Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bubák

26. 01. 2006
0
0
1104
Autor
Dante

Vypadalo to jako nevinný školní výlet. Nikdo z nás však nevěděl do čeho jde a co na nás v lese vlastně čeká.

Už při západu slunce se mě zmocnil podivný strach. Všude kolem ani živáčka, jen les a já. Z dálky n ke mně doléhaly hlasy. Rozpoznal jsem v nich Martina, který se ztratil asi hodinu přede mnou. Oba jsme hledali jako jediní houby a jako jediní jsme se ztratili. Jakmile les zalila červená oslnivá zář, došlo mi, jak se tma dokáže rychle vkrádat mezi jehličnaté stromy a věznit tak studenta 2.B do agónie bezmoci.

Chvíli jsem byl v mikrospánku, neboť mizící cesta přede mnou byla neskonale stereotypní a chladná. Nesnášel jsem ji a nevadilo mi, že se ztrácí nedaleko v houští. Vadilo mi, že někde poblíž se válel v zákopu Martin Zicha, který ví úplně všechno a jistě zná správnou cestu z lesa. Ano, přinejmenším jsem chtěl být pryč z tohoto lesa. Už to nebyl jen tak ledajaký školní výlet. Tady končila všechna legrace. Rozhodl jsem se tedy, že začnu řvát o pomoc i kdyby se na mě měli sesypat myslivci s brokovnicemi a zbloudilí pytláci. Než jsem ale stačil ze sebe vypravit jedinou hlásku, než jsem se stačil na dechnout, z křoví kousek přede mnou vyletělo hejno vrabců, jako kdyby je někdo vyplašil. Lekl jsem se jako nikdy a pak....pak jsem zaslechl to funění. Ne, to nebyl Martin. Zvuky vydávalo něco, co nemohlo být člověkem. Nešlo mi to prostě do hlavy. Od hlavy k patě mne zalil panický strach.

Já nechci umřít, pomyslel jsem si. Jsem ještě moc mladý. Vědomí, že ani mou mrtvolu tu nikdo nenajde akorát přilévalo olej do ohně. Necítil jsem v tu chvíli nic jiného něž strach. "Pomoc! Slyší mě někdo?"

Chvíli bylo ticho a pak jsem znovu zaslechl Martina. Skoro jsem ho nepoznával. Byl to řev, který vycházel z jeho úst. Řev, který mě doháněl k šílenství. "To nemůže být martin Zicha..." Funění se naléhavě přibližovalo. "To není Martin Zicha...není to nikdo koho bych znal...pomoc...

 Pokračování příště  


...dobré, opravdu dobré, ale jestli to nebude něco opravdu drsného, co zaujme, spadne dost děj. Začátek dobrý, i když musím se přiznat, čekala jsem něco více absurdního, co by mě fakt rozesmálo, ale snad to právě příjde v druhém díle...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru