Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zklamání ve věku člověka

24. 02. 2001
3
0
1393
Autor
Mamba

... co nám tu vlastně chybí...

prázdné barvy místo květů v ulicích šedivě tvarovaných motají nám hlavy plné hlasů a nedají se zhasnout nespočet chutí pohárkových kdy v broskvové pastě na zuby broskvové ochucovadlo je broskvovější než broskev v nejvyšším patře nejvyššího mrakodrápajícího drakomrapu vedou oni okázalý způsob života prosáklý zkaženým šampaňským v nejhlubším sklepě krysím nebo na zatuchlých nádražích nejubožejší z ubohých perou se o boty mrtvoly prodavač knih u stánku vykládá nám díru do hlavy že když budeme číst zmoudříme prý těmi plky umělý stromeček na podstavci si o vánocích omotáme a dítě si vesele hraje s plechovým ptáčkem na klíček úchvatné modely vychrtlé obdivovány blesky a líčidly zatímco nedaleko na Zemi jiní umírají zimou nezahřáti k čemu krásné louky a ptáky když dokonalý make-up a kolínská lépe provoní a prozáří pokoje hotelu na tlačítka Čím morbidnější zjev tím modernější a IN jsme čím brutálněji zbijeme tím více se holky chytnou Dnes není důležité mít něco v hlavě ale být pokrouceně moudří a celou podstatou nelidští Přežijeme? K čemu.
Mamba
04. 03. 2001
Dát tip
Ne, to nebylo tak pesimistické. Jen větší rozhořčení... vím, že svět je nejkrásnější nutností ve vesmíru pro nás.

Merle
27. 02. 2001
Dát tip
koukám, že na konci tvůj pesimismus překonal i tvoji tvůří invenci... ale celkově dost dobré taky to nevidím tak černě (jako bacily)... od toho jste tu přece vy básníci, abyste zachránili svět, ne? já budu všechno z povzdálí pozorovat, a v pravou... sssssssss ti ssss lásssskou ;-))

Dantte
26. 02. 2001
Dát tip
Zajímavě zpracovaná současnost. Někomu se zdá pesimistická? Vyčkejte časů příštích,seznáte, že realita může být krutější.

Bacil
25. 02. 2001
Dát tip
Nebyl bych takový pesimista. Člověčina, je-li přítomna, si prorazí cestu i ve světě plném umělin. Jde o to, aby aspoň radost, bolest, vášeň - aspoň ty aby byly přírodní, nikoli vypreparované a geneticky upravené. Ale tim si to rozhodně zaslouží.

Bacil
25. 02. 2001
Dát tip
oprava: tip, ne tim

Verita
25. 02. 2001
Dát tip
mě se líbí "drakomrap".... jako bych slyšela Morgensterna.... :-)

IVANOL
25. 02. 2001
Dát tip
Háďe, neboj se! Je taky jiný svět! Mohu hodnotit jen náplň a ta mi připadá ve svém zamyšlení fakt hrozně pesimistická. To neznamená, že to není pravdivé! Tip za kruté připomenutí...

alina
25. 02. 2001
Dát tip
Hodně zajímavě napsané. Jinak souhlasím se vším co tu již napsal Bacil.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru