Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stvoření Světa

22. 01. 2006
0
0
872
Autor
Jaromir_D

Články. Jak byl svět stvořený, to se domníváme. Proč byl svět stvořený, hodně článku máme. Některé jsou napsané, čtou se velmi těžce. Ale tento článek, čte se velmi lehce. Já jsem četl něco podobného. Autor prodal několik miliónů knížek. Možná že někoho z Písmáka to bude zajímat.



Stvoření Světa

Vzal bych to s dovolením pěkně od počátku. Ovšem to je smutná historie.
Kde nic tu nic, jen tmavá propast beze známky života. A nad tím vším se vznáší Bůh, tedy Láskyplná nadpřirozená inteligence. Bůh se rozhodl oživit zemi a také tak učinil. Ovšem, kde se nad tou černou dírou vzal Bůh to je otázka ? Otázka, na kterou lze odpovědět a odpověď opřít o mnohé nezvratitelné důkazy, otázka, jejíž odpověď nalezneme ve vlastním srdci, ale chce to trochu trpělivosti a vnímavosti.
Bůh připravil pro každého z nás již dlouho před naším narozením vše co potřebujeme, ale vezměme to pěkně popořádku.
Bůh tedy stvořil přírodu, uspořádal a stvořil vesmír, vše živé z Lásky k lidem, aby se neradoval sám v sobě. Jenže !!! Bůh je spravedlivý a tak si nepřál stvořit člověka jako robota, bezmyšlenkovitě se smějícího a chodícího po ráji, užívajícího plodů a života. Přál si člověka svobodného, s vlastním rozhodováním a tak učinil krok, pro který mimo jiné jsem si jej zamiloval.
Stvořil tělo k Svému Duchu, tedy naprosto svéprávného člověka Adama a jeho ženu, teď si honem nemůžu vzpomenout jak se jmenovala.. Eva. Stvořil je a jako provozovatel vesmíru a Ráje jim poskytl, něco, co bychom mohli nazvat bezpečnostním školením. Je asi potřeba brát v úvahu, že některé věci se holt musí dít za pochodu, aby se vůbec děly. Tak je to i s Božím Královstvím, detailně připraveným místem pro nás pro všechny.

Vraťme se ale k Adamově (nikoliv Adamsově) rodině. A jsme u počátečního hříchu, který zůstav nepotrestán, tak by muselo jít všechno pěkně od počátku. Boží Království mohu přirovnat k Rajské zahradě, kde jsou příbytky pro všechny, kteří se mají narodit. Bůh je světlo, Láska a rozdává-li, tak rozdává (obávám se jako jediný z nás) pouze ze svého. Tedy stvořil-li člověka svobodného, rozdával ze světla a rozdáte-li ze světla, chtě-nechtě, dostane prostor i tma. A co více, rozdáváte-li ze středu světla, vstoupí do něj tma. No a jsme opět u Evy, která neuposlechla bezpečnostní školení a podlehla pokušení ochutnat zakázané ovoce. Adam spal jako dřevo a než mu došlo která bije, tak už v tom lítali oba. Bůh samozřejmě poznal, co se stalo a v zájmu lidstva vyhnal tuto povedenou dvojici z Ráje, aby právě uchránil Boží Království pro nás pro všechny, dokud světlo opět neprostoupí tmu, aby byl Boží záměr nezmařitelný. A tak se s Adama a Evy stali smrtelníci, zranitelní lidé. Potom se to na zemi začalo množit a vyvíjet - vědci tomu říkají evoluce a proč ne ?. I když jejich bádání v této oblasti chodí téměř pravidelně slepými uličkami a jednotlivé vývojové etapy odhadují skutečně velmi nepřesně, snad také proto, že mnohdy chápou čas jako určující prostor bytí člověka, čemuž postupně se přizpůsobily i světské nauky. Přičemž ale čas je dar člověku, aby se narodil skutečně i ten poslední,který jak už to tak vypadá bude nakonec první. Neboť je psáno první Adam duše živá a poslední Adam duše oživující. Rozhodně asi není dobře podceňovat Boha a jeho geniální ochranná opatření k dokončení záměru návratu lidí do Ráje. A jsme u Satana. Satan není žádný strašák pro malé děti, ale odpadlý Boží služebník, který ve své naprosté inteligenci, ale naštěstí velké ješitnosti si na rozdíl od mnoha učenců uvědomil jednu základní věc.
Pamatujeme si asi všichni jak kdosi volal " Dejte mi pevný bod ve vesmíru a pohnu zeměkoulí "., necituji to zřejmě přesně, už je to dlouho co to křičel, ale faktem je, že měl tehdy pravdu a dnešní věda by dokonce k tomu měla v brzké době i prostředky. Ten pevný bod samozřejmě existuje, vtip je akorát v tom, že je jím Bůh sám, Skála věků ,o kterého se opírá vše živé , jakož i chod vesmíru a země a ten pevný bod je právě z důvodu ochrany života a vesmíru proměnný, aby nebylo možno jej nalézt a zneužít. Dříve nebo později by vědci odhalili logiku uspořádání vesmíru, a tím by byl vydán v šanc život na zemi nezodpovědné moci.
Struktura opírající se byť o složitou, ale logickou, tedy samozákonitou stavbu jde zbořit, manipulovat, nebo zničit, proto je základním kamenem Boží stavby zázrak, který se neopírá o možnosti lidského chápání a je mimo dosah lidské zvůle.

Autor ? Pokračování zítra.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru