Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polévka a mraky

24. 01. 2006
0
0
2198
Autor
Petr_Arka

Charles Baudelaire XLIV. La soupe et les nuages Ma petite folle bien-aimée me donnait a dîner, et par la fenetre ouverte de la salle a manger je contemplais les mouvantes architectures que Dieu fait avec les vapeurs, les merveilleuses constructions de l\'impalpable. Et je me disais, a travers ma contemplation: \"-- Toutes ces fantasmagories sont presque aussi belles que les yeux de ma belle bien-aimée, la petite folle monstrueuse aux yeux verts.\" Et tout a coup je reçus un violent coup de poing dans le dos, et j\'entendis une voix rauque et charmante, une voix hystérique et comme enrouée par l\'eau-de-vie, la voix de ma chere petite bien-aimée, qui disait: \" -- Allez-vous bientôt manger votre soupe, s... b... de marchand de nuages?\"

XLIV. Polévka a mraky

 

Byl jsem u mé malé bláznivé holky na večeři, seděl jsem u okna a obdivoval pohyblivé stavby, které Bůh stvořil z par, ty nehmatatelné konstrukce. A říkal jsem si: „Všechny tyhle přeludy jsou téměř tak hezké jako oči mojí holky, tak hezké jako to zelenooké strašidlo.“

A náhle jsem dostal do zad ránu pěstí a uslyšel hystericky řvoucí hlas ochraptělý vodou života, hlas mojí milé, která říkala: „Pojďte si už sníst tu polévku, vy proradný obchodníku s mraky!“


katugiro
30. 01. 2006
Dát tip
Trochu jsi prostříhal závěr - u hlasu i milé schází pár přívlastků... A v závěrečné větě bych viděl spíš "Pustíte se už do té polévky, zatr... obchodníku s mraky!" Taky Ti ten obchodník moc nešel přes prsty? Nevím, co tam dát jiného... možná by šel i prodavač mraků, co myslíš?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru