Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční můra3

18. 01. 2006
0
0
1315
Autor
Dante

Noční můra 2, pokračování....

Jak se tak na mě dívala, vypadla mi propiska s třesoucí se ruky. Tvářila se jako nějaký žabák, kterému  opravdu chybí nějaká ta muška. Ohl jsem se pro propisku a zvedl ji, jenže jak jsem se vynořil nad lavicí, matikářka stála vedle mě a četla si všechny ty nesmysly. Papír byl nasáklý potem. Zahlédl jsem, jak vrtí hlavou a naznačuje, že to mám špatně. Vztáhla ke mně ruku. Její pařát se neustále přibližoval až minul mou hlavu a směřoval k lavici, dokud se nezastavil u diskriminantu exponenciální rovnice.

"Tady máš zbytečnou chybu. Takhle ti strhnu body. Zamysli se nad tím, jaká tam budou znaménka."

Zase ten milý úsměv. Nenechal jsem se zmást, ale přesto jsem nepřesnost napravil. Poslední příklad se mi ale taky nezdál. Začal jsem tedy škrkat po papíře, dokud nebyl celý papír modrý. Pak jsem si všiml těch obrysů. Na lehce pomačkaném linkovaném papíře, pod modrofialovou hladinou škrkanců vypluly obrysy tváře matikářky, která zrovna odcházela od mé lavice. Pak obraz promluvil:

"Nikdy se mě nezbavíš. Budu tě strašit ve snech, dokud se nenaučíš počítat."

Propiska vystřelila z mé ruky a znenadání skončila v pravém oku ještěra, tedy profesorky, a já zůstal sedět zkoprnělý, jak jsem to měl dělat už dávno. Profesorka se sesula na stůl a pak na zem, přičemž s sebou strhla svoji kabelku, kalkulačku a několik papírů. Vše to doprovázela strašným vřískáním, až mě vstávaly vlasy na hlavě. Z kabelky se vysypal všechen její obsah. Rťenka, tři kalkulačky, tabulky, bůček, sada červených propisek a......sešit se známkami. Měl jsem nutkání ho vzít a přepsat si známku na jedničku, jenže pak se přede mnou profesorka objevila znovu a já se probudil. Od té doby jsem už nikdy neusnul v hodině matematiky. 


Dante
20. 01. 2006
Dát tip
Jestli se nudíš, můžu přitvrdit, ty krávo blbá! Tys to neprožila, chápeš to ty zmije? Kdybys byla na mým místě, poznamenalo by tě to na celý život. Co si asi myslíš, že píšu, ňáký báchorky? To se opravdu stalo ty mrcho. Mimochodem ještěr je takové malé roztomilé zvířátko s heboučkým kožíškem. Seš fakt asi vymatlaná. Zeptej se Nového Starce, ten sedí vedle mě a píše fakt dobrý věci. Je opravdu talentovaný a nadějný spisovatel a řekne ti, co taková matikářka představuje. Vím kde bydlíš.

Aenica
18. 01. 2006
Dát tip
Povídka mi připadá opravdu hodně krátká. Zato ale musím souhlasit... mně se o mé matikářce taky někdy zdá, ale takovouhle noční můru jsem ještě neměla. Jenom nechápu větu: "Propiska vystřelila z mé ruky a znenadání skončila v pravém oku ještěra, tedy profesorky"... nechápu proč je tam ten "ještěr" když se to označení v textu předtím neobjevilo. Myslím si ale, že by to nejdřív ze všeho chtělo pořádnou myšlenku, abych se začla bát, takhle jsem se u toho hororu jen nudila...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru