Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

iracionální výlet

24. 04. 2006
2
0
657
Autor
eDany

Jednou v podvečer se mi zalomila hlava

 Když jsem se probudil, zjistil jsem, že ležím na prazvláštní louce. Tráva byla fialová a kýčovité duhové mraky se odrážely od zašlých antických sloupů. Po nebi putovalo uhrančivé černé oko. Najednou jsem uslyšel dětský pláč. Za mýmy zády byl do hlíny vyrytý pentagram a uprostřed brečelo novorozeně.

 

Odnes mě do baby – boxu, řeklo.

Proč bych to dělal ? Jsi jenom malé ošklivé dítě.

Odnes mě do baby boxu, nebo poznáš hněv bohů.

 

Najednou se zatáhla obloha a z nebe začaly pršet sociální dávky. Jak padaly na zem, hloubily metrové krátery. Popadl jsem toho caparta a  utíkal s ním ke kostelu, který jsem v dálce uviděl. Kolem se řítilo pendolíno a za ním běžela koza bílá čtyřrohá. Utíkal jsem a utíkal a jakmile jsem otevřel těžké gotické dveře bouřka ustala. Uvnitř chrámu byl cítit pach zašlého papíru. Na oltáři stál baby –box. Otevřel jsem dvířka.

 

Můj bože ! zařval jsem

Můj bože ! zařval jsem podruhé.

 

Nemohl jsem uvěřit vlastním očím. Ani vy byste nevěřili. Z baby boxu se na mě usmívala Zuzana Paroubková. Zlostně jsem přibouchnul víko a mrsknul dítětem o zem. Dítě se ale jenom oklepalo a proměnilo se v labut´.

 

Polib mě, řekla labut´.

Polib mě a splním ti každé přání.

 

Bylo mi hned jasné, že má ptačí chřipku. Ani náhodou bych nerisknul, že na lidstvo přenesu smrtící virus. Jenže jsem chtěl být bohatý a slavný. Labut´už na mě klapala zobákem.

            Přál jsem si mít moc a moc peněz a proto jsem jí políbil něžně a do hloubky. A jak jsem jí ta brousil jazykem o ten její, tak jsem se začal probouzet.

 

            V televizi vysílali zprávy.


Rabb
25. 04. 2006
Dát tip
variace na okolní dění.. :-)

Saša Deda
24. 04. 2006
Dát tip
zajímavý nápad - politická povídka - pěkná ironie :-))

Micro
24. 04. 2006
Dát tip
Hehe, jako že vono to neni úplně špatný, ale asi by to chtělo trochu pevněji sevřít nebo nějak otesat. Tohle je takový výstřel... Ta druhá půlka se mi líbí víc než první. Možná je svižnější, i když z takovýho kousku těžko usuzovat, jestli se dá tohle vůbec říct... Jinak bych možná úplně vypustil poslední větu. Trochu mě zklamala...

kapybary
24. 04. 2006
Dát tip
hezký:) t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru