Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Snění ...

25. 02. 2001
7
0
1643
Autor
Kathe

" V lásce jsme proto nespravedliví, že pokládáme toho druhého za dokonalého . " Jean Paul

Z tvých letmých úsměvů křesám si pro sebe jiskřičky nových snů příslibů ... naděje . Na břehu iluzí o nás dvou tiše sním kamínky pozdravů teď dvakrát násobím . Den po dni popsaný jménem tvým ubíhá však kouzlo polibků pomalu usíná . Uprostřed závějí snili jsme pohádku toužili - bláhoví po marném pozlátku . Sny naše zlákány jak děti neznámem zmizely v objetí falešných královen . Z tvých trpkých úsměvů křesám teď pro tebe jiskřičky starých snů omluvu pro sebe ...
Mustal
09. 05. 2001
Dát tip
hezký *!

Funda
12. 04. 2001
Dát tip
Omlovám se za drzost, ale dlouhé je to vskutku dost. Zkrátil bych ty skvostné verše, mě a lásce ku potěše. PS: je to krásné, ale smutné Nejradši bych tu negativní stránku lásky zakázal. Ťap.

Kathe
31. 03. 2001
Dát tip
děkuju ...

Biri
29. 03. 2001
Dát tip
jojojo tip

J
27. 03. 2001
Dát tip
Mahoney to moc výstižně popsal. Nejvíc se mi líbily první dvě sloky, ale ty další mě zas provázely srozumitelným dějem končícím v poslední. Začátky takhle popsané si jistě každý představí sám u sebe a znova si je připomene. Dík za to, co jsi ve mně vyvolala, milá Kathe.

Kathe
03. 03. 2001
Dát tip
Mahoney: PS: Dobře , že jsi to nesmazal . Děkuju.

Yeziiinka
03. 03. 2001
Dát tip
Musím se přiznat, že v téhle básničce jsem si musela trochu moc všímat rýmů, jako "neznámem - královen" i více ostatních a ty pak trochu ublížily její kvalitě, ale láska je natisícekrát bolné téma, které se nemusí obalovat dokonalostí, aby se prokřičelo na povrch, takže...držím palce Tvým láskám! :)

dablik008
01. 03. 2001
Dát tip
ale nutno rict ze TYPICKA KATHE se zas moc dobre cte a byla by skoda kdyby ses za kazdou cenu snazila o zmenu tematu, poezie by tim mohla utrpet...takhle stoji za precteni!

Mahoney
27. 02. 2001
Dát tip
človíčku, prolog a první dvě sloky mě uchvátily... a ty další vystřízlivěly... tak třeba někdy příště

Kathe
27. 02. 2001
Dát tip
Všichni : Hmmm ... řekla bych, že máte ( většinou ) pravdu ... určitě bych měla udělat něco s tím výběrem témat a tak všelijak vůbec. Problém je ten, že když se mi pero do ruky dostane ve chvíli, kdy jsem ( většinou bezhlavě :o) ) zamilovaná a nejradši bych políbila půlku světa - tak se k ničemu než k dvěma písmenkům ( totiž iniciálům ) nedostanu, i když mám hlavinku plnou pocitů ... Rozhodně bych nechtěla vypadat jako zahořklá pesimistická " TYPICKÁ KATHE" , protože bych o sobě řekla spíš opak, ale to se snad časem ukáže ... :o) Především ale jedno óóóóbrovské DÍK vám všem ...

Mahoney
27. 02. 2001
Dát tip
Kathe, piš si o čem chceš a třeba pořád o tomtéž, ale nepoužívej k tomu tisíckrát ohraná slova a fráze - to, že je dokážeš zrýmovat, je nijak nevylepší... namísto toho do básbně dej kousek sebe, nějaký nový, neotřelý obraz... víš, (nutno podotknout: z mého pohledu) jsi tady začala bombastickým prologem, pak: Z tvých letmých úsměvů křesám si pro sebe jiskřičky nových snů příslibů ... naděje. veselé čtyřverší, které sice originalitou neoplývá, ale není ani tisíckrát ohrané a... je milé :-)) Na břehu iluzí o nás dvou tiše sním kamínky pozdravů teď dvakrát násobím. víš, miluju malování slovy... a když přidáš mou lásku k matice, je snadné pochopit, že tohle čtyřverší se mi hodně líbí... navíc je o poznání lepší než předchozí - a tak to má být, každým dalším slovem prohlubuj myšlenku - a do posledního verše si nech nějakou "bombu" jenže v tomhle případě byla druhá strofa vrcholem originality a dál už báseň pomalu, ale jistě sklouzává do všední šedi... což je pro změnu to nejhorší, co může autor udělat, páč čtenář je po dobrém začátku zklamán, že autor nedodržel nasazenou laťku... počítej s tím, že čtenář hodnotí NA KONCI, tedy až po přečtení celé básně, a máš-li skvělou pointu, je ochoten odpustit drobné prohřešky... jenže když máš nejlepší na začátku, pak na to při pročítání se zbylou šedí zapomene a je mrzutý a zklamán... jejda, to jsem se zas rozepsal, přemýšlím jestli to nemám radši smazat... omlouvám se za kázání, zdůrazňuji že se jedná jen o můj soukromý názor, tedy že kdokoli jiný by mohl mít názor třeba úplně opačný... a už doopravdy končím, ju? :-)) P.S. doufám že jsem nevyzněl příliš kriticky - ve skutečnosti se rozepisuji jen u toho, co mě něčím (kladně!) zaujme... P.P.S. a jestli to tak nevyznělo, tak to P.S. měla být pochvala :-))

Bacil
26. 02. 2001
Dát tip
Mně tematika i zpracování vyhovuje. Já si myslím, že láska je téma sice jakoby triviální, ale že jí není nikdy dost. A hořkost k tomu prostě patří. Tak jako k téhle Kathině krásné věcičce patří můj tip.

(závorka)
26. 02. 2001
Dát tip
jo (líbí)

dablik008
25. 02. 2001
Dát tip
klasicka Kathe...ne ze bych mel neco proti tematu tvojich basni, to neeee...ale cet jsem je vsechny a takova ta zahorklost, pachut zrady a marna laska tam byli vsude...me se to ale libi...mozna proto ze je mi to vlastni...nebo spis bylo... konkretne k tyhle basni...umis to podat lip...v tyhle forme mi to nejak nesedi...a tak vubec...ale neni to spatny... zmatek co? :o)))

Astalavista
25. 02. 2001
Dát tip
Mě to naopak sedí. Vše jsem od Tebe nečetl, ale tenhle kousek se mi opravdu líbí. Není to napsané takovým tím obecným způsobem, je tam něco víc - představivost, barevnost, plastičnost. A to je pro báseň dobře. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru