Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Píšlenka ..

27. 03. 2006
4
6
866
Autor
CHIREN

"Kdybych byl člověk,zhluboka se nadechnu... vzduchu. Kdybych byl člověk,opustím toto místo a půjdu kamkoliv a dlouho. Kdybych byl člověk,otevřu své srdce celému světu! Kdybych byl člověk a nebyl ... kámen." CHYREN


Myšlenka napsaná alias "píšlenka" ... není slovo,možná ani věta.Není ani odstavec,nebo stránka,povídka,román ... Bible!Píšlenka ... je dojem,poznání,tušení tak silné a emotivní,že zcela přehlušuje původní smysl jednotlivých písmen,slov,řádků,odstavců,stránek,kapitol,knih,románů ..Biblí.

Píšlenka zanechá ve vašem vědomí hlubokou,trvalou jizvu ...,která svědí.Dá se to snášet,ale je vytrvalá..upozorňuje na sebe -bestie!Trápí vás,mučí ...,ale když vám ji chtějí vzít,nedáte se!Koušete,kopete,zmítáte se jako zběsilí ... křičíte a bijete se za Ni jako zvířata zahnaná do kouta.Máte svoji PÍŠLENKU ...

Stalo se to už velmi dávno.Přečetl jsem mnoho knih,prožil mnoho životů a tehdy ... jsem potkal "Ji".Zase.

"Ne,nechci Tě tady ... jdi pryč!" změnil jsem rychle směr chůze,jakobych si myslel,že Jí můžu uniknout.
Stále předemnou.Otočil jsem se zpátky.Byla tam zase.
"Jdi pryč!Slyšíš?!" myslel jsem to vážně.Když přišla Ona ,svět se vždycky změnil k nepoznání.
Běž,jdi..táhni tam,odkud jsi přišla!Nechci už s tebou nic mít ... jsi problém a ten kdo Tě potká příliš často lituje." zavřel jsem oči,ale nepomohlo to.Ona pronásleduje lidi.Mučí je!Zavřete oči a vidíte ji mnohem jasněji.
"Lhářko!" vykikl jsem a dal se na útěk.
Usmívala se.Byl jsem jako vyděšené dítě,které musí přijmout svou medicínu.Utíkal jsem.Dlouho.A když jsem vysílený a vystrašený padl k zemi... sklonila se a zašeptala mně do ucha:
" ... víra.To slovo tady bude 2000 let." usmála se a zmizela.
Dostal jsem zimnici,začal jsem se třást a s každým nadechnutím,jak se do plic dostávalo čím dál víc vzduchu jsem si uvědomoval,že mám kolem sebe mnoho tichých svědků ... stromy,trávu,hmyz,oblaka ..... a nikdo nic neudělal.

6 názorů

BigBivoj
08. 04. 2009
Dát tip
jsi vůl rampoušku :)

Rampoušek
10. 02. 2009
Dát tip
ser na píčlenky lepší než píšlenky jsou přeci míšlenky vlastně míšenky ty ji maj o stupeň teplejší nic pro mě já radši ledovou chyňďu

píšlenka je kouzelný slovo :o)

přečtu si všechny tvoje píšlenky *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru