Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návod jak ušetřit čas

22. 02. 2001
0
0
1030
Autor
Chudák

Návod jak ušetřit čas

Myšlenka dne : Návod jak ušetřit čas Jste často zdrceni tím, jak čas ubíhá rychle, potřebujete ho víc ? Tak to není snadnější pomoc. Řiďte se naší filosofií. Svět funguje na tomto principu : Realita a celá skutečnost je vytvořena jenom proto, abychom trpěli, křesťané tedy měli pravdu a jejich vyznání bylo jedině to pravé. Dokazuje to skutečnost, že nepříjemné činnosti, které nikoho nebaví trvají nenesitelně dlouho, zatímco dobré okamžiky jsou hned v trapu. Nadmoc, která nás ovládá totiž chce, abysme, když už trpíme, trpěli co nejdéle - sme tady totiž za trest. A ti, co netrpějí, jsou na tomto světě jaksi navíc, zřejmě omylem a nadmoc má snahu je co nejdříve odstranit z reality tak, že jim urychlí čas - nikdo si toho nevšimne, protože zdánlivě zůstává rychlost času konstantní, ale to je jen klam, který je na nás seslán díky slunečnímu cyklu a hodinkám. Každému v podstatě běží čas trochu jinak, proto také někteří lidé chodí pomaleji a jiní rychleji. Lidem ve stresu běží čas hodně rychle - stres je nejvyšší forma zábavy. Naopak nuda a deprese jsou nejvyšší formy zoufalství, které zpomalují čas až na nejnižší možnou hranici. Nakonec sice všechno jednou skončí, protože křivda, za jakou trpíme nemůže být nekonečná. Bacha - kdo se pokusí uniknout svému osudu sebevraždou, ten je nadmocí následně pěkně profackován a poslán nazpět se zostřeným dohledem. Tato část teorie ovšem není ještě úplně dopracována, je totiž také možné, že v případě sebevraždy se jedná o klasickou amnestii z vůle nadmoci, která jinak probíhá i jinými způsoby - autonehoda, náhodný pád, utopení, vražda agentem nadmoci (vrah nikdy není skutečný člověk, je to jen loutka, co se tak tváří - člověk by přece nemohl nikdy nikoho zabít, to je blbost) atd.. (Hromadnou amnestií je např. Válka, která sice porušuje pravidlo nezabití jiného člověka, protože válčící strany jsou skutečně lidé, ale ve vyvolaném chaosu si může nadmoc dovolit ovládnout mozky jednotlivých bojovníků a udělat z nich dočasné loutky - chm, má to ještě mezery, ale určitě jsem už na správné stopě). Tyto druhy amnestie se střídají, aby se osvobození aspoň v okamžiku smrti nenudili - kdyby to probíhalo furt stejně, určitě by k tomu došlo. No, takže naše rada : Dělejte jen věci absolutně nudné a deprimující, které vás drtí, popřípadě nedělte vůbec nic, koukejte do zdi apod. - ušetříte spoustu času, protože pro vás bude zpomalen.
StvN
22. 02. 2001
Dát tip
No, což o to, mezery to má a dost velký, ale těžko vykládat. Myslim, že jestli je to psaný ironicky nebo tak nějak, potom to neni moc šťestný zpracování, pokud to myslíš vážně, je to ještě horší.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru