Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věčná pouť

08. 02. 2006
2
0
1629
Autor
Honza_W

Motiv cesty se objevuje ve všem, všechno je v pohybu. Zkuste zastavit pohyb - a vidíte, jen jsem to řekl, hledíte na mne jako na šílence. Není třeba mnoho, aby člověk poznal, že vše se měnit musí a stejné nic nezůstane po dlouhou dobu (neřkuli dokonce věčně), leda že by to něco bylo zcela neživé. Veškeré změny tedy jsou projevem života a mají být k lepšímu, pokud je to možné. - Joachim van Destöis: Příručka duševní sebeobrany, díl II.

Šel sám a sám, cestou opuštěnou,

znaven tou tíží mladých těžkých let.

Šel zklamán vším, co honosí se cenou,

měl sílu jít, ale ne přemýšlet.

 

Šel dál a dál a všude kolem klid,

už nemohl se ani žertu smát.

Jen trochu místa na sluníčku mít

a také říct někomu: Mám Tě rád.

 

Jde sám a sám od rána do večera,

a od večera k ránu sladce sní,

o Té, co mu dá jednou křídla

a vzlétnou, jak andělé líbezní.

 

Pak probudí se, oči hledí v dál

a rozhlédne se šerou krajinou.

Vykročí zase, zůstat by se bál

a nepřeje si myslet na jinou.


tanec
08. 02. 2006
Dát tip
Báseň se mi hodně moc líbí, jen jednou, jedinkrýt si rýpnu, musí tam být ta poslední sloka?Jinak T.

tanec
08. 02. 2006
Dát tip
Báseň se mi hodně moc líbí, jen jednou, jedinkrýt si rýpnu, musí tam být ta poslední sloka?Jinak T.

Honza_W
08. 02. 2006
Dát tip
Myslíš, že tam přebývá? Jinak díky moc za tip...

mortecino
08. 02. 2006
Dát tip
kdesi sem čet: je vázaná báseň a vázaná báseň. psal to ymslím augustin. jedna je moc dobrá a druhá moc špatná

Honza_W
08. 02. 2006
Dát tip
Já jsem zase někde četl, že pokud dá autor najevo, že stojí o hlubší kritiku, tak doufá, že dostane hlubší kritiku.;-)

mortecino
08. 02. 2006
Dát tip
takovou neumím, bohužel, já nejsem literární teoretik. každopádně myslím žerýmovat ti moc nejde, ačkoliv rýmy někdy nejsou úplně láska/páska což se cení, je to tu na písmáku dost časté poslední dobou, tak jde vidět že te nrytmus a rým tě strašně svazuje,/ačkoliv ne vždy dodržuješ/ nečekáš a roubuješ tam slova jak ti jdou na jazyk, působí nevyzrále, a to moc, tpo by snad bylo k formě obsah je bohužel ještě horší, myšlenka uchopena dost nešťastným způsobem myslím, moc nám toho neříkáš, a to co ano nezajímavě a nudně, s prominutím tedy. čti dobré básníky, čti teorii literatury, a pak piš, snad to půjde líp

Honza_W
08. 02. 2006
Dát tip
Kdyby se daly tipovat kritiky, tak už ho ode mě máš;-)* Mě totiž hrozně štve, když někdo hodí kritiku akorát ve stylu "blbý, nudný" nebo "co sem s tím lezeš." Hodně ocením, když mi někdo kromě kritiky řekne i důvod. Ze mě básník asi nebude, ale píšu podle svojí aktuální situace, takže podle básní můžeš třeba usoudit na to, o čem přemýšlím. Možná i to je důvod mého neúspěchu, ale z nějakého důvodu mě tyle básně uspokojují. Chtěl bych psát lepší, ale poznám, když na něco nemám.;-)))

jaza
08. 02. 2006
Dát tip
to bylo přesně to co sem ti chtěl říct...problém je v tom takovej---kdybys měl tohle psát každýmu dílu na tohle brďo tak bys rozbil klávesnici)))

mortecino
08. 02. 2006
Dát tip
jaza má pravdu, to jo.. jinak, ještě si dovolím - uvědom si co to dílo znamená pro ty co tě osobně neznaj - totiž, mě může bejt fakt jedno co se ti děje - pokud je to stav který tady denodenně popisuje deset autorů. to bez prdele. když to napíšeš tak, aby mi to řpečtení dalo i něco víc, budu rád. říká ti něco slovo katarze? tady také téměř nula nic. jo, to že píšeš v nějaké depce nebo naopak zaláskování tě moc ovlivní, je na tobě jak se stím dokážeš vypořádat a jakou máš sebereflexi, měl by si chtít uspokijit i publikum, proto je sem dáváš ne? a každý nějak začínal/já mnohem hůř teda třeba/ takže, piš dál a zlepšuj se. čau.

jaza
08. 02. 2006
Dát tip
tak schválně kdo hůř... dílo ééé tak rok a půl zpátky.... ))))) sem si to pročítal a nejde to sem ani dát... vážně takovej charakter nejsem)))

mortecino
08. 02. 2006
Dát tip
tak za prvé moje díla rok a půl zpátky tu jsou:-) jen pod jiným nyckem:-) ovšem nechlubím se s nima, nemám proč:-)))

jaza
08. 02. 2006
Dát tip
ty si jiná kategorije))) já se nechlubím, já sem jen komerční básník...záleži mi na reklamě)) řekni mi ten nick, já nad tim přemejšlim už strašně dlouho...

Elegán
08. 02. 2006
Dát tip
neřekne nevidíš ? :)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru