Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

To je Tvé poslední slovo..?

31. 01. 2006
6
2
900
Autor
mimoid

Tak se koukni co já teď udělám...

Au! Ta sedla. A to jsem neřekl ani slovo... Proč mě bije? Au! Už zase. proč mě pořád bije? Au! No to by stačilo. Mám sto chutí jí něco povědět, ale řekl jsem si už ani slovo. Au! Ale kurva už, to stačí! Chytám jí za ruku právě tak akorát včas, k mé tváři už nedorazila. Zadívám se jí do jejích uplakaných očí, má v nich spoustu otázek. Chce mě udeřit levou, ale coby praváka je snadné ji včas zastavit. ne tak už její nohu. Au! To jsem měl očekávat. Au! Au! No sakra..! Holeň mi pomalu začíná otékat a já rezignuji. Pouštím její ruce a nechávám se jí vybít. Už mě to ani nebolí... Ale i tak doufám, že to snad nebude trvat dlouho..?

Mýlil jsem se. Netušil jsem, že má takovou výdrž..?Netušil jsem spoustu věcí. Že je od přírody blond – až do určité chvíle, že má stejně krásnou sestru – dvojče, dneska narozeniny a taky že mě miluje. MILUJE! Chápete? Opakuje to skutečně často, asi to fakt myslí vážně... To má ale holka smůlu, tohle slovo v mém slovníku není, nepoužívám jej – já totiž NEMILUJI!

Už se uklidňuje, nejspíš jí docházejí síly. Jen slzy nedocházejí, asi jich má v sobě mnoho. Já už nemám žádné. Všechny jsem vyplakal, ale to už je hodně dávno… možná proto jsem teď takový. Sobecký. Alespoň už se netrápím. Jsem prázdný.

Oč jí pořád jde? Kam se poděla její důstojnost? Musí jí být přeci jasné, jak se věci mají..? I já to tehdy pochopil. Každý to pochopí. Dřív nebo později. Čím dřív, tím líp. To jsem vlastně čestný chlap… svým způsobem může mi být vlastně vděčná, holka. Jen si to ještě neuvědomuje, ale to přijde…

Už se pomalu uklidňuje, pláč ustává – střídá jej hněv! Má v očích cosi zvláštního a nedělají to jen ty rozteklé šminky a napuchlá víčka. Už se zas rozjíždí: „Ty hajzle, hajzle, hajzle… Já Tě zabiju!“ Rychlým chvatem ji k sobě přivinu a otočím zády tak, aby se nemohla hýbat. Jednou rukou jí držím ruce, druhou má pevně kolem krku. Prevence je základ. Mám pevný stisk.

Tohle je Tvé poslední slovo..?


2 názory

souhlasím s ETNOU dobře napsané

etna
11. 12. 2006
Dát tip
výborně napsaný! *

pekylau
04. 02. 2006
Dát tip
Líbil se mi ten kontrast mezi dvěma, dalo by se říci, naivními stranami. Náladu ´´boje´´ jsi vystihnul bezvadně. t

Fehu
01. 02. 2006
Dát tip
libi, jen to jak mluvis o sobe, je takovy trapny(to jak si vyplakal vsechny slzy...), ale zbytek fajn

StvN
01. 02. 2006
Dát tip
Ano NEMILUJI, to je taková póza. Vždycky mě takový silácký řeči rozesmějou, ale dobře, stylizace musí bejt. Nicméně jsi to utnul brzo a bez příčiny.

mimoid
01. 02. 2006
Dát tip
Díky za názory, je to pro mě hodně důležité... Rád bych osvětlil, že se nejedná o historku z mého života, je to pouze JEHO život a on už je prostě takový, jak jste jistě poznali, ne zrovna dokonalý muž. Kdybych chtěl napsat povídku o dokonalém muži, nenapíšu tohle. Snad to jako vysvětlení některých, přinejmenším sporných, pasáží postačí. a ten konec...? to je právě ono - brzy a bez příčiny..:)

espanolka
01. 02. 2006
Dát tip
ja súhlasím s Vespa, ale ináč ok.

Vespa
31. 01. 2006
Dát tip
začátek dobrej... pak mě trochu seklo to NEMILUJI, to by se dalo vynechat, páč je to dost blbý slovo, stejně jako jeho kladnej ekvivalent... jináč docela gut...tak pro hořkej úsměv

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru