Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Test subjektu číslo 36

20. 04. 2006
2
0
699

Bylo nebylo, nebylo bylo. Je smutné sedět na věži a čekat na prince. Dívky v šatech z listí by měli spát v náručí pierotů. Ale to by někdo nesměl vymyslet piškvorky, co ničí jejich mysl.

 

Test subjektu číslo 36

Hledím zde do stěny a bílá barva se mi vpíjí pod kůži, zničehonic jsem se objevil zde. Nejsem tu sám dívka spanilá je tu zavřena se mnou, krvácím touhou vrátit zpět. Zanechal jsem na světě samotný nejkrásnější květ. Co horšího mohlo se stát? Oddělit lásku a nastolit řád. Každé ráno je stejné, jako bylo již dřív, dnes, ale hledám skutečnou cestu pryč. Není již stereotyp před kterým utíkám dnes, ne má podobu zdí, labyrinty nebes. Chodby se ztrácejí, točí vlevo a vpravo, smutně se klikatí, víc než je zdrávo. Sil mi již ubývá a stesk časem roste. Nemohu dále hledat, končím světe div se. Stesk mě přemůže, nespatřím tě již více a proto končí náhle má cesta. Kapesníkem zastavím své plíce.


Zpráva o subjektu číslo 36. Je politování hodné říci, že jsem se setkal s další anomálií v lidském chování. Testovaný vzorek byl silně narušen vlastní utkvělou představou, že ho za zdí stále někdo čeká. Nechtěl proto spolupracovat se svým protějškem a vůbec o něj nejevil zájem. Po měsíci nijak zvlášť aktivního hledání cesty z labyrintu se rozhodl situaci vyřešit ukončením svého života, což je pozoruhodné, ale jedná se o častý jev. Testovaný subjekt se choval zvláštně i v jiných aspektech, ačkoliv jeho družka k němu projevovala náklonnost, on projevoval nezájem, opírajíc se o něco, co nazýval věrnost. Banální záležitost, ještě navíc byla projevována k osobě, se kterou nebyl v kontaktu. Rád bych upozornil radu, že je nutné posílat do labyrintů jedince, pokud možno nepoznamenané, abychom předešli těmto zbytečně vynaloženým pokusům. A navíc je nezbytně nutné pokaždé usmrtit i družku jedince aby nepředávala informace z pokusu do pokusu. Což je velice nákladné a zbytečně to brzdí náš výzkum. Dále bych chtěl požádat o vyčlenění jednoho labyrintu, čistě pro výzkum tohoto jevu, který se nazývá věrnost. Mohlo by to vysvětlit některé anomálie, které se při pokusech náhodně vyskytují.

Děkuji a jsem s pozdravem výzkumník č. 653269874512



Eileen
26. 04. 2006
Dát tip
e? ta prvá část vůbec. leda zastavování plic kapesníkem. ale to leda, kdyby to vážně znamenalo přesně tohle. no a ta druhá část.. se nedá literárně hodnotit. zřejmě. nebo já to dělat nebudu.

ch_34
25. 04. 2006
Dát tip
No, je to vžně hrubkoidní. Hehe.. v souvislosti s předchozí kritikou teď vážně přemejšlim, jak by ta čárka byla lepší... Ale, ono tam těch čárek tedy chybí víc.. a jsem-li už tady, pak tam, musím říct, chybí i středník. Ve druhém odstavci si dvě věty vzájemně neúčelně odporují, nicméně, chápu asi, jak byly myšleny. Ovšem tohlencto, co jsem napsal, je k hovnu. Takže, abych se alespoň stručně vyjádřil k tomu, co je tam napsáno: S holkama je to někdy těžký, a bez nich ještě těžší. problém je v tom, a to se mi na tvých věcech čte nejhůř, že máš tendenci být arcipatetickej. A to je asi to hlavní, co k tomu musím říct. Ač se mi to i líbilo.

Lakrov
21. 04. 2006
Dát tip
Koukám (prolog), že těch gramatickýčh chyb je tam víc :-) Jsou k politování; dívky, jež by MĚLI spát s měkkým (i).

Lakrov
21. 04. 2006
Dát tip
Zpočátku se to zdá nepřehledné (taky tam chybí jedna, významově dost důležitá, interpunkční čárka). Až při čtení druhého odstavce najednou všechno získává hrůzný význam, se spoustou souvislostí (parallely se jim říká?). Takové suché zkonstatování někoho, kdo NĚČEMU vůbec, ale VŮBEC nerozumí. Někoho, kdo jde za jakýmsi svým (nelidským?) cílem. A hned si vybavím třeba strašidlo tržní ekonomiky a vzorového světa (o kterém vůbec, ale VŮBEC nic nevím :-) ) tam za mořem. A pak je čas se vrátit na první odstavec. Takže přečteno. Dokonce dvakrát. Díky a TiP.

StvN
20. 04. 2006
Dát tip
Bizarní sci-fi. Já mám radši něco bližšího sutečnosti.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru