Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

OLD MANIFEST

14. 03. 2001
0
0
780
Autor
Yiach

Tahle \demokracie\ děsí. Není jen pokrytecká,je pokrytecky záludná . Stačilo by slovo : Běžte se pást ! A my bychom šli . K této skutečnosti bychom nebyli přinuceni, ale dohnáni - Tehdy , až pást se by bylo výhodnější než kupovat. Nejde to naráz , a v tom je ta děsivá nevyhnutelnost. Dílčí ústupky lze omlouvat dílčími oddůvodněními ... Výmluvy jsou vždy slepeny z polopravd. Polopravdy jsou vždy smetím, které rozostřuje vidění. A úder vyžaduje j i s t o t u . Kam se hrabou pravěké tyranie! Pravěká nenávist měla cíl - samy bohoslužby jej obnažovaly. Naše - rozhořčení / slepá nenávist už není nenávistí / tápe do všech stran, všechny čtyři pokřiveny nejistotou. Udeřit znamená pro nás reflexivně seknout paavoučí nožkou nesouhlasu / právě jen tou zrovna ušlápnutou / a poranit někoho, kdo není mocným natolik, aby unesl zodpovědnost za páchané zlo, ale postaveným tak vysoko, aby se mu pohodlně kopalo do tvé pochybující kotrby! Systém, mašinerie, to je pavoučí síť. Po ní běháme my, rozhořčení, hledajíce nepřítele, do kterého by bylo možno se zakousnout.. Potkáváme se zběsilí , ochotni nedůvěřovat nikomu : \ C H R A Ň M E SÍŤ - SÍŤ J E Ž I V O T ! \ Z toho vyplývá heslo: Neptat se života po smyslu Život sám sobě je odpovědí A právě v tom je onen tragický omyl. Pochopit, že život, který je tak logický, že dokáže odpovědět : \Já jsem smysl \ N E J S M E M Y . Pokusit se představit si svůj život = = B Y T Í bez sítě , znamená přestat být N E S V Ý M I N E L I D M I ! !
Vole
09. 06. 2002
Dát tip
aj dont andrstend

Prokletí
20. 03. 2001
Dát tip
vystačím si s typickým cococo?... cococo? m.

Ostrich
14. 03. 2001
Dát tip
Manifest by měl být pochopitelný - tedy pokud to není manifest nepochopitelnosti - takže jsem se snažil. Konec, který korunuje dílo, mne trápil, ale nakonec uzavírám: bude lepší počkat s názorem, až se autor podruhé ozve, protože zkratka je někdy zrádná a svádí k úplně jiným výkladům, než co bylo původně myšleno. Život přece jsme i my, ale nejsme to JENOM my, lidské bytí bez sítě nikdy neexistovalo, protože to je život bez jazyka a bez ostatních, život je přece především síť... Co to má být za manifest, je to opravdu jen o hledání nepřítele? Co to znamená, být nesvůj nečlověk? Nebo nelida? :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru