Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Promiň kamarádko...

20. 01. 2006
3
0
937
Autor
Susy

No, dlouho jsem sem nepsala a tak to musím dohnat. Byla jsem deset dní doma, nemocná, ale bylo mi dobře. Začal jsem hodně přemýšlet. O všem, co se mi kdy stalo a podle všeho asi i stane. Mám tři opravdové kamarádky. Teda-opravdové, já si myslím, že jsou opravdové, pravda je, že dvě by se beze mě asi obešli a teď vidím, že i ta třetí. Je to asi moje vina, ale rozešli jsme se. Ona říká, že jsme pořád kamarádky a bude to v pohodě, ale nikdy ne jako dřív. Byl to jeden jediný týden, kdy jsme se spolu bavili míň než jindy, já byla s dvěma holkama a ona si našla jiný kámošky. Chvíli mi to nevadilo, chvilka oddychu nám jenom prospěje, ale pak mě začalo docházet, že je to všechno jinak, ona se mnou kamarádila nejopravdověji ze všech holek a já jí takhle nechám odejít…

Snažila jsem se jí napsat, jestli se to nedá vrátit, ale prý nedá, taky si myslím, že to nikdy nebude tak jako dřív, mohlo to být lepší. Už jsem kdysi jednu kamarádku ztratila, odešla na jinou školu, nechtěla jsem, brečela jsem skoro celé prázdniny, ale nepomohlo to, teď už nebrečím, ale slzy v očích mám, nevím co mám dělat, potřebuju to někomu říct a není komu, ty dvě mě neposlouchají, ona tu už není…. Psala mi, že je tam šťastná v jiný partě a to taky je, se mnou nikdy ven nešla, s nima je pořád. Už vím, že jsem ztratila něco, co už nikdy takové nebude a co možná už nikdy nenajdu. Jí jsem mohla říct všechno, mohla jsem u ní brečet, smát se, povídat si s ní při hodinách…No, teď už to vím, jen bych jí chtěla říct, že mi chybí a strašně ráda bych jí objala, tak jestli ji někdo znáte, vyřiďte jí to. A jestli si to čteš ty, má kamarádko, uvaž to prosím znovu, mám tě moc ráda….


Jaromir_D
21. 01. 2006
Dát tip
Ve škole života, se všichni pořád učíme. Přejí úspěch v bodoucnosti.

Háber
20. 01. 2006
Dát tip
ach, krásné starosti, ako sa v nich odrážajú tie, čo Ti oneldho ešte len začnú........t

Eidam
20. 01. 2006
Dát tip
mě moc ee. ahój :)))

Honey_
20. 01. 2006
Dát tip
Já myslim, že nikdy neni tak špatně aby nemohlo být hůř takže nesmutni máš ještě fůru času na spoustu nových kamarádů a kamarádek, takže je vše OK, to se občas stává... Já jsem byla na základce takový menší outsider, na kterýho si většina vzpomněla, když potřebovala opsat úkol a jediná moje nejlepší kámoška mi v sedmičce řekla, že se mnou neni řeč... Teď jsem ve třeťáku a mám pár kámošek, na který se můžu obrátit, ale jinak jsem sama sebou, rozdíl mezi mnou a tebou je, že mi to takhle celkem vyhovuje:) Shrnu to, nebuď smutná, když budeš potřebovat, nějaká ta kamarádka se vždycky najde:)

Flavia
20. 01. 2006
Dát tip
Dobře, nebudu to hodnotit jako literární dílo, jenom musím říct, že z této stránky mě to opravdu nevzalo. Ale zaujal mě ten samotný příběh, protože myslím, že k němu mám co říct. Vlastně jsem ho taky trochu prožila. Letos maturuju a když se na to koukám s odstupem času, zjišťuji, že základka byl věk neustálého nadšení a zklamání, věk několika jako-kamarádek, se kterýma jsem si hrozně rozuměla až do chvíle, kdy o něco šlo, věk neustálých pomluv a intrik, věk hledání přátelství a hledání toho, co to vlastně přátelství je. Byla to pro mě tvrdá škola života, ale nelituji. Dnes je všechno jinak, našla jsem lidi, kteří mě ocení za to jaká jsem a jsou se mnou protože chtějí, a né proto, že jsme si řekli, že jsme nejlepší kamarádky. nezoufej, jestli patříte k sobě, tak se tvoje kamarádka vrátí. Jestli ne, tak věř, že potkáš mnoho lidí, se kterými si budeš rozumět, možná na střední škole jako já, možná zítra :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru