Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Barikádníci

28. 03. 2006
4
0
1116
Autor
Tygřík

Další z mé bulánčí série

 

Barikádníci

 

 

Kolem přebíhajících Bulánků vybuchovaly bomby a dělostřelecké granáty, kulky se zarývaly všude, ranění sténali a občas se ozval smrtelný výkřik, který ale zpravidla vždy okamžitě ztichl. Na obloze, zakryté mraky kouře, přelétávaly bombardéry a pouštěly výbušnou smrt kamkoliv, kam mohly. Po neustálých přívalech granátů se dělaly obláčky a na místech, kde jejich výbuchy vyhazovaly zeminu vysoko do vzduchu, zbyly po nich jen černé krátery. Olovo zatěžovalo vzduch a každou vteřinu to někdo koupil. Obyvatelé se snažili najít místo, které by se aspoň trochu dalo považovat za úkryt a vedli odvetnou palbu ze všech dobrých zbraní i těch nejubožejších karabin, které ve městě našli. Pár radistů, co ještě přežilo, se zoufale snažilo najít v éteru pomoc, ale zatím marně. Dva tanky, co ve městě byly, už neexistovaly. Bubík, Mumík a Včelík, trio nejlepších vojáků, to už mělo za sebou. Bulánci stavěli barikády, sestřelovali letadla a snažili se přežít co mohli, ale příliš mnoho už jich bylo mrtvých, aby se ještě zmohli na nějakou dobrou obranu. Bylo nutné něco dělat.

Skupina přeživších Bulánků se sešla v bunkru. Předseda shromáždění Myslík před sebe položil zažloutlou A-3ku a začal malovat a vykládat svůj plán: „Agresor na nás postupuje ze severozápadu. Když jsem prohlížel mapy města a okolí, vzpomněl jsem si, že 4 kilometry východně od města je naše malé vojenské letiště. Pokud je mi známo, naši piloti Bumík a Smrtík jsou naživu.Na letišti jsou  dvě stíhačky. Bumík a Smrtík jsou nejlepší stíhači ve státě a tak by měli odstranit aspoň polovinu bombardérů a mohli by taky sestřelit pár vojáků. Pak bysme mohli vylézt aspoň zčásti z úkrytů, bránit se a doufat, že se radistům podaří sehnat pomoc.“ Bumík a Smrtík nastoupili do svých strojů a vzlétli. Piloti bombardérů byli zaskočeni a navíc neměli žádný doprovod ani kulomety na palubě, krytí zezdola začalo příliš pozdě a tak nakonec sestřelili všechny bombardéry. Ale pojednou začal jeden  z bombardérů doutnat a spadl doprostřed 17 Bulánků, kteří bránili město. Druhý zase spadl na jedinou neponičenou budovu ve městě. Ale zato už nebyly bombardéry, tudíž dál nebyly ztráty velké. Radistům se podařilo přivolat pomoc a tak za chvíli přiletěla letka stíhaček. Ale už to nebylo nic platné. Stíhačky sice rozdrtily zbytky pozemních sil protivníka, ale zemřelo 6547 ze 6912 obyvatel města a město bylo totálně zničené. Ale na zemi si z toho nic nedělali. Byli totiž rádi, že žijí. A život je tak krásná věc…!

 

KONEC

 

 

 

/26.března 2006/


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru