Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vášeň

06. 03. 2001
0
0
1202
Autor
Laksa

Chci surfovat na Tvých vlnách křižovat zátokou sem a tam a ztratit se v těch skalách kde vlny bouří do ůtesů a černých jam, tam v těch místech - v jeskyni - suché a útulné, pro blázny stvořené ztratím se - v Tobě - a ó jak naivní - rozvítíš mi - a na to okno osvětlené položím (domyslíš si zbytek) tři bílé růže, pak budu tajemství té jeskyně o krok blíže. JSI JAK VÁŠEŇ ZTRNULÁ V NE- POPSATELNOU PODOBU SOCHY. POPSAT VZHLED? IMPOSSIBLE! POPSAT TVAR? IMPOSSIBLE! POPSAT POCIT? JSI JAK VÁŠEŇ ZTRNULÁ V NE- POPSATELNOU PODOBU SOCHY. A proto chci zase surfovat na tvých bocích křižovat něžně prsty sem a tam a taky dokončit ten příběh o třech bílých růžích co se ztratil - někde - nevím sám, asi kde vlny bouří do černých jam a skal tak možná zde zabloudil - zde se ztratí každý. I já tam chvílli okouněl a nechápavě stál a teď? teď je teď a budu tam stát navždy.
Merle
07. 03. 2001
Dát tip
nezmůžu se na nic jinýho, nežna HŇ HŇ HŇ pro človrdíka... :-)))))))))))))))

Eternal
06. 03. 2001
Dát tip
Já Ti nevím, ale ta vášeň se někde vytratila.. nebo zvrhla.... a další okomentování vzdávám.. z taktních důvodů :o) ufff...

clovrdik
06. 03. 2001
Dát tip
Člověče, při surfování po vlnách internetu už jsem viděl kdeco a tak i tenhle výtvor. No, ten vlastní obrat se surfováním po bocích je dejme tomu originální. Myslím, že jsem pochválil dost a teď trochu objektivního náhledu : ... vlny bouří do útesů a do černých jam tam těch místech v jeskyni suché a útulné ... Pochopil jsem, že tahle pasáž je erotická. Takže vezmu-li to z praktického hlediska, tak tady kecáš. Protože jestli fakt tak bouří, pak nemůže bejt suchá. Copak to nevíš ? Ano, "ó jak naivní". Nevím, co jsi chtěl zdůraznit tím, že je druhá sloka psaná velkými písmeny. Kladně ji hodnotit ? IMPOSSIBLE ! Strnulá vášeň ... Člověče, ty fakt nevíš, o čem píšeš. Pokud to ovšem není nekrofilní, což, jak předpokládám, není. Třetí sloka ? No, hlavně bych zdůraznil poslední dva řádky "I já tam chvílli okouněl a nechápavě stál a teď? teď je teď a budu tam stát navždy. " Tak nevím, jestli se mám smát, ale asi jo, tak se směju. Takže toto bylo mé hodnocení básně ( neber to osobně ! ), neb netrpím Eternalovými taktními důvody.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru