Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Horor

13. 01. 2006
0
0
1210
Autor
Dante

Už ňákú tu dobu sa pozerám, že všetko nenie tak, ako by malo byť. Možno je to tím, že som sa zatím s nikým neporozprával o své nočné múre, ktorá ma takto straší ve snoch. Pokusil som sa tedy vzpomenúť na tu nočnú moru, keď som upadol do hipnotického spánku, vyvolaného stereotypným výkladom dejepisárky.

Všude kolko mňa bola tma. Bál som sa už vtedy, keď som zaslechol její hlas. Pak svetlo. Za učitelskou katerou seďela moja němčinárka v celej svej hroze. Pozerala sa na mňa a já počul její výraz vo ksichtě. Bál som sa, až sa ma trásla kolena a keď promluvila, strach ma zcela pohltil ako nič na svetě.

"Tak co Ondro, už máš ten Wohnung hotovej nebo tě mám proplesknout?" spýtala sa ma profesorka.

"No, když já už ho mám napsaný, paní profesorko, ale ještě ho tak zcela neumím."

Zamračila sa na mňa ako matka saských lúpežnikov až som si len tochu cvrkol do gatí.

"Takže za pět. Kdyby sis pořád neseděl na hlavě a neměl v ní tolik sena, mohls to už dávno mít za sebou."

Víte, netvrdím, že moja němčinárka by bola taká zlá baba ako vyzerá, ale nemusela ma tolko stresovat. Len já som urobil tu chybu, že som sa nanučil  a možu si za to sám. Němčinárka ma však bude strašit vo snoch až do konca majho života, a tak mi nezbývá, než vyprdnúť sa naňho, veď život ide dalej.      


babka
23. 06. 2006
Dát tip
Ano, ano - život jde dál. Za pár let už tě učitelka strašit nebude - to si piš. její místo zaujme vedoucí, manželka, tchyně, děti ...

Pájo, jsi geniální až tak, že to nikdo nechápe... Ale teď vážně, bylo to super. Jenomže problém je v tom, že ti co u toho nebyli, nemůžou pochopit podstatu a hloubku tvého díla. No prostě, znát naši přemilou učitelku, řezal by se ještě půlhodiny.

Snažím se dívat se na to objektivně, jako takové mi to připadá jako drobný políček Slovákům, jež by tě za to chtěli asi zabít. Ale zase mi to postrádá nějakou lit. úroveň.

nemo_nikto
15. 01. 2006
Dát tip
vnútorné pocty možno vyjasdruješ, no však jazyk kurvíš excelentne. tako pekne pokračuj a možno vzikne nový masarikovský čechoslovakizmus a DANTE , PETRARCA, či ostatný ich kamoši venovali pozornosť kráse jazyka...

Ycidd
13. 01. 2006
Dát tip
Co je to za jazyk? Myslim, synteticky, ci ozajstny? ano, nie, ano, nie, neviem Recesia, ci absurdnost, to ano, ale celkovo mi to nesadlo. Asi je pre mna temny ucel, za ktorym si to pisal.

Leclajr
13. 01. 2006
Dát tip
Asi jsem čekal něco jiného, ale i tak jsem si docela dobře početl, i když v závěru mi něco chybělo, nějaká lepší pointa, abych teda věděl, jestli je to legrace nebo nee.. takhle jsem jenom zmatený_

Narvah
13. 01. 2006
Dát tip
je to o ničem

Eidam
13. 01. 2006
Dát tip
bubáci.já nemám rád bubáci :))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru