Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BESTIALITA UKRYTÁ VE STÉBLE TRÁVY

16. 01. 2006
1
0
542
Autor
Láva_Pšouk

Otas si zlomil nohu. Vstal ráno z postele, uchopil cihlu co mu ležela na nočním stolku a udeřil se jí do holeně.

Otas si zlomil nohu. Vstal ráno z postele, uchopil cihlu co mu ležela na nočním stolku a udeřil se jí do holeně. Udělala se mu tam menší otevřená zlomenina, ale on i přesto vyrazil do hospody, oblékl si své maskáčové trenýrky a šel - no vlastně se spíš belhal.

Cestou narazil na Ráfka. Ten stál u červeného drátěného plotu a s otevřenými ústy čural do záhonku růží. Otas na něj už z dálky vystřelil z vojenského praku s dostřelem šedesáti metrů. Ráfek zasažen šutrem přímo do spánku se otáčí Otasovým směrem a obličej zdobí roztomile naivním úsměvem, pročež klesá na kolena a s výkřikem:

,,Kamaráde!“ se chytá za srdce.

Ale Otas to má v hlavě poznamenáno poznáním samých životních neúspěchů a proto zhrzeně procedil skrze zuby:

,,Nemám rád zbabělce,“ a vztyčil prostředníček.

Ani ne pět minut po této události dorazil mladý Bušek se starším Hrabicou. K pohlavním záležitostem měli zavěšené plechovky a byli neuvěřitelně intelektuálně něžní. Vyzařovala z nich společenská spokojenost a osobitá důležitost. Všichni do jednoho byli připraveni páchat zlo a činit brutální násilí. Bavilo je to, ubližovat druhým lidem, a nebo alespoň jezdit na skateboardu. Těžce na lebce zraněný Ráfek se postavil na nohy, oprášil si kolena a řekl:

,,Mám skvělý nápad!“

A ukázal na Měrku, který si to opodál nich šinul v extázi. Ráfkův nápad byl vskutku originální! Měli se rozběhnout a hrubou silou udeřit na Měrku. Bohužel Měrka je taky zpozoroval a šmahem ruky zastavil čas. Bylo to takové jako by zmrazené. Měrka k nim přišel a přivoněl k jejich čerstvě strnulým organicky stále bijícím hmotám. Podle čichu to mělo mozek a skvěle vyvinuté oční bulvy, jenž vám poskytovaly na pohled dostatek okázalé falše a lži. Poté Měrka vytáhl ze svých trenýrek kožené rukavice a propleskal jim tváře, pročež se od nich odvrátil a ani ne po dvou metrech se rozpustil v roztodivné záři.

Čekal jsem ho tam. Udeřil jsem poprvé a naposled. Měrka upadl k zemi s rozbitým nosem a začal mi zpaměti deklamovat Homéra. Uvědomil jsem si, že je Měrka vážně blázen a vrátil se zpátky za svými kamarády. Ti už seděli jako obvykle beznadějně zaraženi na kolotoči v parku, kouřili jointy a dívali se vzhůru na kostelní hodiny, které byly tak trochu specifické pro jejich enormně zpomalené životy. Ráfek mě pozdravil vznešeným gestem:

,,Ave Lávo Pšouku!“ a máchl u toho obratně aristokraticky rukou.

Cítil jsem s nimi jistou pevnou sounáležitost. Byli to mí vrstevníci a jako skupinka jsme zaráželi retardovaným vzhledem. Nemysleli jsme to vážně, ani to nebyla naše póza - bylo to prostě tak, a obávám se, že to tak i zůstane.

A když se po několika dnech obnažil Měsíc obrážející sluneční světlo, seskočili jsme z toho kolotoče do trávy a začali šalamounsky křepčit. Já osobně jsem měl dojem, že jsem lesní víla. Ale asi ve čtyři hodiny ráno jsem dostal mrtvici a usoudil jsem, že se půjdu raději domů vyspat. Na lavičce zahrady před barákem seděl k mému zděšení Měrka. Levitoval přibližně metr nad zemí a usmíval se na mě jako nějaký harmonický hulvát. Chtěl jsem mu dát facku, ale dostal jsem jen delirium tremens a ráno se probudil oblečený do pyžama u sebe v posteli. A jen co jsem otevřel oči, šokovaně jsem zřel, že Olinova matka skutečně vyplnila tu svoji nedávnou výhrůžku a doopravdy mi stříhá dredy nůžkami na nehty - já ty rodiče prostě někdy nechápu!

16. ledna 2006

Láva Pšouk


Sakra, že bych si musel zavést Lávobody? Nebo jen soudit schizofrenní duel Láva vs. Měrka. (zatím vede Měrka, Lávo hobluj!!!!)

Eidam
16. 01. 2006
Dát tip
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Micro
16. 01. 2006
Dát tip
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

stanislav
16. 01. 2006
Dát tip
idylka jako vždy.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru