Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jaro je tady

03. 04. 2006
1
1
798
Autor
Míííla

Puvodne skolni slohova prace, ktera odrazi muj vztak k nekterym soucasnym kulturnim akcim a k urcitym vrstvam spolecnosti - ach :-)))

 

Jaro je tady.


S jarem se příroda začíná probouzet. Zlehka otevírá oči a protahuje se po posilujícím zimním spánku. Roste úplně všechno – stromy, květiny, zvířata, stav vody na českých tocích, počet těhotenství i počet sebevražd. Ale předtím je potřeba počkat na úplně prvního jarního posla.

Vidím to naprosto jasně. Ohromný kordon ochranky pro největší celebrity, davy šílících fanoušků, cvakající spouště fotoaparátů a několik televizních štábů. Kousek dál toalety a pojízdné prodejny nízkotučných hamburgerů. A hlavím hrdinou není popová hvězda, modelka nebo fotbalista, ale kukačka. Ne nějaký obyčejný pták, ale na několika konkurzech pečlivě vybraná ta nejlepší, nejfotogeničtější a nejvíc „in“ kukačka. Všechno se bude samozřejmě odehrávat 20. března příslušného roku, protože příchod jara musí proběhnout podle předpisů. Teprve několik vteřin před půlnocí diváci utichnou a začne sborové odpočítávání. „Deset, devět, osm …“ A přesně v tu pravou chvíli, o půlnoci 21.března, se ozve mikrofony zesílené zakukání hlavní hrdinky. A jedině tak správně přijde jaro.

Jednou bych to chtěl vidět (ale opravdu jen jednou). Přeji si, aby se do finále dostala kukaččí rebelka, která v očekávanou chvíli místo optimistického zakukání potřísní moderátora čímsi ze své kloaky. Tak by totiž ukázala, na co podobné akce jsou.


1 názor

Lechuzita
28. 01. 2007
Dát tip
Jedna z těch vážně povedených:-)

Fixed Idea
03. 04. 2006
Dát tip
u nas taky.. dobry, to jsem chtel vedet... :)

Míííla
03. 04. 2006
Dát tip
v pohode :-)dve. v jedny sis napsal koncept a v druhy to napsal naostro-to je u nas standard...

Fixed Idea
03. 04. 2006
Dát tip
kolik vyucovacich hod jste na to meli?? sorry, jsem zvedavej...

Míííla
03. 04. 2006
Dát tip
Byl vyber z nekolika temat a jedno z nich byl fejeton s nazvem Jaro je tady. Vybrat sis mohl v podstate cos chtel...

Fixed Idea
03. 04. 2006
Dát tip
na zadaný téma??

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru