Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naposledy

27. 01. 2006
1
0
967
Autor
pajuska

Vstal z postele a pomalu přešel na druhý konec pokoje, kde bylo umístěno velké okno. Byly tři hodiny v noci a venku panovala tma, na město až nezvyklá. Ruce se mu třásly, ale spíš než nervozitou či strachem zimou. Venku muselo být nejmíň deset stupňů pod nulou a topení hřálo minimálně. Za dvě hodiny se celý jeho dosavadní život promění v něco jiného. Sám nevěděl v co, ani zda to bude dobré či špatné. Teď o tom však již neuvažoval. Už se rozhodl a nemělo smysl to dál rozebírat. Už za dvě hodiny ...

Pomalu se oblékl do kalhot a vzal si tmavou košili, přešně věděl, co chce mít v ten moment na sobě. Pak naposledy vešel do kuchyně ve svém malém podkrovním bytě, aby si udělal snídani. Kafe už několik let nepil, a tak sáhl po čajových sáčcích. Zatím co se v konvici vařila voda, usmažil na pánvi tři vajíčka...

Po snídani se znovu vrátil do ložnice, aby se naposledy podíval, jak se město pod ním rozsvěcí. Rád se díval k ránu z okna, připadal si, jako by byl sám uprostřed celého vesmíru. Sám... téměř celý život byl sám. Ale nevadilo mu to, nikdy společnost druhých nevyhledával. Najednou jako by znovu zapochyboval, zda to, co se chystá udělat, je opravdu správné. Ne. Tohle si zakázal už včera. Nesmí pochybovat. Rozhodl se a věřil, že je to nejlepší a vlastně jediné možné řešení. Vyšel z pokoje a zavřel za sebou dveře. Na chodbě vzal tašku, kterou si připravil už včera. Oblékl si bundu a vyšel ven ze svého bytu. Ještě naposledy zamkl a zastrčil klíče do kapsy. Naposledy. Vyšel na ulici a nasedl do svého auta. Naposledy vyjel ze svého rodného města, země, planety. Naposledy. Konečně splynul se svým vesmírem.       


pajuska
30. 01. 2006
Dát tip
Diky za upozorneni na ten preklep :)

pajuska
29. 01. 2006
Dát tip
Milý StvN, četla jsem něco z Tvého díla a musím říct, že to bylo zajímavé. Jen mě trošku zaskočil Tvůj názor na kritiku ostatních. Já se nemám právo pokládat za spisovatele a to ani amatera, ale věz, že v mé povídce něco je. Možná to jen nejsi schopen pochopit, což asi nemohu žádat. Přesto i tak díky za názor :)

StvN
29. 01. 2006
Dát tip
Ne, já nic nechápu. Jsem slepec, který neunese cizí kritiku. Ty jsi však nadějná spisovatelka.

StvN je hrubec, o tom žádná... Ale chci říct to samé, jen trochu něžněji... přišel jsem skrz Rabbovu diskuzi a čekal aspoň tu kostru povídky. Ale kostra nikde, maximálně tak záprstní kůstky. Něco víc - příběh, pointa, charaktery, zvraty, gradace, humor, ... tu nějak nenacházím. Ber mě jako vzorek běžného čtenáře... toho to prostě neuspokojí. Ale těším se na další díla! Jen do toho! BTW - máš tam překlep - "vzal si tmavou košili"

StvN
29. 01. 2006
Dát tip
To říká ten pravej - něžnej nadpohlavní wrestler - ty bys vlastně mohl chodit po mých kritikách a psát je něžněji

StvN: Něžnej nadpohlavní wrestler - jo, to jsem já. Ale tolik práce bych s tebou nedal. A navíc, ne vždy s tebou souhlasím... i když jsi můj velký vzor a idol!

StvN
29. 01. 2006
Dát tip
Jo? A nejsi náhodou jeden z pozorovatelova klanu? Jestli ne, pak mi to lichotí. Jestli ano, zabiju tě.

O pozorovatelově klanu nic nevím. Zato o ironii ano :-)

StvN
29. 01. 2006
Dát tip
Uvidíme se v ringu.

StvN
28. 01. 2006
Dát tip
Většinou mám připravenou kostru povídky, i když ne vždy se jí držím. Nápady přicházejí s tím, jak se příběh utváří. Co se týče nápadů, tak ty jsou většinou ze života, jak jinak. No a prostředí? Poslední a pro mě asi zatím nejlepší povídku jsem napsala během zkoušky z matiky, takže .. ne prostředí u mě nehraje žádnou roly :). Tohle jsi napsala. Pod Rabbovu diskusí. Jinak tohle tvoje dílo, o ničem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru