Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

nov písmáka

03. 03. 2006
1
0
3591
Autor
sir_obnaiv

  Já tedy nevím, jsem příliš nesamostatný na vlastní názor, ale nový písmák mi příjde, jako kdyby paní učitelka ve školce řekla - vezměte si začouzená sklíčka, něco vám ukáži - a šli bychom pozorovat nov měsíce

 A co mi vadí? Chat je divný, z barevné kombinace bolí oči, titěrná písmena - jen staré kostře se dalo nových šatů, bohužel - horších

 Modré pruhy po stranách mající evokovat starého písmáka, jsou v tomto případě směšné

 Menu je z jakého roku?


ch_34
26. 03. 2006
Dát tip
Vidíš, chlapíku. Je pravda, že, mluvilo-li se o dlouhodobé přípravě a práci na Písmáku2, lze říci, že je to trochu odfláklé. Především, co se testování týče. Protože já třeba nepochopím, proč bylo přesedláno na nový Písmák, pokud strý ještě nefungoval tak, jak by měl. Ale také musím říci, že, pokud jsi nepomohl, nemáš si na co stěžovat. A co líp, pořád ještě můžeš pomáhat. A nemyslím si, že by mělo jít o to, aby menu a technologie byly nějaké supermoderní a zářné fláky, jež ale velká část na svých počítačích nerozběhne. Já mám naopak radost, že Písmák2 pracuje lépe na Firefoxu a při velmi silné kontrole firewallem, což byl na starém Písmáku problém. Některé nápady se mi docela líbí. Něco samozřejmě nefunguje (viz svrchuřečené o testování), to mě mrzí, ale ... jak Vella všemožně dává na vědomí... ví se o tom a je snaha to vyřešit. A rozhodně nešlo o nový kabát. Musím říci, že, pokud tě z barev bolí oči, tak si nastav monitor. Některé chyby, které mi vadí nejvíce, jsou lidsky-funkční, totiž.. myslím tím, že nový system dělá ještě lidem potíže... v automatickém cestování po webu, a tedy se často nenachází cesta: autor<->dílo<->čtenář

Alojs
23. 03. 2006
Dát tip
no... já jsem rovněž jeden z těch, které nový písmák spíše odradil, nežli zaujal. grafika jako taková mi přijde lepší (i když růžová by byla ještě lepší), ale samotný systém a činnost jednotivých funkcí... kdybych si měl vybratm, ihned bych zvedal palec pro předchozí verzi.

Milly
22. 03. 2006
Dát tip
Ráda bych, kdyby šly dát všechny kritiky automaticky na 1 stránku, jako tomu bylo dřív a nerozjížděly se takhle do šířky.

orbital
20. 03. 2006
Dát tip
abych řekl pravdu jsem z téhle nové verze dost rozladěný. souhlasím tak s názory jiných a přidávám svůj hlas. jak se již někdo zmiňoval, taky mi dost vadí jak se musí stále stupidně posunovat kurzor aby se dala přečíst celá kritika. navíc otevírání krtitiky mi příjde zdlouhavé!!! přehlednost se vytratila a je to nyní zbytečně složité! celé se to zbytečně zkoplikovalo z čehož vznikla celá diskuse a obhajování toho, co vlastně za obhajobu příliš nestojí... jen doufám, že tato změna nepovede k odlivu lidí, protože by to byla velká škoda. jsou to možná všechno maličkosti, ale když se mnoho maličkostí naskládá dohromady tak z toho vznikne velký problém... v tomto případě se musím zastat starých pořádků a jsem stejně jako jiní proti této revoluci, která vrhla písmáka do doby kamenné. způsobila spíš škodu než užitek. nešlo by to upravit víc jak to bylo předtím? vždyť na to byli všichni zvyklí, tak proč najednou tahle šílená změna, která se drtivé většině nelíbí? doufám, že se s tím vším ještě něco udělá... P.S. navíc přístup pana stb mi opravdu příjde dost povýšený...

Silvita
15. 03. 2006
Dát tip
Ano, souhlasím a zcela veřejně, protože pochybuju že by mne někdo ukamenoval Písmák - ten "novodobej" - má velmi slabou úroveň vše říkám subjektivně, proto netvrdím, že skutečnost je stejná 1.) vkládání a uveřejnění díla mi dělá obtíže = a nemyslím si, že je chyba ve mně. Za starých časů šlapalo vše v pohodě, ale teď ... škoda mluvít 2.) kritiky jsou - dle mého názoru!! - nepřehledné a už také ubylo jejich množství. Konstruktivní kritiky jsem tu za celé dva dny, co tu jsem téměř pořád, neviděla / nenavádím teď nadšence, aby mi je okamžitě začali podsouvat se slovy "dívej dívej, .. se jen špatně díváš" .... 3.) samotné grafické zpracování mi přijde na neprofesionální úrovni - zmáknuté "na koleně" nepoukazuji na písmo - ano, bylo zde řečeno, že se dá upravit. Beru, neprotestuji nerejpám do autorů, ani do vlastníka tohoto servru .. rejpám jen do toho, na -jak krásnou- úroveň se nám ten Písmáček dostal __________________________________________________ pokud tím někoho naštvu vůbec se neomlouvám jsou to mý názory žejo

StvN
14. 03. 2006
Dát tip
Já ti nerozumim. Jedna věc je, že jsme tu jaksi dobrovolně a určitým pravidlům se musíme podřídit všichni. Až si založíš svůj server, taky budeš řídit nějaká pravdila. A druhá věc je ta, že se tu snad něco mazalo, o čemž já nic nevim a rozhodně jsem do toho nikdy nezasahoval, takže jestli musíš mermomocí někomu nadávat, tak se obrať na lidi, kteří jsou za to zodpovědní, ale neházej všechny adminy do jednoho pytle. Nakonec admina můžeš dělat taky, napiš velle. Je to dobrovolná činnost.

Vihar
14. 03. 2006
Dát tip
No, páka typu buďto se podřídíš nebo tě neznáme bývá dostatečně účinná. zajímavý, že i kvůli mým zjevným lžím a výmyslům se zde obratem mazaly celé diskuze, zvlášť ty přiložené do kotelny ten hever na zvedání svojí čtenosti, tipáže a osobní autority a moci jste dostali přidělený, nebo jste se sami přihlásili do adminklubu? :)

dablik008
14. 03. 2006
Dát tip
a2a2a, ne ne nééé...jen jsi mě nepochopil, já chtěl říct něco jako že je úplně jedno tak tenhle server vypadá, protože o to jak vypadá nejde, jde o to kdo a co sem píše...ostatně třeba Literra kterou jsem navštívil asi 3x v životě není po stránce rozhraní ani zdaleka user friendly, nový Písmák je proti ní v tomhle podstatně lepší...třeba ;o) a mě Písmák odkojil, svačinu mi do školy balil a po zklamáních z prvních lásek mi kapesník podával ;o) když už tady prezentuju svůj názor...a že si nemyslím že by to moc smyslu mělo krom toho že schytám pár nahnilých rajčat a nakřáplých vajec, protože jsme češi ;o)...tak říkám že ti co pro mě byli kvalitními autory už tu dávno nejsou, a nejsou ani jinde...a myslím že všichni co tu hnijou tak dlouho jako já ví dobře proč... tak ;o)

StvN
14. 03. 2006
Dát tip
Mýlíš se.

StvN
14. 03. 2006
Dát tip
A co panuje nyní zde? Diktuje ti někdo, co máš dělat? Nemáš možnost projevit se? Podle mého názoru to začínáš přehánět. A já zkrátka nechápu, proč takové věci píšeš. Vymýšlíš si zjevné nepravdy.

Vihar
14. 03. 2006
Dát tip
Mno, o tom, kdo je kvalitní autor přece vždycky rozhodovali provozovatelé rodinného serveru, jim podřízení či spříznění redaktoři a jimi vyvolení kritici, nyní v čele se šéfredaktorem a novou radou adminů, jakýmsi výkonně trestným komandem, aby byla nahota diktatury oděna do šatiček demográcie. Do Literry bych se být na místě addmina stvn v tuto chvíli příliš nenavážel (vzhledem k tomu, co panuje nyní a zde)

StvN
14. 03. 2006
Dát tip
dablik008 - kvalitních autorů :) a o tom rozhoduješ ty, standa nebo ernest? :) Víš jak je to, když se potkaj dva lidi a každej si o tom druhým myslí, že je blbec? Pak vznikne Literra. Tohle sem nepatří. Ale dobře jsi řekl, že tady se vždycky kritizovalo všechno. Jsme Češi, ne?

a2a2a
13. 03. 2006
Dát tip
Já vím,a také věřím tomu, že někdy člověk v sobě to pnutí prostě neudrží, zvláště pak, když je přesvědčen o své pravdě. Mi jde o to,že na ty poctivé připomínky a rozhořčení se nabalují ty méně poctivé, člověk nemá šanci to nijak spolehlivě roztřídit, no a pak je z toho smetiště. A pak - VELKORYSOST JE VÝSADOU KRÁLŮ. Osobně mi často schází, ale když se mi náhodou povede, tak si ji užívám. Stojí to za to.

Armand
13. 03. 2006
Dát tip
a2a2a: tvého působení na Písmáku, kritik i názorů si vážím. Jsi jedním z mála opravdu působících a neautomatických lidí. Tvůj názor je mi blízký, ale současně jsem za to vyjádřit stejnou měrou i rozhořčení a ironii (=nesouhlas) nad určitými skutečnostmi či jednáním. Věci nejsou tak nebo onak... jsou tak i onak .-)

a2a2a
13. 03. 2006
Dát tip
Dablíku a Armande, neříkejme hop, dokud jsme nepřeskočili. Pokud se podaří technické nedostatky odstranit a není důvod nevěřit, že si to odpovědní lidé nepřejí, pak Písmák znovu nabídne prostor pro nové talenty. Nijak nepodceňuji motivy lidí, pro které odešli, nebo nadávají, ale také si nemyslím, že by ony zmíněné servery byly bez kazu. Zanadávali jsme si už dost a chci věřit, že nepotrvá dlouho, a budeme se moci začíst v klidu do tvorby jiných. Myslím, že mi dáš za pravdu, pokud to už tak dlouho sleduješ, že i po těch emigračních vlnách se zde objevili další šikovní tvůrci a mnozí emigranti z cizím pasem také. Ale to je v pořádku a zaplať Pánbůh za to. Osobně jsem se na nové tváři Písmáka nijak nepodílel a sám jsem propagoval v diskusím systémové změny, ale připadá mi zbytečné hořekovat tam, kde, když už neumím pomoci technicky, budu říkat nahlas to, co si přejeme nejspíše všichni, aby jsme se zde znovu dobře cítili. Vše ostatní bylo řečeno v míře převrchovaté.

dablik008
13. 03. 2006
Dát tip
no...budiž hádek o barvě, tvaru a velikosti čudlíků, protože je jiná než byla a protože starýho psa na granule nenaučíš, zvláště když už zuby pozbyl...ostatně jsme na Písmáku, ať už to vypadá jakkoli a tady se vždycky kritizovalo všechno...takže vlastně nehledě na to že to vizuálně jinak vypadá žádná změna...až teda na to že Písmák je vlastně už jenom taková ohlodaná kostřička, od doby co už někdy v roce 2002, 2003 začal hromadný úprk v podstatě všech (teď chápu že se urazí těch pár málo co tu zůstali) kvalitních autorů a vznikly servery jako Literra a Poezie a podobně...a tak je vlastně jedno že má teď hezčí hrobeček než předtím...nebo hezčí... co? ;o)

Armand
13. 03. 2006
Dát tip
a vida... de ja vu... chyba v systému... Agenti něco změnili a má "kočka" je tu dvakrát .-)

Armand
13. 03. 2006
Dát tip
čas zapálit pískoviště! už žádné hračky! ___myslel jsem, že ta doba minula... ale pro všechen přeslazený čaj ....a přeslzený žal... tu nezbývá místo pro jinakost. Ať žije reflexe a díky všem přátelům! Ano! ... socialistická strana Písmáka děkuje všem kteří v ní vložili důvěru! Mrtvol v příkopech si nevšímejte - zítra tu nebudou ... a poteče teplá voda... už jen nové barvy a nové vlajky a MARSSSSCH! a tolik nových úsměvů a vyrovnaný krok a ... jasná budoucnost! ____ "nasrat, jo nasrat" říkal na takové věci Karel Kryl Chtěl jsem pomoct, ale nejsem tleskač... a toto je také můj podpis pod Vihara... přestal jsem být rozumným. .

StvN
13. 03. 2006
Dát tip
Je jen otázka, jak by to tu vypadalo, kdybys to dostal na starosti ty.

Vihar
13. 03. 2006
Dát tip
StvN - moje nejvážnější námitka spočívá v protestu proti nebetyčné aroganci, povýšenosti, demagogii, polopravdám i lžím Veroniky Krištofové/Hornerové/jánevimjaksejmenovalapůvodně a jejím pacholkům (tím myslím sbor adminů). Sere mě, jak tu plánovitě vytváří kolem sebe auru altruistické lidem vyvolené přirozené vůdkyně z boží milosti, na které to všechno stojí a padá a kdo se proti tomu postaví, je ten zlej a špatnej. Když už se někdo ptá lidu na názor, měl by ho i poslechnout, nebo držet hubu a rovnou si to udělat po svým. Konec. PS Ty dva Oldovy návrhy jsou tisíckrát vkusnější než tahle příšera, a nemá to ani tak co dočinění s fialovou barvou

Craerassy
12. 03. 2006
Dát tip
prosím, nechci žádná avíza, jsou roztahaná, že se nevejdou na obrazovku a já nemám chuť ani čas je číst...možná je to nějaké novum, které má být tím, co je na písmákovi lepší, ale pro mě hledat na pravé straně obrazovky, od koho avízo je a pak se vracet na levou stranu obrazovky, abych si přečetla, o čem avízo je, není ničím, co by se mi do budoucna mělo stát koníčkem...takže díky a avíza NE

StvN
11. 03. 2006
Dát tip
Vihar - takže tvá vážně míněná námitka spočívá na tvé osobné neoblíbenosti fialové barvy?

_NoBody_
10. 03. 2006
Dát tip
souhlas! odpovědi některých adminů na mě lehce působí arogantně a možná nepřístupně

a2a2a
10. 03. 2006
Dát tip
Jirko a ostatní, myslím, že připomínky k barvám tu již zazněly a tvůrci určitě zvažují, co s nimi. Opravdu, dávejte sem připomínky, které ještě nezzněly, dávejte je věcně, bez rozladění. Nejsou nevnímaví, cítí svou odpovědnost. Nový Písmák ještě pořádně nezačal a už se tu vnáší atmosféra, která je destruktivní, tedy v konečném důsledku neprospěje nikomu z nás. Buďme trochu trpěliví.

Vihar
10. 03. 2006
Dát tip
F - nemá smysl se hádat co je děsný a co je hezký, anžto máme oba naprosto rozdílný pohled na svět, na literaturu, na hodnocení tvorby a jánevimcoještě co se týče barev - psycholog by to hodnotil jako druhá nejhorší možná varianta (nafialovělá opravdu není vhodná barva, zvlášť ne pro typického písmáka) pro lidské oko z hlediska jeho stavby by měl mít písmák jemné barvy v odstínu zelené, no i ta béžová, modrá s trochou oranžové/okrové/červené... je spousta vzorů doporučených barevných škál... vzhledem k osazenstvu písmáka mě nevyjímaje by bylo záhodno se při výběru barevných kombinací poradit s psychology :o) a ne narvat natvrdo to, co se líbí tzv majitelce funkčnost - několik snah o zlepšení tu je, jenže převážná část je krok k horšímu a to spolehlivě zazdívá celý počin nejvíc mě mrzí, že celej tenhle tyátr s údajným zlepšením a inovací je vlastně nejspíš pro to, že mezi lyrykem a vellou stále trvá jistý spor o vlastnictví písmáka

Fouckault
10. 03. 2006
Dát tip
no.. ten design co sem hodil Vihar je děsnej .-( ačkoli má P2 nevyladěnej kontrast mezi čtecí plochou a rámci .. co se týče designu líbí se mi rozhodně víc než P1 .. škoda že je technicky churavej, ale snad z toho postupně vyroste..

blekota
10. 03. 2006
Dát tip
...a Ty jsi mne překvapil...mile...asik:o)

blekota
10. 03. 2006
Dát tip
jůůůůů-:o))))))))))). Změny musí být, ale né fšecko co bývá staré = bývá špatné:o).

Vihar
10. 03. 2006
Dát tip
Dobrý návrhy na nový vzhled písmáka bejvávaly tady http://www.pismak.cz/nove2 a http://www.pismak.cz/nove3 (myslím, že hore jsem vložil tu dvojku) nevím proč vymejšlet dávno vymyšlené patřím k té početné skupině lidí, kerá má fobii z fialový barvy a současná verze mi připadá, jako kdyby se návrhář přežral borůvek se šlehačkou a... StvN - ta funkce admina ti hodně leze na mozek, viď? Lidí se ku pomoci nabízelo dost, ale jistá osoba, kerá teď dělá chudinku altruistku je zcela plánovitě a takticky ignorovala . hé, aspoň si vyzkoušíme jestli fachčí hr.avi :o)

Vihar
10. 03. 2006
Dát tip

StvN
10. 03. 2006
Dát tip
Je docela normální, že většina běžných smrtelníků změny čehokoliv zpočátku nepříjímá pozitivně. To ovšem není důkaz toho, že by ty změny byly k horšímu.

Markéta
10. 03. 2006
Dát tip
StvN: mluvila jsem o ambicích, ne o prospěchu, který notabene nemusí mít vždy podobu hmotnou nebo jinak viditelnou. Co se týče designu - usuzuji z většinových hlasů, kteří oplakávají staré časy a z několika diskuzí na toto téma na starém písmáku. Samozřejmě všechny informace nemám :-)) Fouckault: tak to děkuji. to jsem přehlédla. Dodatečně se všem omlouvám.

a2a2a
09. 03. 2006
Dát tip
Budu stručný. Je zřejmé, že se vše zatím nepodařilo, jak by si lidé za Písmáka odpovědni, přáli. Ale také si myslím, že se poctivě snaží postupně problémy řešit. Věřím tomu, že je trápí zatímní chyby více než nás, je to v počátcích, a měli by mít právo na klasických 100 dnů hájení. Naše dobře míněné připomínky jsou v pořádku, ty ostatní méně.

Fouckault
09. 03. 2006
Dát tip
Markéta: funkce četli.. tu je.. jen je jinde.. podívej se na hlavičku díla.. je tam kolonka "zobrazeno".. a vpravo u toho seznam.. to když rozklikneš, tak se ti zobrazí čtenáři navíc s časy kdy si tě početli..

StvN
09. 03. 2006
Dát tip
Přijde mi trochu paranodiní myslet si, že tohle dělá někdo k vlastnímu prospěchu. Nikdo z nás z toho nic nemá. Ba naopak. Vkládáme do toho svůj volný čas a jiné prostředky. Na design starého písmáka si lidi také stěžovali. Ber to jako fakt. Nebo sis myslela, že to budou psát tobě?:) Na funkčnosti se samozřejmě pracuje.

Markéta
09. 03. 2006
Dát tip
Nejsem spokojena ani s novým designem, ani s funkčností. Zmizelo spousty funkčních (alespoň pro mne) výhod, jako např. zobrazení výběrů na hl. autorské stránce uživatele, nebo funkce "dílo četli". To jen namátkově... je toho samozřejmě více. Nemám pocit, že by si někdo z uživatelů strého Písmáka stěžovali na jeho design. Vidím zde Velly čistě osobní ambice a jako takové musí být nutně krokem stranou...

blekota
08. 03. 2006
Dát tip
Chápu, že ke změně dojít muselo. Chápu, že často člověk volí nejschůdnější cestu k provedení radikáních změn,ale pochopení ještě zdaleka nemusí znamenat souhlas:o(

Milly
08. 03. 2006
Dát tip
zprávy, které byly na starém Písmáku uloženy v "doručených", v "odeslaných" a v sekci "archiv"- mně zmizely skoro všechny zprávy, co jsem měla....- ty nejdůležitější byly v archivu...... :-(((

Milly
08. 03. 2006
Dát tip
Velli, prosím Tě, ty zprávy z archivu se vrátí??? Co tam byly.......?

MeTB
07. 03. 2006
Dát tip
Aha, on je tu trochu zmatek v pojmech; a to bude zřejmě spíš moje chyba. Když mluvím o funkčnosti, nemyslím to, že server je pomalý, že se někteří lidé nemohou nalogovat a podobné věci. Holt hardware stojí peníze a těžko na Tebe svádět, že nemáš volných sto tisíc, které bys investovala. A vyladit OS a databázi taky může trvat, s tím potíže nemám. Jde mi spíš o ty menší věci, kvůli kterým je Písmák 2 neergonomický a nekomfortní - chybějící odkazy tam, kde by se hodily, to že se zobrazují nejdřív nejstarší kritiky atd. Je mi jasné, že nejdřív je třeba vychytat ty vážnější mouchy, ale nerad bych, aby se zapomnělo na (a řekněme to metaforou) šváby v koupelně. Ponevadž barák může stát, ale dokud v něm bude člověk muset lézt po zábradlí, místo aby mohl jít po schodech, nebude v něm bydlet rád. Tak se snažím to připomínat, aby se nezapomnělo a neusnulo na pochybných vavříněch.

MeTB
07. 03. 2006
Dát tip
Jenže nic ve zlém, ale - není to vidět. A zase je to o nedostatečné komunikaci s uživateli. Vypadá to jinak z hlediska toho, kdo změny dělá a toho, kdo na ně čeká. Je pravda, že my uživatelé jen tak sedíme a nadáváme, kdy už to bude, zatímco vy třeba potíte krev nad úpravami, ale tak to prostě chodí. A dokud se jakožto uživatel nedozvím, co se vlastně dělá a proč to není vidět, budu tím zbytečně frustrovaný (hm, to možná není spráné slovo).

_NoBody_
07. 03. 2006
Dát tip
tak jsem si přečetla celou tuhle diskusi... chápu, že starat se o takový projekt není sranda... chápu, že majetkové poměry se tu taky změnily a majitelé zřejmě,jak jsem vycítila, snad ani moc nestojí o názory a diskusi.. duch Písmáka určitě nestojí jen na vzhledu, ale starý písmákův design byl sakra velkou součástí jeho ducha a osobně mi chybí a nevím jstli chci tohle.. nevím, prostě postoj Velly chápu, ale i nechápu, zdá se maličko odmítavý a nepřístupný. Souhlasím s amandem a sirem... zdá se, že nejsem sama, komu bylo do pláče, je mi z toho smutno i když podle Vás jde jen o design?! To Vella: pro koho vlastně Písmák je? pro dobrý pocit majitele? pro nás? pro vás? To stvN: zkus prosím volit příjemnější výrazy.. nejsem vztahovačná, ale na slovo kripl jsem si ani po somi letech nezvykla. děkuju

_NoBody_
06. 03. 2006
Dát tip
Starý dobrý písmák, byl fajn.... Proč? Jakoby ste mi vzali kousek posledních let, kdy mě písmák provázel a podporoval a utěšoval... Nešlo by třeba hlasovat o návratu ke starému šatu jak to nazval autor diskuze?

_NoBody_
06. 03. 2006
Dát tip
nechci popuzovat, urážet a cokoli jiného, ale nový písmák se mi absolutně nelíbí a bohužel mě až odrazuje, chápu, že na designu nezáleží, ale kontrast barev mě bolí do očí. funkce jsem neprojížděla, nemám na to chuť. Má první reakce byla jako u kiksy, skoro se slzavě jsem vzpomínala na starého písmáka...

kiksy
06. 03. 2006
Dát tip
ked som bola prvý-krát na novom pismaku som iba nadávala a potom mi bolo do plaču, mala som slzy v očiach, a bolo mi smutno za starým, no ale čo už, tak si začínam zvykať, a snažím sa orientovať na tom novom, fňuk

MeTB
05. 03. 2006
Dát tip
Mohou být protichůdné připomínky týkající se osobního vkusu - třeba že jsou ošklivé modré lišty po stranách - nicméně funkční připomínky na vkusu nezáleží a těm by se pozornost věnovat měla.

Bebitka
05. 03. 2006
Dát tip
předem hlásím, že pomoct bohužel nedokážu - nejsem PC-šikula, ale nový písmák se mi vizuálně taky moc nelíbí... ty kontrasty mě dloubaj do vočíček :-((

Yfča
05. 03. 2006
Dát tip
To samé se objevuje u Přesličky.

Yfča
05. 03. 2006
Dát tip
A ještě jsem zjistila, že když kliknu na díla, která mám ve svých sbírkách (zdaleka tam nejsou všechna), tak ani u jednoho z nich není vyplněna kolonka autor...

Yfča
05. 03. 2006
Dát tip
Ve sbírkách navíc nemám všechna díla, která jsem tam vložila, v jedné sbírce (Na dálnici u Hořic) dokonce není ani jedno dílo...

Yfča
05. 03. 2006
Dát tip
Mám stejný problém jako Přeslička: zmizela mi všechna díla, sbírky vidím, díla v nich jsou, avšak seznam děl mi píše, že jsem nic nepublikovala...

Přeslička
04. 03. 2006
Dát tip
tak ve sbírkách příspěvky jsou, omlouvám se,neověřila sem, ale některé stejně chybí...

Přeslička
04. 03. 2006
Dát tip
a kde mám příspěvky? Řekne mi to někdo? Najdu je někde schovaný, třeba abych si je stáhla? Varoval někdo? Proč mám na autorské stránce sbírky, když nemám příspěvky? A co znamená pohlaví 2? Odkdy jsme druhé pohlaví?

Přeslička
04. 03. 2006
Dát tip
Mě se to nelíbí, víc říct nedokážu, přišla jsem sem párkrát kouknout, pak tu zůstala kvůli několika lidem a zvykla si, starej písmáček nebyl úplně userfriendly,ale byl přátelskej, přehlednej... tohle nechápu, nerozumim a nevim, jestli chci...

sir_obnaiv
04. 03. 2006
Dát tip
stvn: možná byses mohl zeptat, kolik času trávím na internetu - a dozvěděl byses, že tak tři-čtyři dny v měsíci - nesedím od rána do večera na zadku před monitorem - a kdybych to dělal a testoval nového písmáka, pak bych jistě nedopustil to, abych ho nechal zajít až do této podoby - tak jak si to udělal např. ty a jiní - něco zkazit a neumět si to obhájit - jako ty - umí kde kdo

MeTB
04. 03. 2006
Dát tip
Já beru to, že tohle není konečná verze. Ale zajímá mě, jestli má smysl psát sem konstruktivní kritiku a/nebo připomínky. Nový Písmák je prostě krok novým směrem; trochu vratký a malinko vykloubený, OK, ale pořád krok novým směrem. Teď jde o to, jestli jsou ti nahoře (Vella a Michal, jestli tomu dobře rozumím) ochotni věc dokončit. Že vám nebylo dostatečně pomoženo před spuštěním nové verze přece není rozumný důvod nechat plavat připomínky po jejím spuštění. Když bude dost ochoty, udělá se spousta dobré práce. Ale abych jen neplácal do větru, uvedu přiklad, jak o něco zlepšit funkčnost stránek: když píšu tuhle kritiku, dal jsem si zobrazit seznam všech kritik. To je docela dlouhý sloupec. A tedy: chybí mi na dolním okraji stránky odkaz na její začátek. Dřív to bylo vyřešeno rámcem s navigačním menu, jenže rámce už tu teď nejsou (což je pravděpodobně dobře) a tak člověk musí scrollovat a scrollovat... Tom

Delahaye
04. 03. 2006
Dát tip
já to stoprocentně poslal jednou to je bug jako prase :-)

Delahaye
04. 03. 2006
Dát tip
Vždyť se to celé smrskává na jednoduchou otázku : PROČ byl vlastně celý design takhle drakonicky Vellou změněn ??? Přání uživatelů ? Rozhodně NE . Přání Velly samotné ? Pak mi rozhodně nesedí to povídání "nejde vyhovět všem". Takže klasicky : Qui Bono ? P.S. Souhlas s Armandem P.S. HW konfigurace je dle mě slabá - na takový projekt.

Delahaye
04. 03. 2006
Dát tip
Vždyť se to celé smrskává na jednoduchou otázku : PROČ byl vlastně celý design takhle drakonicky Vellou změněn ??? Přání uživatelů ? Rozhodně NE . Přání Velly samotné ? Pak mi rozhodně nesedí to povídání "nejde vyhovět všem". Takže klasicky : Qui Bono ? P.S. Souhlas s Armandem P.S. HW konfigurace je dle mě slabá - na takový projekt.

Mno oproti původnímu písmáku je tohle mnohem příjemnější změna. Rámce byly opravdu slušně řečeno čuňárna. Vzhledově je písmák pořád podprůměr. Přehlednost je trochu lepší, ale to menu nahoře není barevně nic moc. Možná by to chtělo ubrat javascriptu a přidat CSS. A ten vodotisk je taky celkem nepříjemný. Já jsem si vypnul grafiku (v nastavení). Když to udělá víc lidí trošičku tím ulevíme písmákovi a menu natažené přes celý prohlížeč se používá lépe. Ale jinak myslím, že tvůrci odvedli kus práce. sir_obnaiv: Ono víš takový server spravovat databáze napsat slušné php + nějaký design (a to design je ta nejmenší část a NEJPOSLEDNĚJŠÍ). Cos vytvořil ty? StvN je sice buččo (řezník), ale tobě nikdo nebrání koupit si server nainstalovat linux, nakonfigurovat SQL, Apache , PHP a postarat se o bezpečnost a až úplně na konci toho všeho budeš s vyplazeným jazykem a bolestí hlavy psát CSS a dělat design... vsadím se že bys lehnul už u instalace linuxu :-* a vím o čem mluvím (snad)

Zuzulinka
04. 03. 2006
Dát tip
je to jako by jste se koukali na ošklivého muže s dobrým srdcem, takovej je písmák teď...budete ho posuzovat podle toho jak vypadá, nebo jaký je...jestli ho máte rádi na tom vnějším vzhledu Vám příliš nezáleží, důležité je to, co je uvnitř taky jsem zklamaná, opravdu zklamaná a navíc jsem přišla o archiv ze zprávama , na kterých mi dost záleželo, jak jsem právě zjistila...a v první chvíli mi bylo opravdu do pláče, když jsem se podívala do té ošklivé tváře ale jsem tu už jako doma, za tu dobu co sem chodím, mám tady přátele a mám tady svou lásku poezii..tak jí dám znova šanci...ať je oblečena v čemkoli

Armand
04. 03. 2006
Dát tip
Vella: "Ne, nedělám všechno dobře, ale dělám to tak, jak dokážu v rámci finančních a časových možností." Já vím.. jsem na tom stejně... a vážím si odvahy měnit a zkoušet. Nejde o to kdo z nás je zkušený... jsem na Písmáku sice jen čtyři roky,ale taky jsem tu leccos zažil :)))))))))) opravdu leccos - sama víš, žili jsme tu společně. Vím, že je Písmák tvůj. Prosím, udělej ho krásný a útulný pro básně i básníky. Mnoho lidí sem chodilo hledat bezpečí a porozumění. V tom je hodnota Písmáka. Literatura je jen prostředek. Děláš marketing, tak mi teď rozumíš. Držím ti palce. Jsem přesvědčen, že to takhle nenecháš, že máš taky ráda krásné věci. :) *** Můj soukromý názor je ten, že nový Písmák by se prakticky neměl, co navigace a uživatelského komfortu a zvyklostí týče, lišit od starého. Číst básně a mít vlevo menu je také velmi nepříjemné a působí neosobně, ruší. Rád budu k dipozici co se týče případného redesignu, budeš-li chtít. *** "What happened, happened - and could not have happened any other way" (Morpheus) Už je hotovo. Je to tak jak to je. Teď je otázka, co s tím uděláme dál. Věřím, že každý průšvih, je příležitost :)) Měj se! Armand

StvN
04. 03. 2006
Dát tip
Sire, ty vůbec neposloucháš a to je smutný. Po bitvě je každý generál.

Fouckault
04. 03. 2006
Dát tip
jedno je jistý.. pokud se na monitoru budou prát tak kontrastní barvy jako je bílá a tmavě modrá, tak na tom prodělají hlavně naše oči.. přece změnit odstín té tmavě modré na světle je otázka pěti minut.. jinak po staré grafice nepláču.. vystříhl bych ještě ty světle modré pruhy s ornamentem vlevo i vpravo ať je obrazovka klidnější.. tři odstíny barev je moc.. je to krok směrem k "pouťovosti a disharmonii" Totemu. jInak držím palce ať se dá systém technicky dokupy.. výběry, redakce, atd.

sir_obnaiv
04. 03. 2006
Dát tip
my všichni jsme holt blbci, jen Vella má svatou pravdu - je to její server, tak co jí do toho vůbec kecáme - někdo tu na nové nástroje hraje falešně a my se máme tvářit, že je to lepší hudba, než-li ta na ty staré a odřené mmch. já znám spoustu lidí, kteří něco studují a přesto tomu pramálo rozumí zájem stran veení vyhovět poddaným je prachmalý - tady máš tvrdý chléb a buď jez, nebo jdi jinam - charakterové vlastnosti si snad vyvodí každý sám

Craerassy
03. 03. 2006
Dát tip
tohle je tak smutnej konec písmáka, že se to ani vypsat nedá...kdybych měla říct, jak mi skutečně je, když jsem se vrátila, musela bych to tu jen odpípat, jak bych byla sprostá...strohost a neosobnost...nenápaditost a všednost...nic víc...tohle je místo pro básničky? kdybych měla jako koníčka vaření, dala bych sem kuchařku, kdybych byla chlap, udělala bych si tu koutek pro kutily...kdybych byla dobrej básník, neztrácela bych tu čas...kdybych tu neměla pár lidí, na kterých mi záleží, sbalila bych si kufřík...co říct víc...smutek...smutek...smutek...

sklenář
03. 03. 2006
Dát tip
z barevné kombinace bolí oči, titěrná písmena - ANO!

Zuzulinka
03. 03. 2006
Dát tip
nemám ráda přílišné změny..starý písmák mi vyhovoval více..opravdu mi bude chybět, nevím jestli bylo nutné to až takhle "překopat"

Armand
03. 03. 2006
Dát tip
modlím ...

Armand
03. 03. 2006
Dát tip
Vello: Neříkej mi, že tohle si chtěla. Mám rád nové věci a změny. Myslím, že je správné snažit se o nové. Sám patřím k lidem, kterým se říká inovátoři. Ale tady se modím, aby se vrátil starý Písmáček. Celý svůj profesní život se věnuju reklamě a marketingu. Podílel jsem se nebo i sám jsem realizoval rebranding nebo budování značky pro 4 klienty (nebo zaměstnavatele), dělal jsem po designové stránce dva nové weby atp atp Když se pracuje s kultovní nebo velmi známou značkou, je při rebrandingu třeba zachovat jejího ducha, ten pocit kvůli kterému ji mají lidé rádi. Taková věc není vůbec snadná. To se, bohužel, nepovedlo. Duch Písmáka je pryč. Zůstalo po něm jen něco jako nástěnka, odkazující (v orámování na stranách) na to cobylo hezké. A možná, že zůstanou i lidé. ps: Dřívější osobitou a kouzelnou "barokní grafiku" nahradil, bezmyšlenkovitě připadá mi, moderní "dyzajn". Všechno symetrické, ostré linie, chlad, okna, modro-šeď. Poet unfriendly. A to nezachrání pár vylepšení ve funkčnosti. Už nebudu kritizovat, ani rozebírat konkrétní nové nedostatky. Chtěl jsem jen říct, že ...bolí mě srdce a oči. :( pps: avi všem a mým oblíbeným

StvN
03. 03. 2006
Dát tip
Jak jsem řekl. Poukazuješ na problémy, kterých si jsou všichni vědomi. Když přijdeš ke kriplovi a řekneš mu, že sis podle chůze všiml, že je kripl - zkus si, co ti na to řekne. Tohle neni definitivní podoba písmáku.

Rowenna
03. 03. 2006
Dát tip
No jo, ale pokaždé znovu musím kliknout, aby se mi objevilo mé předchozí nastavení "všechny kritiky na jednu stránku". No, snad si zvykneme se s tím nějak prát.

Rowenna
03. 03. 2006
Dát tip
Aha, další zlepšeníčko, všechny kritiky na jednu stránku, tedy, jestli vidím všechny.

Rowenna
03. 03. 2006
Dát tip
Tak, a kde je moje poznámka?

Rowenna
03. 03. 2006
Dát tip
Takhle na první pohled jsem objevila pár zlepšeníček. Nehodnodnotím vzhled a krutě přemáhám svůj konzervatismus. Ale myslím, doufám, že ta změna bude funkční a že bude pro dobro věci.

Toto_Oné
03. 03. 2006
Dát tip
ojojoj!!! Na to, jak dlouho to vznikalo a jak se to propagovalo je to hodně, ale opravdu hodně slabé.... Tak nějak to čpí amatérismem..včetně toho přesunu. Ale koneckonců je to pro amatéry určeno, Nebo už ne????

sir_obnaiv
03. 03. 2006
Dát tip
já nechtěl problémy řešit, já na ně jen poukazuji - čím jsem se tedy provinil? Nemám snad právo na své vyjádření a vědět, co si o tom myslí ostatní? Cos udělal ty? Spoluvytvářel jsi tuhle ohavnost, kterou se teď snažíš obhájit? Před kým? Před sebou samým? Protože normálního člověka nepřesvědčíš

sir_obnaiv
03. 03. 2006
Dát tip
já nechtěl problémy řešit, já na ně jen poukazuji - čím jsem se tedy provinil? Nemám snad právo na své vyjádření a vědět, co si o tom myslí ostatní? Cos udělal ty? Spoluvytvářel jsi tuhle ohavnost, kterou se teď snažíš obhájit? Před kým? Před sebou samým? Protože normálního člověka nepřesvědčíš

sir_obnaiv
03. 03. 2006
Dát tip
já nechtěl problémy řešit, já na ně jen poukazuji - čím jsem se tedy provinil? Nemám snad právo na své vyjádření a vědět, co si o tom myslí ostatní? Cos udělal ty? Spoluvytvářel jsi tuhle ohavnost, kterou se teď snažíš obhájit? Před kým? Před sebou samým? Protože normálního člověka nepřesvědčíš

papouch
03. 03. 2006
Dát tip
hnus

až na modré pruhy po stranách jsem s novým vzhledem mnohem spokojenější.. barevná kombinace je normální (až na agresiní modř ve zmíněných pruzích), velikost písma si může každý nastavit v prohlížeči, menu se ovládá pohodlněji a písmák je rychlejší..

StvN
03. 03. 2006
Dát tip
Problémy se neřeší ani tim, že se na ně poukazuje. Autoři této verze jsou si jich vědomi, věř tomu. Tim nechci mluvit za někoho jiného, ale skutečně je fakt, že se najde víc kecálků než skutečných fachmanů. Dobře sis vzpomněl na učitelku ve školce, protože ty připomínáš dítě, které dostane oběd a začne plakat - mně to nechutnááá. Takže co seš ty, kecal nebo fachman? Dokážeš pomoct?

Fouckault
03. 03. 2006
Dát tip
fakt je že kontrast mezi bílou plochou na psaní a modrým rámem je moc velký a ruší.. / vodoznak - proužky písmáka vpravo a vlevo jsou fakt graficky ošklivé.. jinak by to chtělo zrychlit a představit novou redakci..

sir_obnaiv
03. 03. 2006
Dát tip
stvn: dej se k polišům - to ti bude vyhovovat - ty nechceš problémy řešit, ty chceš zavírat ty, kteří na ně poukazují

StvN
03. 03. 2006
Dát tip
A taky se evidentně stydíš za svou identitu:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru