Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Černé pondělí

29. 03. 2006
0
0
1347
Autor
Dante

Nebylo dne, kdy by nevstoupila do třídy a nenutila nás katalogizovat. Nebylo dne, kdyby neřekla tu blbou větu s kuřaty. Paní prof. G. je Satan.

Prof. G.: Ták dětátka kuřátka. Dřív než budem katalogizovat, Pelhřimov a Liberec mi donesou omluvenky. A Žabčice přestanou zlobit...

Dante: Já vás dneska moc nemusím paní profesorko. (zřetelně Danteho nevnímá a to je dobře)

G.: .....jak bude vypadat záhlaví Radko?

Dante: Karel Čapek.

Radka: Čapek, Karel.

G.: Správně. (trochu ráčkuje) Takže my do katalogu musíme napsat Puškin Aleksander Sergejevič, protože v ruštině x neexistuje. Ták. Můžu to smazat?

Dante: Jak se v tom vyžívá. Asi opráším svou rybičku.

G.: Jak bude vypadat v záhlaví Václav Vladivoj Tomek?

Dante: Jako kdyby spadl z višně.

Prof.: (vysokoškolsky se zatváří) ...ono je zajímavé sledovat matriky různých obcí.....mění se generace..můžou se mezi sebou hádat jak chtějí...a my se dnes podíváme na dvojitá a složená rodinná jména...

Dante: Morálně vás udolám.

Ga.: A abyste si nemyslel Ondřeji...

Dante: Já si nic nemyslím, k šípku s INP.

G.: ...tak já to všechno slyšela.

Dante: (tváří se provinile) Morálně vás pokořím a bude mi to jedno. Čapek, Karel.

 

  Písmák:   Dante, ty si taký kokot, dyť to nemá hlavu ani patu. Zamysli sa nad tím, čo píšeš hej? 


Ondřeji, toto sice nepotvrzuje mou teori, že máš výrazný vypravěčský talent, ale stále si trvám na svém. Myslím to opravdu vážně, kdyby ses, ty jeden vymaštěnej debile, konečně nad sebou zamyslil a zkusil napsat něco, co se dá označit za součást literatury, natřel bys konečně prdel všem těm vysokoškolskejm kokotům, kteří si myslí, že s titulem maj v kapse celej svět. Napiš něco, co se dá číst, aniž bys někdy viděl sošiks. Zkus napsat něco, co bude mít hlavu a patu, dějovou linku, pěkné jazykové obraty (kterých jsi mistrem, viz tvé slohovky, tedy ty, které se ti povedly, ne ta poslední). Máš v sobě hodně ironie a takového toho pubertálního humoru. Stačí jen, aby ses přestal chlamat jako přelomenej kokot a začal psát něco vážně. Když ses nade mnou nezamyslel po slušné žádosti, tak tato snad udělá více. Hau. A tohle je taková prasárna od takovýho prasete, že bys moh hledat lanýže, Ondřeji.

Dante
29. 03. 2006
Dát tip
Účelem dramatu je mé morální vítězství nad ještěrem, který pluje v těchto zlých vodách.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru