Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neděle

16. 04. 2006
0
0
1101
Autor
harry_axe
Zvláštní stav. Hlava naplněná něčím, co chce ven, ale člověk není s to rozpoznat, co to je a do jakých slov to vtělit. Asi to bude ta slavná inspirace. Je to paradoxní. Občas se v mysli zjevují správná slova a výrazy naprosto lehce a plynule, inspirace a myšlenka však chybí a proto ony věty a verše zůstanou pouze prázdnými schránkami, postrádajícími jednotnou myšlenku a smysl. Zatímco teď, když mě něco tlačí v hlavě a vysloveně se to dere ven, můj otupělý a zvláštní prázdnotou naplněný mozek není schopný dodat přesné a výstižné výrazy. Padají z něj jen jakési pahýly, postrádající smysl. Nepřehledná souvětí, špatně užité spojky, všechno zmatené a bez řádu. Možná za to může neděle. Tenhle den působí opravdu podivně. Je to jako by na mě spadla jakási podivná tupost, lenost, nebo co to vlastně sakra je. Vidíte, nedokážu to popsat. Je to jako by mě zabalili do alobalu a na pár hodin položili v třicetistupňovém vedru na slunce. Je to slabost, spojená s jakousi podivně melancholickou náladou, která mi neustále předhazuje návrhy, co bych mohl a měl dělat, ale v okamžiku, kdy už se skoro rozhoupu k tomu je skutečně provést, mě můj vlastní úchylně rozháraný mozek zase pošle na dno, abych se tam plácal v bahně neuskutečněných představ. A do toho ještě onen dojem netělesna (hmm, na tohle slovo jsem si vzpomínal asi dvě minuty), je to jako bych se vznášel nad svojí hlavou a zrakem si propaloval zátylek, dokonce to můžu cítit. Vazby jsou však přetrhané a tak slyším jenom ozvěny těch prudkých myšlenkových pochodů, které probíhají v mé mysli, která je ale tak neuvěřitelně sobecká, že si klidně zdrhne a mě tady nechá plácat se v nedělní imbecilní přiblblé vleklé NUDĚ! Ano, ta nuda je příšerná. Nejde nic dělat, je to jako bych měl tělo zalité v betonu. A mysl si někde poletuje, bestie. Jak mám asi bez ní něco provozovat, hmm? K čemu by to bylo? A teď mě navíc slova opustila úplně, asi jsem moc provokoval. No nic, jdu čumět do zdi, protože to je asi tak to jediné, na co mi v tuhle chvíli stačí myšlenková kapacita. Anebo si pustím nějaký seriál v televizi.
Čumák
16. 04. 2006
Dát tip
zajimavy... zadal jsem si ve vyhledavaci "sebevrazda", v naseptavaci naskocilo "sebevrazda bez bolesti navod" - 21x zadano. zvlastni... deje se tu neco podivneho, mas pravdu.

Čumák
16. 04. 2006
Dát tip
cum radsi do zdi! :oD to je konstruktivnejsi!!! jarni unava, ne? po ni prijde letni unava, pak podzimni a pak zimni... jooo, to je zivot :o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru