Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

QUO VADIS

12. 05. 2006
0
0
691
Autor
samotarrka

QUO VADIS

 

 

            Bude to příběh o lásce, jakou nepoznal svět a která zasáhne srdce člověka jen jednou za život.

Bude to příběh o nenávisti, která hýbe žlučí a také příběh o toleranci, jakou musí mít v duši každý z nás.

Bude to příběh o životě….

 

 

            1, JMENUJI SE SAM

 

Většího idiota neviděl svět. Můj manžel se potýkal s různými problémy ve svém zaměstnání, což bohužel přenášel i na našeho syna a dceru a víceméně i na mně. Často jsem trpěla zácpou, protože když přišel domů rozzuřený ze zaměstnání, bylo to tak tak, že nedošlo k násilí. To jsem pak nešla třeba týden.Měla jsem strach, že během doby, kdy si budu trůnit na záchodě se semele něco vážného a nechtěla jsem nechávat naše děti samotné v jeho přítomnosti. Taylor nikdy děti vlastně nechtěl. Do prvního těhotenství jsem spadla ani nevím jak, prostě jsme si trochu zašpásovali na zadním sedadle jeho land roveru a za devět a půl měsíce jsem v agónii porodila Claire. Porod trval pět hodin, venku bylo tehdy nezvykle teplo na to, že byl březen a Taylor nestál u mé hlavy a nedržel mě za ruku. Byl s Jackem a Mikem u Tonyho na pokeru a když se porodní bába ptala, jaké jméno chceme miminku dát, řekla jsem, že si přeju jméno Claire. Taylora výběr jména nezajímal, jen si nepřál, abych ji pojmenovala Mary.  Čtvrtou Mary by ve své rodině už nezvládl. Měla jsem pokušení ji tak pojmenovat, když jsem se tak dívala do jejích krásných očiček, ale jméno Claire dostalo přednost. Taylor tehdy ani nezavolal.

            Když nás propustili z porodnice, musela jsem zavolat taxíka, abych se vůbec dostala do Greenbow, protože tam autobus jezdil jen jednou za den a Taylor naše auto zrovna opravoval. Alespoň to tvrdil. Trochu jsem záviděla ostatním maminkám, že pro ně si jejich mužíčci přišli a s pýchou si brali svoje mrňata do náručí. Vzala jsem Claire, kufřík a poděkovala prostě sestřičkám a nechala se odvézt domů. Taxikář byl mladý muž, sotva vyšel ze školy…Mohlo mu být tolik, kolik mě a pokoušel se se mnou flirtovat. „Jsem vdaná“, řekla jsem a od té doby bylo ticho.

            Na svatbu vzpomínám ráda, bylo veselo a pálenka tekla proudem. Moji rodiče se strašně pohádali s těmi Taylora, protože se nemohli dohodnout, kdo zaplatí svatbu, ale i tak to bylo překrásné. Greebowské kostelní sboristky zpívaly písně, otec James pronesl plytká ale jemná slova o věčné lásce, sestřenice Kate rozsedla chlebíčky a tetě Margot se podařilo během krájení svatebního dortu useknout ženichovi hlavu. A já se stala ženou Taylora McKanzieho, největšího frajera střední školy.Každá holka ho chtěla ovšem zbouchnout se mu podařilo jen mě.

            Taxikář nás vyložil před haciendou, kterou postavila Taylorova rodina někdy před sto lety vedle tabákových plantáží. Z těch plantáží se stalo během těch sta let jen prázdné pole na kterém si hrály děti z okolí a hacienda už dávno ztratila ze svého lesku. Claire potichu broukala a zdála se spokojená a tak jsme se vydaly spolu vstříc našemu manželovi a tatínkovi. Taylor nebyl doma, poker u Tonyho se protáhl až do časných ranních hodin a když se vracel, vzbudil Claire. Ta pláčem probudila mě a Taylor se zděšeně ptal, čí to děcko je.“Taylore, to je naše Claire,naše dcera!“ Ten chudák ani nevěděl, že jsem byla týden pryč a že jsem byla těhotná.

            Po šesti letech jsem porodila syna Jamieho, tolik podobného Taylorovi když vyrostl, že mi to trhalo srdce. Jamieho už Taylor vzal na vědomí, byl to přece jen syn a tak se mu věnoval- chodil s ním na fotbal a na dostihy, učil ho karbanit a opravovat auta. Z Jamieho však vyrostl mladík plný intelektuálního citu, kterému fotbal k srdci nepřirostl tolik, jako básně a sonety a láska k divadlu.

            Taylor se jednoho dne prostě sbalil a odešel. Nechal Samanthu McKanzie a svoje dvě děti napospas osudu a nyní žije někde v New Jersey a vydělává si jako automechanik.

 

2) TAYLOR, JSEM TAYLOR

            Neumim si představit život bez svý ženy a děcek. Je fakt, že je miluju, to jo, ale mam strach, že dokud budu pryč. Tak Sam udělá z Jamieho buzíka a z Claire vychrtlou kozu co se bude živit jenom jabkama a ovesnou kaší. Ona Sam nikdy nebyla příliš dobrá kuchařka. Jel sem do New Jersey, abych něco vydělal a to, že sem nikomu nic neřek´ snad není žádný mínus. Prostě chci,aby se moje děcka měly dobře a Sam koneckonců taky. Chci jí koupit nějakej parádní kožich, jaký nosej fajnový paničky v Greenbow a klukovi nějakýho sporťáka,aby nedělal tátovi na střední ostudu.

            Se Samantou jsem se poznal na střední škole, byla to ukázková baba, velký prsa, modrý oči a dlouhý černý vlasy, takovej ten jižanskej typ, jakejch je v Alabamě plno, ale jenom Sam mohla přijít v úvahu. Její tatík a matinka byli docela prachatý a ti moji zase ne, což se docela dobře sloučilo, takže sme nikdy nestrádali, ale když můj tchán zaklepal bačkorama, tak nejenže se Sam zhroutila, ale protože mě její matinka nikdy neměla ráda, skončilo i pravidelný peněžní podporování. A proto sem tady.

            New Jersey není hezký město, je tady smog a plno lidí, ale zase ty lidi potřebujou auťáky a ty auťáky se občas rozflákaj a někdo je musí spravit a vod toho tady je Taylor McKanzie.

            Na střední sem hrál fotbal a byl sem sakra fešák, holky na mě braly jako ryby na udici a parta kluků kolem mě se měla podobně dobře jako já. Každej tejden jiná buchta a často to byla buchta přímo výstavní.Třeba Anette Jacobsová. Kdybych tenkrát po tom vyhranym zápase nezbouch Sam, moh sem si vzít Anette a kde bych moh bejt teď….Třeba v Bílým Domě! Nebo Gabriela Díazová, mexičanka z Washingotnu, hm, ta měla kukadla jak dva čokoládový bonbóny a zázračnou pusu. Gabriela má už teď tři caparty a zadek velkej jak Texas….S timhle Sam neměla nikdy problém!

            Jak tu tak kouřim, vopřenej vo svůj land rover, kolem procházej fajnový obchodníci s cupitajícíma slečinkama po boku, přijíždí starosta New Jersey, Kevin McBain, místní kovboj a zdá se, že jeho meďák má ňáký trablíky s plícema…jdu se na to mrknout…

 

3)JAMIE, MŮJ OTEC JE CVOK

 

            Táta zmizel někdy před Vánocema, neřekl ani popel a byl fuč. Máma začala pít a přecpávat se, myslí si totiž, že je to kvůli jiný ženský. Ale já mam ten pocit, že by se táta na jinou ženskou ani nezmohl.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru