Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A Bůh stvořil ženu?

07. 03. 2001
2
0
4678
Autor
Carodej

Pro Tebe O Tobě S Tebou

\A Bůh stvořil ženu...\ a opravdu... tys přišla, miláčku! (smím Ti tak říkat?) a bylo to tak prosté já, já nevím co říct, usmívám se hloupě, (diplomat by řekl roztomile) dny, týdny a světelné noci tichých útrap vyvanuly nedovřeným oknem, jen trochu štiplavého kouře zůstalo, Bůh ví, kde se tu vzal, však teď jsi tu se mnou a Tvé oči jsou po čertech (krásné)... Proboha...!!!
Elyanne
26. 02. 2004
Dát tip
Líbí se mi víc, než mnohá jiná z Tvých básniček. Nevím, co je na ní k nepochopení. Skvělá.

Carodej
26. 02. 2004
Dát tip
Jsi vnímavá...moc vnímavá...

Elyanne
26. 02. 2004
Dát tip
:o)

Carodej
09. 03. 2001
Dát tip
Konečně někdo, kdo se na to umí dívat!!!!! Falko!!!!! Nevadí mi tolik, že se ti nelíbí jako jsi mne potěšila, že jsi to pochopila! Hlavně i konec té sloky s tou závorkou..... ono to není vždy jen o tom, jak polopaticky to autor napíše, jako spíš o tom, jak umíme věci číst. Máš můj soukromý tip, Falčí a kupu oříšků s mlíčkem:o)

Falka
09. 03. 2001
Dát tip
:o)) Jsi zvláštní, jsem zvědavá, kde od tebe ty oříšky a mlíííčko dostanu, když nevystrčíš nos ze svého pohodlí... :o)))

Funda
08. 03. 2001
Dát tip
Já Ti malinko přiložim pod kotel a pak pudu ukrást mejm pavoučkům ve sklepě nějaký mouchy abych měl co baštit. Stroze:Je to pekelně zajímavý. PS:případně nezasvěceným vysvětli důvod mé stravovací odlišnosti

ulita
08. 03. 2001
Dát tip
Ano, bůh stvořil ženu. A od té doby to není pouze žebro, co mužům chybí!

Merle
08. 03. 2001
Dát tip
po tvých nápovědách mi došlo, že ti poslal čerta (s potřebnou modifikací výbavy), ale ani tak mi to nepřijde jako dobrá báseň... musím říct: nelíbí... pokud chceš podrobnější vysvětlení, asi troskotne na čase, ale chtít můžeš :-)

Carodej
08. 03. 2001
Dát tip
Omyl, poslal ji čert anobrž ona sama jest čertem:o) A vůbec:o)

xpired
08. 03. 2001
Dát tip
Dle mého skromného názoru, pokud je třeba čtenáře k pochopení toho, cos chtěl říct, vyloženě dokopávat, není to docela v pořádku. Sám jsem byl po přečtení v rozpacích, co si vlastně mám z básně odnést. Stejně jako Merlinovi, ani mě se nelíbí.

Carodej
08. 03. 2001
Dát tip
To mne mrzí. Problém je v tom, že se to dá číst dvěma způsoby, chápeš? Buďto to vezmeš jako milostnou básničku o jedné dívce nebo zároveň jako hádanku.

Falka
08. 03. 2001
Dát tip
Jednoduché.... Dialog nadpisu s koncem básně... A Bůh stvořil ženu? a Tvé oči jsou po čertech (krásné)... Ale nelíbí, ani mě... je toho tam pro mě moc málo...

Carodej
07. 03. 2001
Dát tip
ehm.... že vás ještě přerušuju..... zkuste si to přečíst pozorně a trochu si zapřemýšlet :o))))) Tahle básnička je typický příklad filmové otázky - Co tím chtěl básník říci? :o)

Janis
07. 03. 2001
Dát tip
že se mušky lepí na sklo vyhuleným cyklistům.nebo že někdy v noci si kreslíme po rukou obrázky mraků a lítostivých smogových oparů nad horním rtem.že tohle jsou ty drobky na stole.a vrabcům chodí pozdě výplata.tak zase stávkujou ....... ......tudíž na to bude muset přijít někdo jiný:-)))))

dablik008
07. 03. 2001
Dát tip
...nebo ze i carodejove placou kdyz jsou zamilovani...stastne nestastne...

Janis
07. 03. 2001
Dát tip
neřekla bych že je to o slzavých oudolích čarodějných bytostí.)) ale když tak mi zavřete...(no víte co!)

Carodej
07. 03. 2001
Dát tip
Ale no tak, přáteléééé! Tohle jsem nemyslel... je v tom tak trochu skrytá hádanka....... všimli jste si, že ta báseň má nějaký název a ten název má na konci otazník??

ruby
07. 03. 2001
Dát tip
cetla jsem pozorne...a tim jsem skoncila.

Carodej
07. 03. 2001
Dát tip
Ale no tak...... v textu je několik indicíí, které pomáhají odpovědět na otázku v názvu. Naznačují skutečnost - pravdu, tak jak se jeví překvapenému autorovi, pravdu, která se skrývá za posledním objevitelským výkřikem!:-)))

Mea
07. 03. 2001
Dát tip
Že by trošku (po čertech) nepříjemné zjištění, že se Bůh (nebo ten, kdo se skouřil) splet?

Carodej
07. 03. 2001
Dát tip
no... nikdo se nezkouřil..... a někdo se opravdu spletl, ale nebyl to v tomto případě Bůh.... v tom to vězí.... kdo v čem se spletl? Jaká je ta úvodní otázka....nooooo?

J
07. 03. 2001
Dát tip
Tak jsem na řadě...s hádáním První čtení - krásné potkat konečně se s někým, s kým se chci potkat Druhé čtení - nebyla to žena, ale gay /díky tomu zjištění Proboha!!!/ Třetí čtení - nedovřené okno, kouř, čert...odpověď na otázku v názvu NE (?) Tedy o tomhle je báseň? Ale ten domnělý protipól Boha existuje jen v představách některých lidí, je to fikce. Ve skutečnosti není na světě nic než všeobjímající LÁSKA v nejrozmanitějších formách, odpovědí je tedy ANO, neboť Bůh je stvořitelem všeho a sami volíme...

Carodej
07. 03. 2001
Dát tip
Takže......... J se dostala nejblíž, a to v první a třetí odpovědi, co se otázky týče, o tom je opravdu číslo tři. Aniž bych tím prosím chtěl vyvolávat polemiku o skutečném stvoření světa (viz druhý odstavec od drahé J) - to zjištění proboha! je o tom, že to rozkošné stvoření, co přišlo jako vyslyšení mých proseb je krásná pekelnice:o) (Víte, ona má ve skutečnosti i takovou přezdívku, teda podobnou) :o)))

Carodej
07. 03. 2001
Dát tip
A teď už byste se mohli vrátit k tomu, že budete hodnotit samotnou básničku, když už jsme si to vysvětlili, ju?:o)

Grendel
07. 03. 2001
Dát tip
to je po čertech dobré... ;) a prolog se také vyvedl

zirafka
07. 03. 2001
Dát tip
hezké to máš :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru