až nakonec zmizela za dveřmi jednoho z okolo stojících domů. Nastalé ticho přerušil ženský výkřik a tlumený výstřel.

      Bledému muži dosud nehybně stojícímu na ulici zableskl ve tváři výraz triumfu. S vítězoslavným úsměvem ledabyle luskl prsty a zbytky roztrhané fotografie ze změnily v čoudící popel.

      „A seš můj“ zašeptal sladce a volným krokem zamířil ke ztichlému domu. 


Eidam
02. 02. 2006
Dát tip
hezký :) ďib.

Elyn
29. 01. 2006
Dát tip
že by setkání s temnotou? ¨ :) jako střípky dobrý, ale vybíráš si hodně dramatické věci, takže vyznění v tomhle podání na tak krátkém úseku je tak trochu jak ze špatné detektivky nebo upírovin.

Piscis
03. 01. 2006
Dát tip
hezké.chápu správně,že jde o sen? nebo proč se to opakuje dokola?

Já bych řekl, že se to dvakrát kvůli dvakrát zmáčknutému Ctrl+V. Takže budu hodnotit jen jednu polovinu... a ta mi přijde relativně zručně napsaná, ale nijak mě neoslovuje...

sharkan
03. 01. 2006
Dát tip
Já se moc omlouvám, dávala jsem to sem v rychlosti, takže jsem si toho ani nestačila všimnout. To opakování už tam opravdu nepatří:-) Tak se na to zkuste podívat ještě takhle...:-)

sharkan
03. 01. 2006
Dát tip
Nadpohlavní_Wrestler: To je škoda, ale díky, že sis to přečet.

Piscis
03. 01. 2006
Dát tip
Jo tak pak to je pěkné:-) I s tím opakováním to bylo hezké. Dobře se to čte...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru