Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední rozhodnutí

10. 03. 2006
1
0
2503
Autor
messiah4

         Sedím ve svém bytě a přemýšlím nad krásou a ošklivostí světa. Většina věcí, které mě napadají, jsou negativní. Ze života se mi dělá špatně. Z té jeho všednosti, stále se opakujících dnů. Nenávidím každé probuzení.Už nechci dál. Nechám to jiným. 

         Ještě chvíli přemýšlím a pak se definivní rozhodnu. V ruce pevně stisknu žiletku, která při tom pohybu sjede a zanechá mi na dlani tenkou červenou čárku. Nikdo ke mně nechodí, takže nehrozí, že by mě někdo zachránil. Vyhrnu si levý rukáv a přiložím žiletku na zápěstí. Tak a do toho! Trochu ji nadzvednu, přitlačím a rychle přejedu přes žily, které se ihned otevřou a začne z nich vytékat tmavě červená krev. Ani to nebolelo, jak jsem se bála. Vytáhnu si pravý rukáv a celé o zopakuji. Potom odložím žiletku a opřuse o zeď. Je studená. Cítím šimrání na rukou a nohou, jak mi po nich stéká teplá krev. Jako když vám tečou slzy po tváři. A mně opravdu tečou. Pláču krev. Pláču štěstím. Cítím, jak ze mě něco odchází. ŽIVOT.

 

Ztrácím vědomí...

 

 


Tak jsem bohužel nenašel nic, co by můj názor potvrdilo, ani vyvrátilo... nejodbornější, co jsem našel je toto: --- Podřezání žil a tepen (často neefektivní) Čas: Několik minut v případě přeřezání hlavní tepny, jinak celá věčnost Potřeba: Opravdu ostrý nůž. Se žiletkami se velice špatně zachází, pokud jsou potřísněny krví Spolehlivost: Možné pokud přeříznete tepnu, jinak nepravděpodobné Poznámky: Především bolestivé. Velké riziko objevení. Jedná se o velmi obvyklé sebevražedné "gesto" a v drtivé většině případů nekončí jinak než jizvami. K říznutí hluboko do tepny v tříslech nebo v krkavici (což jsou jediné tepny, které vás mohou zabít) je třeba opravdu silná vůle. Neobtěžujte se s touto metodou. Podřezání hrdla je obtížné vzhledem k faktu, že tepny krkavice jsou chráněny průduškami (nahmatejte si tepny prsty a řízněte z boku). Viděl jsem fotky lidí, kteří se tak pokusili zabít - potřebná hloubka zářezu je úžasná. Pokud si chcete podřezat žíly, veďte řez podél modré linky (žíly) na spodní straně zápěstí, ale hlavně dostatečně hluboko, aby byla odkryta tepna. Přeřežte podélně břitvou nebo jiným velice ostrým předmětem. Tradiční horká koupel velice pomůže, jelikož pomáhá krvi téci rychleji, zpomaluje srážení krve a je příjemné ležet v ní a relaxovat. Zaujměte takovou pozici, aby zápěstí nespadla vnitřní stranou na vaše tělo a neblokovala tak odtok krve. Calle: Některé příspěvky na alt.suicide.holiday doporučují použít lékařské pomůcky, užívané při odběrech krve, tj. píchnout si jehlu do cévy a vyvést do umělohmotné trubičky. Mělo by to odstranit většinu nevýhod obyčejného podřezání žil. --- překlad z http://www.non.com/news.answers/suicide_methods.html

Rabb
12. 03. 2006
Dát tip
a já zase myslím, že to jde.. ..pouhé tušení.. :-)

Hmmm... neoslovilo. Depresivní momentka do deníčku, ale nechlubil bych se s tím (ani s pocitem, ani s dílem). P.S. Mám nejasné tušení, že s jednou tepnou prořízlou už druhou ruku není fyzicky možné zvládnout...

Rabb
11. 03. 2006
Dát tip
Momentka? Možná.. Povídka? Ne.. Dobré? Ano..*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru