Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ONDŘEJ, LUBOR, VERONIKA

18. 04. 2006
3
0
701
Autor
mainstream
Ondřej, Lubor, Veronika
 
Tváří tvář tobě má sebeúcta mizí, stávám se nejposlednější golemovskou slepičkou, která krouží kolem neposkvrněné svátosti tvého trička, když korály vlasů rotuješ v rovině kolmé a jen na vteřiny odhaluješ úsměvy mě nepatřící (snad vůbec nikomu jen zase tobě). Směšní ti padáme k nohám, dva rozhovory vyprchávají v rozlité pěně Coca-Coly, jestlipak tě někdy uvidím na lopatkách. A ty jsi? Zámožný Mick Jagger s dobrým vkusem? Dětský střep zrcadla z Luhačovských zim…mé donjuanovství bledne do barvy tvých plášťů, když tak samozřejmě uzavíráš ženy i muže do krabiček z chrómu. Vždyť už se musíme znát…Merkuzio? Havrane? Gogolův obraze? Jsem malá Sašetka, na cestě do školky zůstavají mé banálnosti neodhaleny a posměšky patří velikášským kvílením. Plakal jsem nad sebou, když, aby mě neobnažovaly tvé aury, jsem utekl s polokrásnou Skapunkovou vílou, jejíž existence spočívá v roztažení nohou a tichém zavedení mé subjektivity, a ráno zjistil, že jsi mne hledala. Koncepty se střetávají a v soutěži o Krásu ve Věčnosti se právě rozhoduje, kdo bude hrát Ježíše, kdo Petra a Jidáše. Nedokážu se pokořit a zůstat pouhopouhou kulisou, ač nemám co nabídnout vám divákům ani vám hercům, ani sobě divákovi a nedobrému kumštýři.Tak jako má soudnost mizí s každou skleničkou a přestávají mi docházet významy a pospolitosti jednotlivých tahů ornamentu lidství, tak i řádek po řádku mizí konzistence mé básně, jak se snažím uchopit tebe a tebe a sebe mezi vámi. Přestože odděluji z kusu naše plastelínové tvary tisíci pokusy, stále nacházím tu tebe s její paží, tu má stehna rašící z tvé hlavy. Změť slov a nezbývá než se poddat, připustit, že má individualita neznamená víc než zálibu v utrpení z hledání pravdy, jíž je naše vesmírnost, všejediná kontinuita každého v každém. Všichni dohromady tvoříme jméno boží.

wedle_vazy
19. 04. 2006
Dát tip
já dám také, ale mé pohnutky se týkají skořápky, z které se možná, něco vyklube* avi

oni
18. 04. 2006
Dát tip
ne to opravdu nevidím myslím, že máš problém

Norsko
18. 04. 2006
Dát tip
ještě větší hňup jsi, než jsi všicni mysleli....já tě omlouvám, beru tě pod svá ochranná křídla a tvrdím...hrbol jest jenom na sračky zas ožrán...z vlastní vůle své... nevidíš, že z tebe mám prdel, hňupe?

oni
18. 04. 2006
Dát tip
v tvých stopách ty hňupe, může jít tak akorát chudák zorka

Norsko
18. 04. 2006
Dát tip
o:ten, kdo jde ve stopách mých, z prachu povýšen být zaslouží...a už mi dej pokoj, musím trénovat skok přes kruh hořící, blbe

oni
18. 04. 2006
Dát tip
norsko nechceš do redakce......tvé kritiky jsou úchvatné tělocvikáři

Norsko
18. 04. 2006
Dát tip
ámen :-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru