Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milenci

04. 03. 2001
4
0
1302

Stali se svědky nekonečných lásek, svědky předstírané nahoty. Odešli aby milovali, vrátili se zemřít. Jejich těla nebrala konců, ovívala se jak vlny v odlesku plamene svíčky; smilnící a hřešící prošla očistcem mileneckých krás. Duše křehké, něžné, potemnělé v stínu lucerny krvácely pod tíhou smaragdových mračen, tiše plujících neznámými světy vzdechů. Otevíraly své brány nově příchozím a nabízejíce světského pohoštění došly Božího odpuštění. Zvony lásky utichly. Milenci dotkli se orgasmu hada. Pak přišlo šílenství a smrt. Nebe posvátně tančilo po hřebenech bolesti, vstoupivši na poslední cestu, cestu oběti, cestu ukřižovaného Slunce, utopilo poslední naděje v slzách strachu, zkalených zbytečnou krví.
Andulka
26. 04. 2003
Dát tip
s tou zbytecnou krvi nesouhlasim....ale jinak je to fajn...

Nechce se mi psát něco ve smyslu "zaujalo"nebo "dobré" či jiné hodnocení, tak typické pro znavenou mysl, a přesto jen těžko vyberu ta "správná" slova, co ve mně evokuje tato báseň. A tak zaujalo...:-)

Na co jsme to zapomněli? Na tipa!

Only_dream
16. 10. 2002
Dát tip
Opravdu se ti ta krev zdála tak zbytečná? Zbytečná v jakém smyslu? Je to opravdu mystycismus nebo jen příliš obsahu?

na mě moc...pochmurné,nejspíš...nedokážu zhodnotit

Ling
04. 03. 2001
Dát tip
tuto nemám příliš ráda - je příliš nepřístupná a hlavně ve mně vyvolává nežádoucí asociace...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru