Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Shadow of the machine -- Prolog

24. 04. 2006
0
0
478

 

Korporace a jejich peníze. Začalo to po přelomu tisíciletí, to se ty zasraný podniky začaly spojovat do korporací. Státní hranice pro ně přestaly existovat. Naštěstí zůstaly na svých kontinentech. Nikdo v té době nevěděl to tom, jakou budou jednou mít moc. Většina z těch větších má k dispozici vlastní korporační armádu schopnou vygumovat z mapy menší stát. Stačí se podívat na korporaci Ares. Je to největší zbrojní podnik, americký původ se prostě nezapře, a kdyby jen zbrojní. Jejich R&D oddělení se zabývá i warem. Ty technologie co mají pod zámkem by extrémně změnily momentální způsoby bojů. Až k nim půjdete, tak si pořádně prohlídněte jejich ochranku. Takový ware u ochranky se jen tak nevidí. Já si na to musím poctivě vydělat běháním ve stínech pro každýho kdo dobře zaplatí. Sem prostě runner a nehodlám na tom nic měnit. Největší problém korporací je jejich volnost. Není nikdo kdo by se proti nim postavil. Já sem na to přišel až příliš pozdě.Upsal sem se ďáblu a za to se platí. Když už mluvím o platu, tak Ares mě platil vždycky štědře. Jediný co mi chybí je, že nemám takovou volnost jako za starých časů. Přece jenom sem na výplatní pásce korporace a pár nepřátel jsem si tím už udělal. Hlavně od toho posledního běhu pro Aresy mám takový divný mražení v zádech. Aspoň mám svého věrného přítele. Třicet čísel kvalitní karbonové oceli s mikrovlákny a šesti komorami. Na to se může troll spolehnout. Navíc mě v kapse hřejou dva speedloadery s APDS municí, takže když potřebuju zastavím i pancéřované nepřátele. Aspoň má můj drahej warhawk něco k jídlu. Dodává mi to trochu jistoty, ale na druhou stranu sem v Seattlu a tady zrovna bezpečno není skoro pro nikoho. Po pravdě, ten poslední běh mi zrovna dobře nevyšel. Měl bych se stavit za Ronnym. Kdo ví jestli tam vůbec dojdu. Svý štěstí už sem využil až moc na to aby mi to prošlo. Jen doufám, že cestou nepotkám ty černý střelce. Nebejt jich tak celá moje banda ještě běhá po městě. Do teď netuším jak sem to mohl přežít, asi nečekali, že z třetího patra vyskočím oknem a přistanu na jejich transportéru, a ještě při tom rozflákám jejich automatický kanón. Aspoň po mě nemělo co střílet. Řeknu Ronnymu ať pročmuchá matrix. Když už nic, tak sem za tu práci dostal delta grade duální smartlink. Teď si musím sehnat ještě jednoho warhawka a můžu ho využívat naplno. Stejně pro přežití potřebuju něco navíc. Potřebuju pomoc korporace. Nic jiného mě asi z toho srabu nedostane, beztak ti černí střelci taky k nějaký patří. Chvílemi mám pocit jako bych měl v patách lidi od Aresu. Ale proč??? Kámoši sou pod zemí, oni mají svý zboží co si zaplatili, a já pro ně zas tak velkou cenu nemám. A navíc mě přece mohli dostat na té jejich delta klinice. Potřebuju korporaci. Ještě že budím respekt, přece jenom někomu kdo má dva a půl metru většina lidí uhne. Dělal sem pro Aresy hodně různých běhů a za celkem slušný ceny. Třeba budou mít zájem na tom, dostat ty hajzly co střílej runnery bez ptaní. Jdu tam…………

 

Tato nahrávka byla nalezena u mrtvého trolla nedaleko baru Epoxidový šváb. Naši pozorovatelé potvrdili útok neznámých ozbrojených osob, pravděpodobně s vojenským výcvikem. Projevili vysokou znalost moderních bojových postupů. Dle výzbroje a taktik se pravděpodobně specializují na menší boje v městském prostředí. Hlavním poznávacím znakem je černá zbroj neznámých parametrů odolávající standardním zbraním i APDS munici. Postarejte se prosím aby se toto tělo dostalo do rukou odpovědné osoby. Vzhledem k těžké kybernetizaci je vhodným objektem pro náš projekt RD53PCZ. Tělo bude odesláno ozbrojeným transportem z márnice 23. 9. 2053.

 

                                                                             Podepsán Dr. Reisler


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru