Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zimní sporty

19. 02. 2006
3
1
1640

Téma: Zima a zimní sporty

Zima je krutá a měla by se přečkat za pecí. Bohužel to nikdo neřekl našim rodičům, a tak jsme každou zimu vyrážely do hor. Prvotním dobrodružstvím byl výhrab starou škodovkou do nadmořské výšky takového rázu, že všechny kapaliny v autě na protest zamrzaly a potajmu nás tlačil snad i Krakonoš.

 

Ihned po příjezdu jsme se společně se setrou jali stavět sněhuláka. Společně poté, co jsme si své sólo sněhuláky v návalu zdravého horského vzduchu se závistí rozkopali. Do druhého dne nám vždycky našeho pantátu někdo zdevastoval, takže jsme se vydali na válečnou stezku s heslem „Když nemáme sněhuláka my, tak nikdo!“. Nakonec však převládlo slušné vychování, inspirovali jsme se příběhem Sysifa a postavili každý den sněhuláka nového. Večer před spaním jsme ho poté pro jistotu sami zlikvidovali.

 

Tolik opěvované koulování mi moc k srdci nikdy nepřirostlo. Záleželo totiž na sněhu a ten jsem měl vždycky horší než protivníci. Můj sníh byl sypký, nikdy ho nebylo v okolí dost a pořádnou kouli by z něj neuhňácala ani hrana typu Schwarzeneggera, kdežto přesně mířené ledovky druhé strany mě posílaly předčasně na kutě.

 

Zato jsem si liboval v bobování. Nejlepší byl katapult, který se dal použít při jízdě na saních. Spočíval v jednoduchém vystrčení posledního plantážníka ze saní v pokud možno co nejvyšší rychlosti při projíždění prudké zatáčky lemované stromy nebo kamením. Pokud jsem vyfasoval poslední místo, s oblibou jsem aplikoval autokatapult v nejbližší vhodné příležitosti, přičemž jsem se snažil strhnout co nejvíce plantážníků sedících přede mnou.

 

S radostí jsem také užíval volných pádů. Šel jsem po cestě a najednou, z ničeho nic, jsem volně padal. Snažil jsem se svému pádu dodat nějaké ty technické body za telemark nebo estetické rozhození rukou, nicméně velkou bodovou ztrátu jsem utrpěl za slabší dopad a o to tvrdší dopad.

 

Ostatně jsme se sestrou vymysleli novou zimní disciplínu, která spočívala v co nejrychlejším sebeobalení sněhem, následnému durch promočení všech částí oblečení doplněné pozdním klepotem zubů. V případě nutného dramatického nádechu bylo vše okořeněno nefalšovaným dětským řevem.


1 názor

Zbyhoň
08. 04. 2006
Dát tip
Pjekný, tip - ale fakt je nutný, abyste hned v druhým řádku "vyrážely" do hor? Dyk podle nicku soudím, že ve vaší skupině jsi byl mužského rodu minimálně Ty sám :o)

Vaud
10. 03. 2006
Dát tip
R_M_M - nejsem si úplně jistej, jestli je toto to pravý ořechoidní. Piš dál! Alyao - telemark nemá nic společného s teleshopingem, ale je to postavení nohou a) při historickém lyžování 2) při dopadu skokana na lyžích - ale R_M_M to bude asi vědět líp

Alya
21. 02. 2006
Dát tip
může mi někdo vysvětlit, co je to telemark?

Alya
21. 02. 2006
Dát tip
Zefan má pravdu. Rozbil sis hubu o kámen s názvem Logika

zefan
19. 02. 2006
Dát tip
Ihned po příjezdu jsme se společně se setrou jali stavět sněhuláka. Společně poté, co jsme si své sólo sněhuláky v návalu zdravého horského vzduchu se závistí rozkopali. Do druhého dne nám vždycky našeho pantátu někdo zdevastoval, takže jsme se vydali na válečnou stezku s heslem „Když nemáme sněhuláka my, tak nikdo!“. ......................................................jak vám ho někdo mohl do druhého dne ještě jednou zničit, když už jste ho měli jednou zničeného....

Bylo to myšleno, že jako každý rok nám ho ten první den někdo zdevastoval. Až pak ty následující dny jsme je ničili my.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru